Здравейте,Преди няколко дена си смених дисковете на предните спирачки,защото дебелината им беше 14.2 мм,при минимално допустими 18-19 мм.В тази връзка искам да запитам колко трябва да е минимално допустимата дебелина на барабаните отзад/мареята ми е с барабанни спирачки отзад/?След като дисковете отпред бяха толкова износени,имам съмнение,че и задните не са в нормата.Предварително благодаря на отзовалите се колеги.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Задни барабанни спирачки -Марея уикенд 1.9ТД100
Collapse
X
-
Re: Задни барабанни спирачки -Марея уикенд 1.9ТD100
ivannik написа:Здравейте,Преди няколко дена си смених дисковете на предните спирачки,защото дебелината им беше 14.2 мм,при минимално допустими 18-19 мм.В тази връзка искам да запитам колко трябва да е минимално допустимата дебелина на барабаните отзад/мареята ми е с барабанни спирачки отзад/?След като дисковете отпред бяха толкова износени,имам съмнение,че и задните не са в нормата.Предварително благодаря на отзовалите се колеги.EX...Fiat Marea JTD 150+ Сега Опел Вектра 1.6 16в и Мазда Трибют 2.0 бензин/газ
-
Re: Задни барабанни спирачки -Марея уикенд 1.9ТD100
itan75 написа:ivannik написа:Здравейте,Преди няколко дена си смених дисковете на предните спирачки,защото дебелината им беше 14.2 мм,при минимално допустими 18-19 мм.В тази връзка искам да запитам колко трябва да е минимално допустимата дебелина на барабаните отзад/мареята ми е с барабанни спирачки отзад/?След като дисковете отпред бяха толкова износени,имам съмнение,че и задните не са в нормата.Предварително благодаря на отзовалите се колеги.Фиат марея уикенд 1.9ТД100
"Доброто винаги побеждава злото.Така че, който победи,той е добрият!"
Бат Бойко победи...но се оказа,че не е добрият!!
Коментар
-
1.9TD Weekend, Drum Diameter - 228 - 228.6mm, фабрично, износване до 230mm. Предполагам, че няма да се наложи смяната им. Държеливи са, пък и натоварването е 2 пъти по-малко, отколкото на предните. Непременно да престържеш ръбчето, което се е образувало, преди обратния монтаж.P.S. Да ковеш феродо, е най малкото неразумно, а и напълно безсмислено, ако целта е да компенсираш изтънял барабан. А някои казват, че било и опасно..
Коментар
-
Rokambol написа:1.9TD Weekend, Drum Diameter - 228 - 228.6mm, фабрично, износване до 230mm. Предполагам, че няма да се наложи смяната им. Държеливи са, пък и натоварването е 2 пъти по-малко, отколкото на предните. Непременно да престържеш ръбчето, което се е образувало, преди обратния монтаж.P.S. Да ковеш феродо, е най малкото неразумно, а и напълно безсмислено, ако целта е да компенсираш изтънял барабан. А някои казват, че било и опасно..Фиат марея уикенд 1.9ТД100
"Доброто винаги побеждава злото.Така че, който победи,той е добрият!"
Бат Бойко победи...но се оказа,че не е добрият!!
Коментар
-
Провери с какви барабани точно си, че аз се вкарах в приключение с накладките по тоя начин. Взех точно каквито пише в каталога, а се оказа че нямат нищо общо с моите. Барабаните на Мареа ако не се лъжа са два размера.Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар