Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Тресе при спиране

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Тресе при спиране

При скорост между 80-100км. като натисна леко спирачката започва да се тресе таблото, а на педала почти не се усеща, ако натисна обаче по-силно няма никакво тресене, и това е само при тази скорост при по-ниска или по-високо го няма това тресене. Първо помислих за дискове, смених ги заедно с накладките и не се оправи, карах си така и мислех, че нещо по предницата има за смяна, дойде време за амортисьори и почнах смених предни амортисьори, каре, носач, биалетка, един накрайник и пак не се оправи, отидох на реглаж след смяната на тези части майстора също я прегледа и каза, че всичко е перфектно по предницата няма нищо за смяна не е и крива, та от какво може да е това?
    brava 1,4 - 12v 80к.с.
    Ако караш бързо ще те носят бавно

провери баланса на 4те гуми
    fiat brava 1.6 16v 96г

Коментар

Проверен е, гумите са балансирани но едната джанта има криво възможно ли е да е от това?
      brava 1,4 - 12v 80к.с.

Коментар

Други идеи?
        brava 1,4 - 12v 80к.с.

Коментар

Провери дали вибрира при посочената скорост и по инерция Провери състоянието и работата на задните спирачки. При 80-100км/ч леко изтегли ръчната (ЛЕКО! да не стане сакатлък) и виж дали се получава същото.
          Fiat Marea 1.8i 16V
          Fiat Tipo 1.4i 8V
          Fiat Punto 1.6i 8V
          www.italauto-bg.net/forum/

Коментар

Също така, ако с ръчната всичко е ОК, можеш да смениш предните накладки. Всъщност с какви накладки си отпред, и на колко км. са, колко са износени, да си ги прегрявал случайно???
            "За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
            Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
            Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)

Коментар

първото нещо за проверка са дисковете.
              Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
              Fiat Bravo'97 1,6 16v
              Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Днес я тествах с дърпането на ръчната при тази скорост и тресеше, значи проблема е отзад, от какво да тресе там барабани ли накладки ли?
                brava 1,4 - 12v 80к.с.

Коментар

По вероятно е да са накладките. Като се отворят барабаните ми се струва, че ще се разбере най-добре.
                  Fiat Bravo 11'97
                  1.4 12V A/C

Коментар

Не задължително да са накладки или барабан, макар че най-вероятно там ще изкочи нещо. Лично аз подозирам една шепа стружки в барабаните и поне един избил цилиндър. Провери и задните лагери, както и задното окачване за луфтове и аномалии.
                    Fiat Marea 1.8i 16V
                    Fiat Tipo 1.4i 8V
                    Fiat Punto 1.6i 8V
                    www.italauto-bg.net/forum/

Коментар

pakumba написа:
                      първото нещо за проверка са дисковете.
                      По-скоро накладките, според мен.
                      Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)

Коментар

А може ли да е от крива задна джанта?
                        brava 1,4 - 12v 80к.с.

Коментар

Да, но тогава би имало тресене не само като спираш ами и при определена и над нея скорост.

Коментар

Имах абсолютно същия проблем.Бях сменил предни и задни накладки + тампони и лагерни комплекти по окачването-като я взех от сервиза го забелязах.Върнах се гледаха балансираха и т.н и така не се оправи.Карах така около1500км.Един ден спуках предна гума.Оправих я и като им видях грайферите реших да ги сложа отзад, а задните гуми заедно с джантите да сложа от пред.Като ги размених о чудо оправи се колата.Иначе проблема ми беше идентичния м/у 80 и 100км/ч при натискане на педала тресеше преедницата, ама сега всичко си е ОК
                            Fiat Punto 1,7 td
                            Skoda Octavia 2 1.9 PD DSG

Коментар

Колега бил си с криви гуми и това е друга тема... Сега по въпроса, аз съм сменил предни, задни апарати, дискове, накладки както и барабани и два чивта лагерглавини от зад имам същия проблем и с ръчната останових проблема отзад и до сега сичко смених но не се оправя проблема !
                              АЗ СИ КУПИХ КОЛА ЗА КАРАНЕ А НЕ ЗА БЛЪСКАНЕ!!!!
                              Fiat Bravo 1.6 16v 103hp 98г.

Fiat 1100L 42г.

Коментар

Working...
                              X