Здравейте От скоро имам Punto mk2 ’99 1.9JTD 80hp. Естествено както повечето коли купувани втора ръка от автокъща, така и моята си има проблеми за дооправяне. Проблема за който искам да се допитам до вас е "потракване". Чува се предимно по неравности, на ниска предавка и понякога се случва да влизат трудно първа и задна скорост. Не успявам да определя от къде точно се чува. Имам съмнения, че е тампон на двигателя от към скоростната кутия.Възможно ли е да е от него според вас? Как да проверя състоянието му? Трудно ли се сменя? Възможна ли е смяна в домашни условия и трябват ли някакви специфични инструменти?Благодаря на всички отзовали се
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Punto mk2 JTD - въпрос за тампон на двигателя
Collapse
X
-
Колега, аз видях как моя майстор хвана двигателя с ръце и го заклати напред назад здраво. Ако поддава хубаво, значи тампонът си е отишъл. Според мен на канал смяната е напълно възможна. На моето пунто този тампон се беше разпаднал и след замяната му с нов, двигателчето съвсем се успокои и скоростите влизат по-приятно.
-
болтът който е хоризонтално е лесен освен ако някой не го е обърнал и тогава ще трябваа да свалиш и малка цаст о гърнето ( от турбото до катализатора) перпендикулярният болт обаче е по-гаден защото е завит в предният мост. При мен поне беше доста гадно и скъсах болта ( за протокола ) ще напиша че и с него и без ниго скоростите си влизат перфектноPunto 1.9JTD
AR 75 2.0 TS
Коментар
-
колега и аз скоро се изправих пред този проблем...симптомите са на лице... това ти е проблема ...за всеки случах провери и другите два тампона от към ангренажа и под акумулатора иначе е на три болта и е лесен за смяна, но ти трябва канал!.. и там ще видиш дали и колко е скъсан тампона! УспехFiat Punto1.1, 55hp
Fiat Punto HGT 1.8, 130hp
Fiat Punto JTD 1.9, прогресия
Коментар
-
А новият, ако решиш да го сменяш, гледай да е по-истински, за да няма после тема за вибрации. Ментетата се отличават по това че са адски твърди. Като напънеш с по-голяма отверка на пример, още докато ти е в ръцете, трябва да може да го деформираш(усукваш). В противен случай, няма да гаси вибрациите, за които е предназначен.Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
-
Airfan написа:........................беше разпаднал и след замяната му с нов, двигателчето съвсем се успокои и скоростите влизат по-приятно.Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар