Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Помощ! Прецакана резба на болтове

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Помощ! Прецакана резба на болтове

Здравейте колеги, имам проблем с един от болтовете, които държат джантите...прецакана е резбата на главината някакви идеи как да го оправя ... освен смяна на главината... ?
    Fiat Punto1.1, 55hp
    Fiat Punto HGT 1.8, 130hp
    Fiat Punto JTD 1.9, прогресия

преминаване към по голям размер, отиваш някъде да разпробият и направят нова резба

Коментар

а дали има такъв размер болтове(стандартни 17) и дали ще станат на джантите ми? И съжаляжам за невежеството ми :D
      Fiat Punto1.1, 55hp

Коментар

минаваш ги с метчик, има по някои гумаджийници. ммай беше 12х1,25 резбата и няма да имаш проблеми
        Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
        Fiat Bravo'97 1,6 16v
        Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

мерси много за съветите колеги.. да сте живи и здрави!
          Fiat Punto1.1, 55hp

Коментар

и вече не им давай да завиват с гайковерта като ти сменят гумите. винаги ги карай на ръка- ако ги мързи- следващите
            Fiat Bravo'97 1,6 16v
            Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

pakumba написа:
              и вече не им давай да завиват с гайковерта като ти сменят гумите. винаги ги карай на ръка- ако ги мързи- следващите
              аз също на ръка завива почти до края болтовете и после пистолета
              Фиат Мареа 1,8 16В, 1999г

Коментар

Единият ми болт на задната лява гума е 14 х 1,25.Метчици продават на всеки магазин за инструменти, а после болта всеки стругар ще ти го завърти за 30 мин. максимум.
                I don't always blow black smoke with my JTD ... but when I do, it's directly into your cooler!

Коментар

Колега , и аз имах същия проблем на старото ми типо ... както по горе каза колегата или отиди на гумаджия да ти пренавие резбата с (метчик) или си купи метчици от някоя по голяма железария мисля че тези дето ще ти свъешат работа няма да са скъпи нещо от сорта на 15-20лв. но несъм сигурен ... Това ти е единствения и най - евтин варянт... иначе да сменяш главината си е мн разправия ... УСПЕХ дано да го направиш
                  Fiat Punto GT

Коментар

alvanovo написа:
                    pakumba написа:
                    аз също на ръка завива почти до края болтовете и после пистолета
                    е то това е напълно безсмислено :D въпроса е, че си настройват гайковертите за последните степени, че да им е мирна главата как ти стягат гумите, да не падне някъде... и така късат резбата. на кромата на баща ми имаше скъсани поне 4-5 болта и всички ги оправихме с метчика.
                    Fiat Bravo'97 1,6 16v
                    Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

До момента, единственото място, което съм видял Аз да работят правилно с тези пистолети, е Радиал, под моста Чавдар. Настройват пистолетите винаги на ниско усилие и дозатягат на ръка. Секретите никога не ги праскат с пистолета. Но вече мое и да не е така. Трябва да се внимава.
                      Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

Re: Помощ! Прецакана резба на болтове

daniel_georgiev написа:
                        Здравейте колеги, имам проблем с един от болтовете, които държат джантите...прецакана е резбата на главината някакви идеи как да го оправя ... освен смяна на главината... ?
                        Ако не е съвсем липсваща резбата, и аз мисля, че ще стане с минаването на един метчик.
                        Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

И на мен на предната дясна главина така ми се замаза резбата (при развиване на болта). Прекарах я с метчик М12х1,25 - стана. Естествено, че няма първоначалната здравина, но я маркирах и сега там завивам само секретния болт много внимателно. Иначе останалите болтове си ги "пера" с гайковерта.

Коментар

Working...
                          X