Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как да си рециклираме носача сами?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

AthlonXP написа:
    не съм фен на рециклираните неща, а това с гайката не мога да си го представя ако ти се занимава за рециклиранев Стара Загора знам, че ги пълнят с полиуретан, и правят тампони от полиуретан (нещо като тампоните на powerflex )бих се доверил на полоуретана ако ще рециклирам, инча докато си купуваш носачи ITN Birt Flenor или от александър ауто такива без щампа - няма начин да изкараш повече от 10 хиляди. Виж ако ти се откъснат повече пари за фелфи и за муг... едва ли ще останеш недоволен
    Полиуретан става само за тампоните, в шарнирите се пълни само с полиамид - и ако се сложи гресьорка е още по добре.......не карайте носачи на който шарнира е срязан по посоката си на опъване - никой не е толкова добър за да не греши, и ако се скъса оттам може да стане опасно - а скъсан от другата страна може да се разхлопа, може да лупка, но поне няма да ви отлети джантарата нанякъде.....
    Alfa 156 2.0 TS
    Alfa 156 20VTurbo
    Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
    Locost TF1 3.0V6

Коментар

Днес поставих носача с рециклиран шарнир. Стария /оригиналния/ се разхлопа. Сега ще видя как ще се представи този.
      Фиат Мареа 1,8 16В, 1999г

Коментар

ФЕРАРИСТ написа:
        AthlonXP написа:
        не съм фен на рециклираните неща, а това с гайката не мога да си го представя ако ти се занимава за рециклиранев Стара Загора знам, че ги пълнят с полиуретан, и правят тампони от полиуретан (нещо като тампоните на powerflex )бих се доверил на полоуретана ако ще рециклирам, инча докато си купуваш носачи ITN Birt Flenor или от александър ауто такива без щампа - няма начин да изкараш повече от 10 хиляди. Виж ако ти се откъснат повече пари за фелфи и за муг... едва ли ще останеш недоволен
        Полиуретан става само за тампоните, в шарнирите се пълни само с полиамид - и ако се сложи гресьорка е още по добре.......не карайте носачи на който шарнира е срязан по посоката си на опъване - никой не е толкова добър за да не греши, и ако се скъса оттам може да стане опасно - а скъсан от другата страна може да се разхлопа, може да лупка, но поне няма да ви отлети джантарата нанякъде.....
        демек рязан отгоре, откъм шенкела? аз не знам такива "майстори" да има
        Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
        Fiat Bravo'97 1,6 16v
        Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Гледам дебатите са започнали и мисля да се включа.Ще дам малко обяснения ,защото съм рециклирал шарнир и съм виждал как става.Може би това със гресьорката е добро решение,защото греста,след известно време става като кал и мисля ,че оттам идва цялото износване.На снимката съм показал носач и със червената стрелка е отбелязана капачката ,която се маха и там ,в корпуса на носача се прави резба и се навива друга капачка с резба.Вътре се сменят пластмаските с нови и се гресира и затваря.Доколкото ми обясниха тогава използват някаква тефлонова сплав,но не знам дали отдолу имаше пружинка за да компенсира износването,което е добре.Ако нямате струг и инструменти под ръка ,мисля че няма да се получи нищо.На мен тогава ми взеха 15-20 лева за операцията като при повторна такава цената е 10.Мисля че за 10 лева не си заслужава губенето на време.Оги ще каже как е с гресьорката,но мисля и аз да го направя при следваща смяна и да видя как е с нея при моето интензивно каране.
          Прикачени файлове
          MULTIPLA 1.6 16V BIPOWER 2005-вече бивша
          "Пари,пари,пари....какво са парите?.Тор, от която никнат КРАСИВИ ЦВЕТЯ !!!
          R.I.P РОНИ: http://vbox7.com/play:79085d12

Коментар

добре, и колко време кара един рециклиран шарнир, някой да който е изкарал такъв до износване да каже.
            мненията и ГЪЗовете много си приличат - всеки го има ама не винаги е уместно да го показва

Коментар

AthlonXP написа:
              добре, и колко време кара един рециклиран шарнир, някой да който е изкарал такъв до износване да каже.
              малко са изкарали до износване. често се четат км от сорта на 70-100 000. проблема е друг- износването отгоре, демек над ябълката, защото то хлоба от получения луфт межу горната и долната подложка и те като ти го рециклират 1 път и го стегнат и той не хлопа, обаче отгоре е изтънял материала на самия носач- това е и посоката на падане на ябълката, така дори да дава симптоми, че иска да паада /демек хлопане/ ти като го стягаш и обираш луфта не се чува нищо, ама той пак ще си падне безшумно. ей това е проблема, но той се проявява според мен минимум след 1 рециклиране.
              Fiat Bravo'97 1,6 16v
              Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

pakumba написа:
                AthlonXP написа:
                малко са изкарали до износване. често се четат км от сорта на 70-100 000. проблема е друг- износването отгоре, демек над ябълката, защото то хлоба от получения луфт межу горната и долната подложка и те като ти го рециклират 1 път и го стегнат и той не хлопа, обаче отгоре е изтънял материала на самия носач- това е и посоката на падане на ябълката, така дори да дава симптоми, че иска да паада /демек хлопане/ ти като го стягаш и обираш луфта не се чува нищо, ама той пак ще си падне безшумно. ей това е проблема, но той се проявява според мен минимум след 1 рециклиране.
                Обикновено като ги рециклират сменят двете черупки, така че дори и да се износи в опредерена степен, на следващата смяна черупките пак са нови и всичко започва отначало. Какво означава - изтънял е материала на самия носач? Това не са ли черупките? Какво друго изтънява?
                Фиат Мареа 1,8 16В, 1999г

Коментар

alvanovo написа:
                  Какво означава - изтънял е материала на самия носач? Това не са ли черупките? Какво друго изтънява?
                  Означава, че ако черупките (вложки, или както там им се казва) са толкова износени, че част от тях да липсват, ябълката започва да "яде" от металното легло на самият носач.
                  Alfa 159 SW 2.4 Ti
                  Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
                  "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

Коментар

AthlonXP написа:
                    pakumba ти е отговорил, но и аз да си кажа :DЕдин рециклиран шарнир на носач, издържа поне два пъти повече от нов (какъвто и да е, купуван от БГ)Говоря за качествено рециклиране. Цената в Пловдив е 30 лв. за пъровначално и по 15 за всяко следващо рециклиране, понеже шарнирът е вече разглобяем.Аз до сега не съм повтарял носач. Колата ми е на 100К км. от както рециклирам и имам два комплекта носачи на които сменям тампони често, понеже карам в стил - леко офф роуд Купувал съм носачи 2-3 пъти, преди да открия топлата вода и няма да купя нов НИКОГА повече(както и каквато и да било др. част освен консумативи, разбира се)По темата: Аз не бих се занимавал с глупости при теизи цени на услугата.

Коментар

значи, че подложките, които се сменят, не държат ябълковидния болт на мястото му- те само уплътняват между ябълковидния болт и метала на носача. Представи си паднал шарнир- пада, защото подложката отгоре над ябълковидния болт е износена, хлопал е много време, не е сменен, после е почнал ябълковидния болт да яде от метала на носача над горната подложка, поизял е малко и като изтънее целия ябълковиден болт си остава закачен на шенкела, но носача пада, ябълковидния болт просто излиза от леглото. Не знам как да го обясня по-добре. А като си го пристягаш, той хлопа, изял е вече част от горната подложка, ти го стегнеш и той млъкне, и така 2-3 пъти и накрая отгоре янам подложка, а само леглото на носача, ама ти като стягаш и то не хлопа, а направо пада.
                      Fiat Bravo'97 1,6 16v
                      Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

До тук добре, както е казал оня дето падал от десетич етаж, когато стигнал петия, смяната на пластмасите не е пробле, но как се затваря носача с капачката отдолу, след като се разкапсулова?
                        FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
                        Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Коментар

NikMar написа:
                          До тук добре, както е казал оня дето падал от десетич етаж, когато стигнал петия, смяната на пластмасите не е пробле, но как се затваря носача с капачката отдолу, след като се разкапсулова?
                          Нова капачка с резба и с жлебове подобни на тези, които са на фланеца на ъглошлайфа. Ключето, също е подобно на това от комплекта на всеки флекс.

Коментар

Сега трябва да разберем, дали изобщо се продават такива капачки или трябва да се правят.За вложките, намерих едно място, където се продава тефлон на листи с различна дебелина. Трябва да ида и да видя какво точно ще ми кажат.Някой да даде съвет как се маха оригиналната капачка.Смятам първо да пробвам с една биалетка, защото имам излишна, но тя "технологията" за носача ще е същата.
                            Alfa 159 SW 2.4 Ti
                            Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
                            "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

Коментар

gamma написа:
                              Сега трябва да разберем, дали изобщо се продават такива капачки или трябва да се правят.За вложките, намерих едно място, където се продава тефлон на листи с различна дебелина. Трябва да ида и да видя какво точно ще ми кажат.Някой да даде съвет как се маха оригиналната капачка.Смятам първо да пробвам с една биалетка, защото имам излишна, но тя "технологията" за носача ще е същата.
                              Капачки, не се продават, а старите се махат на фреза или във вашия случай, с флекса (ако изобщо това което се реже, може да се нарече капачка)Само не ми идва на ум, как ще си изработите капачки и как/с какво ще си нарежете резбата на шарнира!Продължавам да се чудя защо се вкарвате в този филм?! 30лв. са, не са 300 или 3000.Плюс това, хората го правят така, че да не си търсите колелата из деретата, но в крайна сметка - всеки си знае. Дано съм бил полезен с оскъдното инфо.

Коментар

lithrone написа:
                                gamma написа:
                                Капачки, не се продават, а старите се махат на фреза или във вашия случай, с флекса (ако изобщо това което се реже, може да се нарече капачка)Само не ми идва на ум, как ще си изработите капачки и как/с какво ще си нарежете резбата на шарнира!Продължавам да се чудя защо се вкарвате в този филм?! 30лв. са, не са 300 или 3000.Плюс това, хората го правят така, че да не си търсите колелата из деретата, но в крайна сметка - всеки си знае. Дано съм бил полезен с оскъдното инфо.
                                В Казанлък при Минчо е 15лв рециклирането и било качествено доколкото чувам от колеги тука във форума.А тук в Бургас в ТПК Металик един Живко рециклирал и ми дадоха телефона му,но като се обадих да го питам за цената и като ми обади за Марейски носач между 45 и 48лв без маншона затворих телефона,като преди това само му споменах,че нов идва със тампоните на цена около 50лв и то без отстъпка :D
                                EX...Fiat Marea JTD 150+ Сега Опел Вектра 1.6 16в и Мазда Трибют 2.0 бензин/газ

Коментар

Working...
                                X