Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проверка тампон на макферсон

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проверка тампон на макферсон

Колеги, има ли някакъв лесен начин да се провери състоянието на въпросния тампон, защото открай време имам почукване когато въртя волана и когато минавам през големи неравности и ме съмнява, че е само от там?
    "Без сърца, сме просто машини"
    Toyota Prius 1.5 Hybrid
    EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

томпон

Здравей колегал.Вдигаш капака на двигателя и разклащаш колата.Ако тампоните непомръдват значи са добре.

Коментар

Колега,тампоните не причукват а издават звък все едно си шутирал футболна топка при преминаване през неравности.Причукването е биалетки или тампони на стабилизиращата най-вероятно.
      FIAT MULTIPLA 1.6 16v BIPOWER 2001

Коментар

Чукане при въртене на волана-провери накрайниците на кормилната рейка,друго вероятно -лагер на макферсона......
        MAREA WEEKEND 1.8 16V`98
        ex:R19 CHAMADE 1.7`92г.

Коментар

Разбит накрайник се чува отчетливо без да работи колата - върти се енергично волана с малък ход наляво-надясно. Ако има и кой да хване накрайника в този момент - усеща се и луфта. Без да се върти волана - разбитият накрайник се усеща като се кара по съвсем леки неравности - чува се ясно чукане, когато гумите променят посоката си от неравностите.

Коментар

Здравейте колеги!Ползвам темата на колегата и я актуализирам, защото и аз имам проблем с този тампон. Направих снимки на тампона в горната част на амортисъора и на тях се вижда, че той е изцяло скъсан, това червеното май е вътрешността на тампона. По черен път се чува едно глухо топуркане в същата област. Това зъбестото колело на снимката /под черната капачка/ при мен не е стегнато, когато го въртя с ръка мърда малко. Даже на снимката се вижда, че има ръжда на едната пъпка. От лявата страна ситуацията е малко по-добра.Колеги, искам да ви питам, опасно ли е да се покара така още известно време? Ще навреди ли на някаква друга част?
            Прикачени файлове
            Войната по пътищата не спира! Карай умно, стигни жив!

FIAT Bravo_SX 1.6 16v 103 hp '97 + АГУ LOVATO

Коментар

Това скъсаното е противоударния тампон на амортисьора, не е на макферсъна. Аз бях купил нови за моето Пунто, но се оказа, че старите са ми наред, така че имам излишен нов един комплект. Ако имаш интерес, драсни ми ЛС.

Коментар

Working...
              X