Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Рязане на пружини

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Има едни задни червени омп от 145ца идват ми доста ниски на типото, ако имаш път насам може да направим проба
    '93 Tipo 1.8 16V 138hp++?
    '97 Coupe 16VT 262WHP+

Коментар

Еми аз бих ги купил дори, но като гледам на Eibach каталога, задните пружини при 145/6 са като при Bravo и вероятно пак няма да ми свършат работа ако са -30мм. С колко свалят, ако е с повече от 30 може пък и да ми свършат работа?
      ex - Broom Yellow Fiat Coupe 1.8 -> 2.0 16VT
      Speed Red Fiat Coupe 2.0 16VT R.I.P
      Jet Black E46 M3

Коментар

injekciona написа:
        Еми аз бих ги купил дори, но като гледам на Eibach каталога, задните пружини при 145/6 са като при Bravo и вероятно пак няма да ми свършат работа ако са -30мм. С колко свалят, ако е с повече от 30 може пък и да ми свършат работа?
        Е няма ли да легне колата отзад на тампона като сложиш още по нисичка пружина?
        Fiat Tipo
        Corsa b комби !

Коментар

Еми тя в момента изобщо не е ниска с пружините от Bravo. Разлика межу тези и оригиналните ако има изобщо е под 1см. Поне е по-стабилна ако не друго, но по-високата задница откровено ме дразни и ми се иска да я изравня някак. А за сега не ми се купуват нови пружини, тъй като си търся определени джанти и ако си намеря спрямо тях ще купувам пружини, ако с тези не седи добре.
          Jet Black E46 M3

Коментар

Ами, бях със стоковите пружини отзад които са доста високи,/типо 92ра 1.8 /16/ същите са на ланча делта 2 1.6/моно/ 94та година след като ги сложих се наложи да повдигна отзад с 2 см ладови подложки и въпреки това е по-ниска от преди с около 1-2 см Обаче си искат корави газови амортисьори, маслените ми изобщо не сработваха Не говоря за пари, просто ако имаш път насам вдигаме ги в сервиза сменяме пробваме и после по една бира
            '93 Tipo 1.8 16V 138hp++?
            '97 Coupe 16VT 262WHP+

Коментар

injekciona написа:
              Да ползвам темата и аз да попитам прогресивни пружини може ли да се режат? Става дума за Eibach Pro Kit, задните пружини са ми от Bravo и не свалят нищо, колата си е на същата височина и вирнатата задница ме дразни. А спортни задни пружини от Coupe не мога да си намеря нещо.
              Дай снимка да погледна навивките и ще ти кажа дали могат да се срежат
              Теоритиците си лаят, голфа си върви!

Коментар

S.W.A.T. написа:
                Ами, бях със стоковите пружини отзад които са доста високи,/типо 92ра 1.8 /16/ същите са на ланча делта 2 1.6/моно/ 94та година след като ги сложих се наложи да повдигна отзад с 2 см ладови подложки и въпреки това е по-ниска от преди с около 1-2 см Обаче си искат корави газови амортисьори, маслените ми изобщо не сработваха Не говоря за пари, просто ако имаш път насам вдигаме ги в сервиза сменяме пробваме и после по една бира
                Аха, мерси ще го имам в предвид ако идвам към Бургас. Иначе, тя си дойде с някакви жълти амортисьори Stark Taratura, за които нищо не намерих като информация. Кой знае в кой гараж са правени, но пък не се държат лошо на пътя.
                Valiosport написа:
                injekciona написа:
                Да ползвам темата и аз да попитам прогресивни пружини може ли да се режат? Става дума за Eibach Pro Kit, задните пружини са ми от Bravo и не свалят нищо, колата си е на същата височина и вирнатата задница ме дразни. А спортни задни пружини от Coupe не мога да си намеря нещо.
                Дай снимка да погледна навивките и ще ти кажа дали могат да се срежат
                Ето, въпреки че рязането мисля да ми е най-крайния вариант. Номера на пружините е EW 3008002HA
                Jet Black E46 M3

Коментар

Можеш да ги срежеш спокойно.
                  Fiat Tipo
                  Corsa b комби !

Коментар

Режат се без никакъв проблем тези задните, обаче ако искаш предни да режеш ще ти трябват едни приспособления на макферсона

Коментар

Мерси за информацията. Ако ще ги режа, ще режа само задните да изравня задницата с предницата. Единственото, което ме притеснява е да не ми омекне задницата като ги резна пружините.
                      Jet Black E46 M3

Коментар

injekciona написа:
                        Мерси за информацията. Ако ще ги режа, ще режа само задните да изравня задницата с предницата. Единственото, което ме притеснява е да не ми омекне задницата като ги резна пружините.
                        Няма как да омекне, защото тези навивки където ще ги режеш когато колата стъпи на пружината те се опират една в друга И колега с рязане пружината става по твърда, а не по мека, защото всяка навивка се свива с няколко милиметра, когато отрежеш една навивка ще имаш четири , а не пет навивки да кажем и става малко по-твърдо :P

Коментар

темичката е малко старички ,но въпреки всичко някой резна ли си прожините и какви са тези въпросни "добавки" към макферсона

Коментар

Аз съм си резнал мойте, ако искаш влез в гаража ми да видиш как е станала

Коментар

Working...
                            X