Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Fiat Bravo 1.6, 1999г. - имам ли (ABS) ?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Fiat Bravo 1.6, 1999г. - имам ли (ABS) ?

Здравейте колеги. Това е въпросното браво.Въпросът ми е как мога да разбера дали колата има ABS.Има повече от перфектни спирачки, но иначе казано педалът не ме "чука" в кракът когато го натисня рязко.

вдигаш капака и гледаш вдясно горе там около казанчето за спирачна течнот и сервото трябва да има една кутия от която излизат 8 тръбички метални и да отиват надолу, ама щом не ти рита педала...

Коментар

ето ти снимка да се ориентираш това ограденото е абс
      Прикачени файлове

Коментар

Ограденото с червено, но само малките сиви тръбички, които влизат в модула на АБС, който се намира малко по-надолу. Иначе в горната част на ограденото се намира казанчето за спирачната течност, което естествено го има на всяка кола без значение има или няма АБС.
        Fiat Bravo 11'97
        1.4 12V A/C

Коментар

А лампа на таблото нямаш ли .
          FIAT BRAVA 16.16V.ELX Абе, ако ме блъсне Селянин, важи ли Гражданската отговорност !

Коментар

Егати, разбихте ме тази вечер. 6-та тема местя за 10 минути...В правилния раздел си има важна тема със заглавие "Как да разбера дали имам АБС?" Там е отговорено доста подробно, както вече и тук де. Местя темата. Редактирам и заглавието.

Коментар

Към dani389: това, че има лампа не означава, че има АБС. Може да има лампа, която не свети (защото е изгоряла прпимерно), а да има АБС. Не виждам как една лампа може да потвърди на 100% има или я няма системата. Не мисля, че за всяка модификация на даден модел автомобил се слага специално табло, а се ползват едни и същи в много модели.
              Fiat Bravo 11'97
              1.4 12V A/C

Коментар

rudiem написа:
                Към dani389: това, че има лампа не означава, че има АБС. Може да има лампа, която не свети (защото е изгоряла прпимерно), а да има АБС.
                Колегата най-вероятно иска да каже, че ако има лампа, която свети - то има АБС. А това, че всички табла имат лампата е ясно, но въпросът е дали свети. Не може да свети и да няма, но може да не свети и да има, както казваш. Сигурно довечера авторът ще ни каже дали има или не.

Коментар

Първо: Извинявам се, че съм объркал раздела.Второ: Колеги днес цял ден нямах време да погледна темата. Утре ще погледна дали ги има въпросните тръби.Трето: Днес стана много странно нещо. Докато пробвах едно CD как работи по едно време спря и от него ми прекъснаха и ел. стъклата. На какво може да се дължи това? ( Да уточня, че проверих един по един всички бушони) .

Коментар

Предполагам, че е укъсило някой от каналите и тък като, при прехода от колонката към вратата, кабелите вървят в сноп и са наврени в гумена гофра, с течение на врмето са се протрили, и след късото са прекъснали, и кабелите за джамовете.
                    Fiat Bravo 11'97
                    1.4 12V A/C

Коментар

Е всички ел. стъкла ли ти изчезнаха?
                      Fiat Tipo
                      Corsa b комби !

Коментар

pecata написа:
                        Е всички ел. стъкла ли ти изчезнаха?
                        Да и не е от бушон. Странното е, че и 2-те отидоха и не знам на какво може да се дължи това.Моля за съдействие.

Коментар

Би ли описал метода, по които проверяваш бушоните?

Коментар

ogi28b написа:
                            Би ли описал метода, по които проверяваш бушоните?
                            Ами изваждам го и ако е изгорял пластинката му е прекъсната?

Коментар

Според мен е по-добре да ги мериш с мултицета. Измери си за късо и кабелите за говорителите, за да се разбере какви поразии е направило ЦД-то след изкренето.
                              Fiat Bravo 11'97
                              1.4 12V A/C

Коментар

Working...
                              X