Здравейте колеги.Нещо почуква в лявото окачване отпред.Чува се когато минавам през неравности в завой или като спра и тръгна на заден.Карах я на сервиз и оня напъва с едни щанги и каза носачите са о.к..Сменени са биалетите и кормилната рейка.Помагайте с идей.Става въпрос за типо 1,6;1992 .Съмненията са ми към тампоните чрез които се захваща носача към моста.Има ли начин да ги проверя без да разглобявам окачването.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Тракане в окачването
Collapse
X
-
Re: Тракане в окачването
Колега ,аз моите тампони на носачите си ги проверявам по следния начин.Първо си отваряш капака на двигателя ,волана го навиваш леко за да се покаже малко гумата .Взимаш един човек и той ти рита гумата по посока на движение на колата, а ти си гледаш тампоните.То си личи ако са за смяна,доста мърдат.Виж си също и тампоните на стабилизиращата щанга,при мен ги няма :D
-
Re: Тракане в окачването
bobizdr написа:Колега ,аз моите тампони на носачите си ги проверявам по следния начин.Първо си отваряш капака на двигателя ,волана го навиваш леко за да се покаже малко гумата .Взимаш един човек и той ти рита гумата по посока на движение на колата, а ти си гледаш тампоните.То си личи ако са за смяна,доста мърдат.Виж си също и тампоните на стабилизиращата щанга,при мен ги няма :DFiat Brava 1.2,16в
Коментар
-
Днес разпилях окачването и свалих носача.Резултата-всичко е здраво с изключение на шарнира на носача.Ще го сменям,ама като гледам,че този е почти нов,даже не е ръждясал и маншона и тампоните даже и нямат наченки от нацепване,а шарнира като го хвана с ръка направо ми се струва че ще подне от носача.Свързах се с предния собственик и изчислих,че носача е на 10-12 хил. км. .Няма никакви надписи по него,само L,което означава предполагам ляв.Ходих до една морга да вида носачите им-читави са горе долу,стегнати шарнири и здрави маншони и тампони.Чудя се нов ли да е и вероятно менте,или от моргата за 25 лв.За нов 80-90 лева няма да дам и да се скапе.Някои да ми даде съвет как да тествам с подръчни материали тези втора ръка ако може.Fiat Brava 1.2,16в
Коментар
-
tipo33 написа:Днес разпилях окачването и свалих носача.Резултата-всичко е здраво с изключение на шарнира на носача.Ще го сменям,ама като гледам,че този е почти нов,даже не е ръждясал и маншона и тампоните даже и нямат наченки от нацепване,а шарнира като го хвана с ръка направо ми се струва че ще подне от носача.Свързах се с предния собственик и изчислих,че носача е на 10-12 хил. км. .Няма никакви надписи по него,само L,което означава предполагам ляв.Ходих до една морга да вида носачите им-читави са горе долу,стегнати шарнири и здрави маншони и тампони.Чудя се нов ли да е и вероятно менте,или от моргата за 25 лв.За нов 80-90 лева няма да дам и да се скапе.Някои да ми даде съвет как да тествам с подръчни материали тези втора ръка ако може.Fiat Tipo 1,4i.e. LPG машина ДзВеРъ ахахаххааххаха
Коментар
-
Na4ko_0 написа:tipo33 написа:Днес разпилях окачването и свалих носача.Резултата-всичко е здраво с изключение на шарнира на носача.Ще го сменям,ама като гледам,че този е почти нов,даже не е ръждясал и маншона и тампоните даже и нямат наченки от нацепване,а шарнира като го хвана с ръка направо ми се струва че ще подне от носача.Свързах се с предния собственик и изчислих,че носача е на 10-12 хил. км. .Няма никакви надписи по него,само L,което означава предполагам ляв.Ходих до една морга да вида носачите им-читави са горе долу,стегнати шарнири и здрави маншони и тампони.Чудя се нов ли да е и вероятно менте,или от моргата за 25 лв.За нов 80-90 лева няма да дам и да се скапе.Някои да ми даде съвет как да тествам с подръчни материали тези втора ръка ако може.Fiat Brava 1.2,16в
Коментар
-
Здравейте отново!Малко бях по болниците и за това чак днес се заех с колата.Купих си носач втора ръка със знака на оригиналните части на фиат-оня дето е като щит.Маншона беше закъсан, смениха го от моргата и ми гресираха шарнира с графитна грес.Всичко ми коствоше 30 лева.Сложих го с помощта на durex_a и всичко е 6 точки,нама и грам шум от предницата...но изникна друга неприятност-волана като карам направо стой леко на ляво и самата кола съвсем слабо "дъпа" в ляво.Преди демонтажа не беше така,беше идеално регулирана.Та въпроса ми е след като не съм въртял накрайниците и въобще нищо не е пипано освен новия носач,защо ми се разцентрова предницата?Fiat Brava 1.2,16в
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар