Здравейте колеги, от както имам колата има едно леко потропване по неравности като минавам с колата, прави го и при по-голяма скорост по магистралата при леки неравности. Иначе с лека скорост почти не се осеща освен ако няма рязка ивица по асвалта...Гледахме колата в сервиз 2 пъти вече, напъваха с щанги и уж всичко е наред. Както мислите по въпроса дайте идеи. Има го потропването и при смяна на някоя предавка когато е на по ниски обороти (но в никакъв случай не е тампон на двигателя защото ги тествах вече). Прави го само при придърпване и се усеща че е в дясното колело предно...Дайте някакви съвети...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Потропване - тампони?
Collapse
X
-
Както казва колегата, най-вероятно са лагерите или тампоните на макферсона. При мен има подобно тракане (хлопане). Като сменях амортисьори преди 2г. и половина ми се стори, че малко са тръгнали да се разбиват, но си казах, че ще изкарат още и не ги смених. Сега ме очаква тази процедура.Fiat Bravo 11'97
1.4 12V A/C
Коментар
-
Как може да се провери дали е от тях, принципно е малко сложно или аз не съм на ясноИма и предположения за тампон на стабилизиращата щанга какво мислите по въпроса, възможно ли е ако е от него при смяна на предавка пак да потропва. И какво бихте ме посъветвали.Как да проверя отделните тампони за които има вариант. Допитвам се до вас, защотот по сервизите ми викат, че не искат да се занимават щото требвали да научкват едва ли не от къде е, можело да е от всякъде. Поне някой съвет да дадете ако има как да проверя отделните тампони поне да се насоча на някъде... а не да научквам и да хвърля сумати пари да сменя всичко и то по всеобщата система ще излезне последното
Коментар
-
Щом тропа при смяна на скорости да не е някой тампон на двигателя или скоростната кутия? Може и да са тампони на носачи или стабилизираща щанга. Колега NOVA, над твоята тема има една подобна, виж как са посъветвали другия потърпевш да си провери тампоните.Fiat Bravo - 1.8GT /115hp 1997г.
Audi A4 - 1.9TDi /110hp 1998г.
Mazda 121 - 1.3GLX / 75hp 1994г.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар