Колеги, блокира ми задния ляв спирачен апарат (Стило 2003 / 1,9JTD - комби) и то в положение на постоянно триене на накладките в дисковете. Започнах да търся по морги и из интернет, но за сега удрям на камък. Имате ли идея принципно нови колко са и откъде мога да си взема?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Блокирал заден ляв спирачен апарат на Стило
Collapse
X
-
кола
Свали го и с въртене го прибери смени спирачния маркуч Няма как да блокира толкова Освен ако нее работил и преди това да ръждяса нещотук има как става http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?p=673170
-
Ами всъщност аз ходих в сервиза и там се мъчеха 2 часа да го отделят, толкова беше залепнало и блокирало + това накладките се бяха стопили и от триенето диска беше станал лилав - голяма разтичане е падало... Успяха да го оправят, но беше въпрос на време да се прецака пак, понеже явно си е дефектирало. Явно не е работил от доста време..Take it easy, make it happen
Stilo 1.9 JTD
Коментар
-
Ами той не ми смени диска с идеята, че ако блокира пак ще прецака и новия диск. Честно казано не знам какво да правя, не мога да карам колата така. Чисто нови накладки сложих и може и вече и те да са прецакани, добре, че го усетих навреме - бях покарал към 5-6 кмTake it easy, make it happen
Stilo 1.9 JTD
Коментар
-
стило
Аз правих това Стило. И съм правил много години ФиАти. Проблимът с него е, че апаратът беше блокирал много отдавна. Буталото не_можеше да_се шавне на_никъде, два часа го накисвахме с WD40. Бавно, но с много мъки го прибрах. Всички гумени уплътнения бяха стопени - не само на буталото, но и чак тези на ланжероните. Оставихме стария диск да покара докато си намери друг апарат. От неговия не_става нищо.Редактирано.тел.0897943620
Коментар
-
Re: стило
Колега отиди някъде да ти разглобят апарата,да го почистят и едно ремонтно коплектче + ново маркуче+нова течност.Според мен тази операция ще свърши работа и ще е по евтино от нов апарат.Ти нов едва ли ще си купуш защото е цифра,а втора ръка няма да е в цветущо състояние най-вероятно.По добре си оправи твоя.Fiat Tipo
Corsa b комби !
Коментар
-
Като вземеш втора употреба(колкото и добре да изглежда),извърши процедурaта която ти каза "pecata".Аз се разминах с рециклиране на стария апарат, а ремонтния комплект беше около 22 лв.Fiat linea 1.3 mjet, Bravo2 1,4 . EX -Lancia Y 1.2, Stilo 1.8 MW ,Brava 1.8,Dedra 1.8 16v,Delta2 1,6,Ritmo 1,5,Lada 1500.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар