Здравейте , имам проблем с браво 1.6 бензин / 96 година мисля.Някои неща вече ги намерих в форума : ел.стъкла, ланди и мнения за аг и разход. Форума е супер.Много е твърдо окачването и в дупките имам чувството че ще остане някой чарк след мене за сега не се е случило де.Все едно съм в лагерна количка.Чаках се на дизелово но то е по тежко и по-ново и не возеше така.Ходих на майстори 2-ма - казаха че всичко си е ок. При всички ли е така? Може ли да се направи нещо? пружини амортисйори - не ги разбирам тия автомобилните неща.Знам че въпроса е малко глупав и без да се види колата не става но може някой да има идея някаква.Благодаря предварително.Грешен раздел - преместена.Допълнено заглавие.Модераторски екип на fiat-bg.org
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Твърдо ли е окачването на Браво 1.6?
Collapse
X
-
По принцип италианките са нежни (коли). Не са правени да преодоляват български дупки. Като настъпваш някоя нашенска дупка - ами по елегантно, с танцова стъпка. Това малко в рамките на шегата.Колега може да започнеш разнищването на проблема от налягането на гумите. Пробвай малко по меки гуми за да видиш дали има промяна. Намери си някъде гърбица (полегнал полицай) и премини няколко пъти с различна скорост. Харесай си улица с някоя добра дупка за десните колела и отделно добра дупка за левите колела и мини няколко пъти през нея. За да разбереш проблемът само отдясно или само отляво е или по принцип е и на двете колела. Така може да разбереш дали има някакви луфтове - по тампоните на окачването например.Огледай окачването ти да не е заменено с по-твърдо, някакво спортно например, най-лесно е да го сравниш с друга кола като твоята.Bravo 1.6 / 16
Коментар
-
И моята беше така преди смяната на изпуснали и почти блокирали предни амортисьори. Може да има нещо такова, също може пружините да са по-твърди. Тампони разни ако са за смяна отпред по окачването също май създават усещането, че нещо ще изпадне. Обясни по-подробно как вози(по паваж как е), тропа ли нещо, какви са ти гумите и дали не са стари и твърди?Fiat Bravo - 1.8GT /115hp 1997г.
Audi A4 - 1.9TDi /110hp 1998г.
Mazda 121 - 1.3GLX / 75hp 1994г.
Коментар
-
сори че съм объркал темата. мерси за бързите отговори на всичкитова с легналия полицай ще го пробвам - на малка скорост нямам проблеми с него с по-висока не съм пробвал.иначе е еднакво и отляво и от дясно.това с амортисьорите има ли начин да се разбере дали са изпуснали?тампоните ми казаха че са ок , то и аз влизах в канала но то като не знаеш какво да гледаш...може ли да са сложили чаркалаци за дизел на бензинка и за това да е толкова твърдо ? - все пак от бг съм я взел... и имам някакви лепенки че за дизел масло трябва да се налива, а моята е бензин. лепенката е на това отпред -греда? което държи фаровете. пред радиатора.
Коментар
-
Окачването на Браво-то е като на Типо до колкото знам Какво не ти харесва толкова не знам Аз като минавам през легнал полицай колата минава като дъска все едно нямам пружини и не се оплаквам Yellow_Flash_Colorz_PDT_07 Като я натисна предницата с ръка се огъва 1-2 милиметра ... само ме е страх да не се скъса нещо, иначе по дупките пълзя едвам, едвамТеоритиците си лаят, голфа си върви!
Коментар
-
Valiosport написа:Окачването на Браво-то е като на Типо до колкото знам Какво не ти харесва толкова не знам Аз като минавам през легнал полицай колата минава като дъска все едно нямам пружини и не се оплаквам Yellow_Flash_Colorz_PDT_07 Като я натисна предницата с ръка се огъва 1-2 милиметра ... само ме е страх да не се скъса нещо, иначе по дупките пълзя едвам, едвамFiat Brava 1.2,16в
Коментар
-
когато взех колата смених само лагер на лвото колело отпред и накладки - ремъци и филтри стандартните неща. нищо друго не съм правил. може да е имала удар отпред защото отпосле видях тези лепенки за дизела. иначе на прав здрав път е супер - в румъния на аутобана си държеше 130, не мърда, не се отклонява а бе супер после на връщане през русе обаче ми се $#@% мамата. разхода със задръстването и пуснат клима и магистралата 8.5 - доволен съм горе долу не е 6 ама и бързах. когато съм на здрав път със завои и понастъпя е може би най-веселата кола която съм карал - има го удоволствието от карането - а бе кеф-няма да обяснявам.иначе все фордове съм карал няколко фиести, фокус, мондео сега - знам че не може да се сравнява с мондеото но е много по-зле от возията на фиестичка - сега ме е страх и от най-малките дупки!ако ще сменям амортисйори може ли само двата отпред??? или тршбва и 4-те?
Коментар
-
Колко кляка колата като се натиснеш на капака? Ако е много малко значи амортисьорите са наред, ако се крамбаля много са за смяна Да можеш да смениш примерно само предните или само задните, но един отпред и един отзад недей На Бравата окачването е също толкова стегнато и твърдо, но се свиква."Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
-
tipo33 написа:Valiosport написа:Окачването на Браво-то е като на Типо до колкото знам Какво не ти харесва толкова не знам Аз като минавам през легнал полицай колата минава като дъска все едно нямам пружини и не се оплаквам Yellow_Flash_Colorz_PDT_07 Като я натисна предницата с ръка се огъва 1-2 милиметра ... само ме е страх да не се скъса нещо, иначе по дупките пълзя едвам, едвамТеоритиците си лаят, голфа си върви!
Коментар
-
здравейте малко статус по въпроса с трополевенето и окачването. имам рязко подобрение - аз като съм се вмъквал да гледам но като мото лаик не знам и какво да гледам - 2 тампона на ауспуха за жълти стотики смених - наистина нещо е щяло да падне по дупките. поогънахме малко тръбите така че да не вибрират никъде при всякакви обороти.сега пак е твърдо но определено е много по-добре - сорри че съм ви подвел но направо бях откачил с колата. интересното е и защо първите два майстора що не ми казаха но това друг въпрос, може да са я гледали без да има някой да я клатушка отгоре.както и да е.сега остана само скърцането на купето при влизане в дупки, предната решетка на парното което е над радиото, лявата кора на вратата и кората на багажника скрибурцат. ааа и седалката на водача - защото съм овър на килограмите скърца като за последно май ще трябва да намеря нова защото и се клати нещо.много скърцат тия фияти отвсякъде - не е нормално това! поне съм спокоен че всичко по окачването е горе долу ок не е песен но поне не се разпадаме мерси на всички за отговорите.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар