Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Глухо потропване при леки неравности Fiat Brava

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Глухо потропване при леки неравности Fiat Brava

Здравейте колеги,имам проблем с окачването на фиат брава 1.4 97г. Проблема е, че когато мина през леки неравности и при павета се чува едно глухо тропане и от двете страни на предницата, а при големи дупки го няма това. След като смених предни амортисьори на колата все си мисля, че оттам дойде това потропване, но не съм сигурен в това, понеже ги свалихме след това и отново ги сложихме. Сменил съм по окачването следните неща:1. Предни амортисьори KYB с тях тампони на макферсона PIRELLI и прашници BIRTH пробег 10 000 km2. Предни дискове REMSA и накладки за тях REMSA пробег 5000 km3. Носачи Moоg к-т, Биелета к-т Moog, външни кормилни накрайници Moog пробег 4000 kmи проблема си стои майстора и той не може да локализира тропането, изчетох много теми във форума с подобен проблем, но решение не намерих, моля за мнения

Не пише нищо за вътрешни накрайници, те проверени ли са от майстора ти?

Коментар

ogi28b написа:
      Не пише нищо за вътрешни накрайници, те проверени ли са от майстора ти?
      мисля, че не са! Има ли начин на място да ги проверя ..

Коментар

Колега botmanov това глухо потропване отгоре ли ти се чува, защото и аз смених всичко като тебе и го имам същия симптом и много ме дразни.Аз се съмнявам в тампоните на амортисьорите за това потропване.
        FIAT BRAVA_ELX 1.6 16V 103HP 97

Коментар

ninoneno написа:
          Колега botmanov това глухо потропване отгоре ли ти се чува, защото и аз смених всичко като тебе и го имам същия симптом и много ме дразни.Аз се съмнявам в тампоните на амортисьорите за това потропване.
          Колега да ти кажа отначало и аз си мислех че са тампоните на амортисьорите, но майстора отвори капачките отгоре понатисна няколко пъти не видя проблем, след това си мислех за тампоните на стабилизиращата щанга, но и там казаха че са ок нещата, иначе потропването се чува някъде отдолу около гумата, така го усещам, когато се появява по пътя при неравности

Коментар

колега по-добре да пишеш пробега отколкото времето което е минало

Коментар

Тампони на стабилизиращата щанга.
              Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
              Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

nedialk00 написа:
                колега по-добре да пишеш пробега отколкото времето което е минало
                редактирах темата колега, има логика с пробега
                dudulia написа:
                Тампони на стабилизиращата щанга.
                или ще са те или вътрешните накрайници, друго не се сещам какво може да е ...

Коментар

Working...
                X