Имам глухо чукане в областат на задното дянсо окачване. Чува се при преминаване на поголеми дупки, но все още не е силно.На какво може да се дължи и как мога да го установа?1.Амортисьор?2.Тампони на амортисьора.3.Лагер на главината?4.Лагерчета на оста на носача?Прегледах окачването за хлабини, но нямаше такива. Може и да възникнат в последствие, но засега не установих.На какво може да се дължи според Вас и как да го установя. Да попитам още нещо. Нали носача е хванат за купето с ос и два лагера? Има ли тампони и каква е тяхната функция? Може ли тропането да е от тях?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Чукане от задно дясно окачване
Collapse
X
-
Всичко, което си изброил. Утре ще разглобявам/разпарчосвам/свалям задния си мост по аналогична причина. Ще направя достатъчно снимки за ориентир. При мен проблема е, че при натискане на спирачката, отзад, в дясно се чува едно изпукване, все едно моста се измества. Особено при движение назад. Тампони, лагери, още не съм убеден какво ще излезе...
-
Rokambol написа:Всичко, което си изброил. Утре ще разглобявам/разпарчосвам/свалям задния си мост по аналогична причина. Ще направя достатъчно снимки за ориентир. При мен проблема е, че при натискане на спирачката, отзад, в дясно се чува едно изпукване, все едно моста се измества. Особено при движение назад. Тампони, лагери, още не съм убеден какво ще излезе...Фиат Мареа 1,8 16В, 1999г
Коментар
-
Вчера пробвах окачването. Леко тропа, но не винаги. Джантата не е клекнала. Не съм сигурен какво тропа точно. Може да е начало на разтропване на амортисьора. Може да е от лагерите на носача. Може да е от тампоните на стабилизиращата щанга.Май ще трябва да покарам, за да стане по-силно тракането и да се разбере от къде е.Фиат Мареа 1,8 16В, 1999г
Коментар
-
Аз реших проблема. Оказа се спирачен цилиндър. Протекъл. Течноста, разлята по накладките, заедно с боклуците предизвиква "залепване" на феродото в барабана и последващото изпукване при "отлепяне". Звучи малко невероятно (за мен също), но явно става точно така, тъй като след смяната, няма и следа от предишното състояние. Снимки имам, на носачите, тампоните и на стабилизатора, амортесьора също, но ги забравих на фотоапарата. Утре ще ги преточа. Съмнявам се, обаче да са ти от полза, тъй като нищо не е разглобявано за детайлност.
Коментар
-
re
Аз имам пунто, при мен тропането се оказа от разбити лагери на носача, установихме проблема като дигнахме колата във въздуха и разклатихме носача с щанга при областа на оста. За ремонт има сервизни комплекти които обслужват целия носач. Надявам се, че съм бил полезен.пс. По същия начин с щанга можеш да провериш тампоните на задния мост.
Коментар
-
Re: re
Bull_Dog написа:Аз имам пунто, при мен тропането се оказа от разбити лагери на носача, установихме проблема като дигнахме колата във въздуха и разклатихме носача с щанга при областа на оста. За ремонт има сервизни комплекти които обслужват целия носач. Надявам се, че съм бил полезен.пс. По същия начин с щанга можеш да провериш тампоните на задния мост.Фиат Мареа 1,8 16В, 1999г
Коментар
-
alvanovo написа:Bull_Dog написа:Аз имам пунто, при мен тропането се оказа от разбити лагери на носача, установихме проблема като дигнахме колата във въздуха и разклатихме носача с щанга при областа на оста. За ремонт има сервизни комплекти които обслужват целия носач. Надявам се, че съм бил полезен.пс. По същия начин с щанга можеш да провериш тампоните на задния мост.Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
-
Danchojn написа:alvanovo написа:Bull_Dog написа:Аз имам пунто, при мен тропането се оказа от разбити лагери на носача, установихме проблема като дигнахме колата във въздуха и разклатихме носача с щанга при областа на оста. За ремонт има сервизни комплекти които обслужват целия носач. Надявам се, че съм бил полезен.пс. По същия начин с щанга можеш да провериш тампоните на задния мост.Фиат Мареа 1,8 16В, 1999г
Коментар
-
alvanovo написа:Danchojn написа:alvanovo написа:Bull_Dog написа:Аз имам пунто, при мен тропането се оказа от разбити лагери на носача, установихме проблема като дигнахме колата във въздуха и разклатихме носача с щанга при областа на оста. За ремонт има сервизни комплекти които обслужват целия носач. Надявам се, че съм бил полезен.пс. По същия начин с щанга можеш да провериш тампоните на задния мост.
Коментар
-
Чуваше ли се чукане?При мен отчетливо чука повече в завой, когато този носач е натоварения. Днес продерявах главините, нямат шумове и хлабини. Не съм гледал оста с лагерите на носача, но утре и това ще направя. Много съм склонен да мисля, че проблема е в тези лагери.Фиат Мареа 1,8 16В, 1999г
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар