Въпросният клапан задържа вакума в сервото, бушоните........... нямат нищо общо с вакума.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Как се вади клапанът от спирачната помпа?
Collapse
X
-
Сервото с прилежащата му вакум система е адски елементарна по принцип и от тук си мисля, че тя или работи или не.Също така, предвид моите проблеми и това,че и аз тръгнах да търся вакум ,като се подведох по симптомите на липсващ такъв.В крайна сметка се оказа, че когато имам "включен" АБС педала е по-твърд и с по-висока позиция от нормалното. И когато махна бушона , всичко е наред с изключение на липсващия АБС.п.п. ogi28b нито тебе, нито който и колега от ФФБ искам да подведа, напротив ... виж темата ми за ремонтния комплект за вакум помпа на JTD, виж до къде стигнах да търся тоя проблем; между другото не съм се отказал, но нямам време и като намеря ще има лопатки за всички ЖТД-тап.п.2 предвид горното мнение, тоя клапан е една проста обратна клапа с мембрана ... т.е. или има мизерия дето и пречи да се затвори плътно, или е скъсана, пукната и тн, и пак няма да работи, но в 100% от случаите, а не в 99%Пежо 207 1.6 турбо, на Ф60 и Pipercross PK002F, но с дупка в буталото ...
Пунто Ево 1.6 multijet ... да видим кво ще излезе ?!
http://www.keepfighting.ms
Коментар
-
И аз да попитам нещо.От прочетеното става ясно, че проблема е в клапана на сервото. От скоро забелязвам, че след престой( примерно 5-6 часа) педала на спирачките е почти в крайно положение на твърдост. По-принцип след изгасяне на двигателя и 3-4 натискания педала се втърдява. След като запаля, педала омеква. След престоя обаче, имам чуството ,че вече съм натискал педала поне два пъти а всъщност го натискам за първи . Спирачките са ми безупречни, не се чува съскане от вакуум маркуча от сервото към всмукателния колектор.Чета различни мнения за нормално и ненормално положение. Нямам спомен , но си мисля че преди дори да седи цял ден при натискане на педала той си е пак пек.Колата е Фиат Мареа 1.8now. BMW E39 523i '98 170hp
ex. Fiat Marea Weekend HLX 1.8 16v `97 113hp
ex. Fiat Tipo 2.0.ie GT `93 113hp
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар