Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за "ултра" качествените носачи ОКАП

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Аз при смяната на ангренажа не посмях да пипам водната помпа, наплашен вече от боклуците които се продават.Последно се спрях на носачи Lemforder, като цената със всичките отстъпки ми идва на 105лв/бр. На Мууг има два варианта, които уж се различавали само по опаковката - едните в картонена кутия, а другите в найлони. Обаче от тези вторите имало повече оплаквания.Надявам се това да е края на драмата. В момента хич не ми е до ремонти, но това е положението. Реших да сменя и амортисьорите и тампоните с тези от JTD-то, пък да видим дали е било правилно решение.
    Ex: Fiat Bravo 1,9TD100; Alfa Romeo 147 JTD; Audi A3 1.6, Audi A3 1,9TDI 131, Audi A6 3,0TDI, Alfa Romeo GT JTD, Audi A4 B7 1.9TDI

Коментар

Да ти кажа - най-долнопробния носач, който дори няма марка - вече е над 25 000 на колата. Другият ми такъв, който смених - смених го заради скъсан маншон, на който не обърнах внимание. Ако беше здрав този маншон, може би още щях да съм с този носач. Струваше по 55 лева. Тампоните му са бетон. Аз бих си купил оригинален носач втора употреба. Повече нов носач няма да си купя. Moog-а беше за последно. А при Руди няма ли носачи? Той е вносител на марката.

Коментар

Колата е в сервиза вече. Носачите ги взех - Лемфьордер - 105лв/бр.Ще сменям и амортисьорите комплект с тампоните на макферсона. Слагам старите от JTD-то и махам Кофапа с тампони Пилери, които са на около 45000км. Отделно имам и един крив кормилен накрайник.Ще се прегледа и ако трябва и друго ще се смени по предницата и след това лопа ли пак...
        Ex: Fiat Bravo 1,9TD100; Alfa Romeo 147 JTD; Audi A3 1.6, Audi A3 1,9TDI 131, Audi A6 3,0TDI, Alfa Romeo GT JTD, Audi A4 B7 1.9TDI

Коментар

Аз се надявам утре да разкарам скапания ОКАП и да сложа рециклажите. Надявам се и при мене тропането да спре, че все едно се возя в някой таралясник... Чудя се,имам сега едно изпукване при каране назад, в момента в който тръгна напред изпуква еднократно, дали може да е от луфта в носачите?
          Фиат Крома 1.9 16v+
          Фиат Браво 1.6 16v
          Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

pi4_s_bravo написа:
            Аз се надявам утре да разкарам скапания ОКАП и да сложа рециклажите. Надявам се и при мене тропането да спре, че все едно се возя в някой таралясник... Чудя се,имам сега едно изпукване при каране назад, в момента в който тръгна напред изпуква еднократно, дали може да е от луфта в носачите?
            Да

Коментар

Както беше и при мен, но при мен ставаше като дам назад с пълен десен и после напред с пълен ляв - момента в който воланът е горе долу направо - тогава се чуваше едно като силно кратко изскърцване.

Коментар

ogi28b написа:
                Както беше и при мен, но при мен ставаше като дам назад с пълен десен и после напред с пълен ляв - момента в който воланът е горе долу направо - тогава се чуваше едно като силно кратко изскърцване.
                Точно, при смяна на посоката /напред-назад/ с въртене на обратен волан и изпуква. Как се радвам,че преди година и нещо не изхвърлих старите носачи мислейки си че повече няма да сменям
                Фиат Крома 1.9 16v+
                Фиат Браво 1.6 16v
                Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

Вече ги смених. В момента отпред не хлопа от никъде. Доста добре минава през дуоките. С тези амортисьори поомекна малко, но пък вози значително по-меко. Като цяло за сега съм доволен. Остана един реглаж да направя.

Коментар

И аз току що смених носачите с полиуретановите, е няма такава стегната возия , хем сложих 15-ките с гуми 195/50 и вози супер готино и стегнато. Обаче явно има разлика от носачи до носачи,защото волана видно измърда от централно положение и ходих на реглаж.
                    Фиат Крома 1.9 16v+
                    Фиат Браво 1.6 16v
                    Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

Къде слага полиуретан ?
                      F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
                        Къде слага полиуретан ?
                        нагоре е писал при ферарист
                        Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                        Fiat Bravo'97 1,6 16v
                        Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

pi4_s_bravo написа:
                          И аз току що смених носачите с полиуретановите, е няма такава стегната возия , хем сложих 15-ките с гуми 195/50 и вози супер готино и стегнато. Обаче явно има разлика от носачи до носачи,защото волана видно измърда от централно положение и ходих на реглаж.
                          Колега, къде направи процедура със ремонт на тампони и шарнири?
                          Fiat Marea 1.8 16V

Коментар

При колегата Ферарист тука от форума , пратих му ги с Еконт, той ги направи и ми ги върна пак с еконт. Носачите са много професионално направени, изглеждат дори по-добре от нови. В случая правих само задните тампони на оригиналните носачи, другото беше здраво. Цените са 28лв за тампон /независимо преден или заден/ и 10лв демонтаж на стария и монтаж на новия тампон на носача ; рециклиране на шарнир пак с полиуретан е 25лв. Да не се заричам ,ама аз на каквато и да е кола не мисля да слагам носачи нови ,само рециклиране по посочения метод.
                            Фиат Крома 1.9 16v+
                            Фиат Браво 1.6 16v
                            Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

pi4_s_bravo написа:
                              При колегата Ферарист тука от форума , пратих му ги с Еконт, той ги направи и ми ги върна пак с еконт. Носачите са много професионално направени, изглеждат дори по-добре от нови. В случая правих само задните тампони на оригиналните носачи, другото беше здраво. Цените са 28лв за тампон /независимо преден или заден/ и 10лв демонтаж на стария и монтаж на новия тампон на носача ; рециклиране на шарнир пак с полиуретан е 25лв. Да не се заричам ,ама аз на каквато и да е кола не мисля да слагам носачи нови ,само рециклиране по посочения метод.
                              а рециклажа на шарнира как се прави, реже се капачето, сменя се подложката и после се валцова?
                              Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                              Fiat Bravo'97 1,6 16v
                              Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Честно казано за рециклирането на шарнира нямам идея как го правят, най-добре е колегата да каже.Да допълня по повод ОКАП-а , на двата носача са здрави само шарнирите (обаче сравнени с оригиналните са хлабави) , а предните им тампони се вадят на ръка. Не е лошо всеки който кара с ОКАП да си провери предните тампони дали се вадят да не стане някой сакатлък заради тия ментаци.
                                Фиат Крома 1.9 16v+
                                Фиат Браво 1.6 16v
                                Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

Working...
                                X