Здравейте,Искам да попитам дали е възможно да се смени преден амортисьор на Брава без ползването на скоби за пружините. Възможно ли е да се вдигне на крик колата, да се свали колелото, след което посредством втори крик да се натисне носача нагоре и с тел да се свие пружината. След това знам ,че пружината и тампона са едно цяло и се свалят заедно. Сглобяването е по обратен път.Дори и да греша, ако някой може да каже дали е взъможна смяната, без да се ползват скоби то нека пише!Предварително благодаря ! Поздрави !
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Смяна на предни амортисьори на Брава без скоби ?!
Collapse
X
-
По принцип да.Трябва много да свиеш пружината.Аз не успях по този начин,но има и друг начин за свиване които аз използвам.(защото не разполагах сас скоби)Взимаш греда или талпа подпираш я за колата,натискаш пружината и вразваш с тел.Но този начин е много опасен,защото пружината може да изкочи и става лошо ако има някой до нея.
-
Скобите за пружини са някъде 30-40 лв във практикер/бриколаж.||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
// Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //
Коментар
-
Alex_RT написа:В крайна сметка може или не може? Знам кое е най-добре, искам да знам дали може без скоби.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
Е принципно ако си на зор може, но си е доста опасно, за да го правиш така.http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
FIAT БРАВО 1.2 16v
ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата
Коментар
-
Ами ако се свие достатъчно пружината може и да може, ама ако се скъсат телчетата и я изпуснат е все едно Майк Тайсън в тялото на Робокоп да ти удари един ъперкът :DA20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
dudulia написа:Смяна в сервиз- 20 лева. Няма опасност да се удариш,не се цапаш и не си губиш времето. :DFiat Bravo 1.6 99г. - Г.И.
Fiat Stilo 1.6 02г. - Г.И.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар