M5kov написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какви амортисьори да взема ?
Collapse
X
-
Fiat Bravo GT 1.8 16V 113hp с малко тЮнинг (снегорин)
KONI SPORT SUSPENSHION+EIBACH SPORT SPRINGS
Изработка на всякакви изделия от стъклопласт за леки и товарни автомобили-брони,прагове,калници,капаци,маски,надстройки и други!
-
Като ги взимах също четох много разногласни мнения за марката, но пък моите излязоха читави. В началото се бях насочил към окап, но след като не намерих такива взех оптимала."Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
-
Относно Оптимал. Миналата година сложих отзад такива амортисьори. След монтажа веднага натиснах задницата, за да се изкефя, но колата се залюля и продължи да се клати надолу-нагоре още 5 сек. От там директно в магазина (магазинче на Сливница, след Опълченска, в посока Люлин). Поискаха ми тест на амортисьорите. Направих (10 лв) след 2 дни и 500 км каране, защото трябвало време новите да "влезнат" в работно състоние и резултатите бяха: предни (оригиналните, на 10г.) - 20% износване, ЗАДНИ (новите, на 2 дни) - 50% износване. Оптимала ги смених с Каяба (срещу доплащане), от които засега съм доволен.Stop giving directions, just say "Follow me."
Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit
Коментар
-
Здравейте, колеги налага ми се да сменя задните амортесьори и ми предлага следните:1. Ауко- 68 лв./бр. с 1 год.гаранция2. Каяба- 74 лв./бр. с 1 год.гаранция3. Монро- 84 лв./бр. с 3 год.гаранцияМоля, за съвет какви са вашите надблюдения и към коя марка да се насоча/ аз съм за по-скъпите с 3 год.гаранция, но практиката може да покозва друго/ :D /
Коментар
-
vili151279 написа:Здравейте, колеги налага ми се да сменя задните амортесьори и ми предлага следните:1. Ауко- 68 лв./бр. с 1 год.гаранция2. Каяба- 74 лв./бр. с 1 год.гаранция3. Монро- 84 лв./бр. с 3 год.гаранцияМоля, за съвет какви са вашите надблюдения и към коя марка да се насоча/ аз съм за по-скъпите с 3 год.гаранция, но практиката може да покозва друго/ :D /Grande Punto 1.4 16V 95hp
Коментар
-
Фиатите заводски са с монро, предните са ми оригиалните (по километраж са на 190 хиляди) и съм впечатлен от тяхната издражливост, задните са ми китайски буквално( в александър ауто всичко е внос от Китай!) и 2ра година карат, за разлика от китайските накрайници и носачи (2 до 4 хиляди)Каяба са много хубави също, доколкото знам са с по половин година гаранция (което ги прави по нежелани от монрото)закс мислех, че правят само съединители(поне съединителите им са на високо ниво) за амортесиори чак сера газбрахмога да ти кажа само да не си купуваш на OPTIMAl уж са немски, но карат няколко месеца до тотално изпускане....мненията и ГЪЗовете много си приличат - всеки го има ама не винаги е уместно да го показва
Коментар
-
Здравейте, колеги! Четох доста из форума, но не намерих никъде сравнение на возията между различните марки. Време ми е да сменям амортсьори и сега искам да вкарам малко комфорт в живота си. Като качество оставам с впечатление, че Monroe събира най-много гласове. Интересно ми е обаче какви са впечатленията ви от возията - кои возят меко и комфортно, кои са по-твърди? P.S.: Карам Bravo 1.9 TD 75Bravo SX 1.9TD 75
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар