Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какви амортисьори да взема ?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

M5kov написа:
    Аз съм с маслени Optimal отпред за 70 лева бройката. Малко твърдичко вози, ама до колкото разбирам с всички е така. Сметнах, че не е нужно да давам двойно повече пари за разни маркови амортисьори.
    Истински късметлия си,на служебната ми кола ситроен берлинго сложих такива ОПТИМАЛ,неможаха да изкарат и 10К км (6 месеца) колата стана като лодка с по-голяма скорост като мина през неравност и немога да хвана пътя... :D Като сметнах разходите,по-добре да бях дал пари за маркови такива отделно нямаше да се разкарвам и да се занимавам с монтажи.Мое мнение.
    Fiat Bravo GT 1.8 16V 113hp с малко тЮнинг (снегорин)
    KONI SPORT SUSPENSHION+EIBACH SPORT SPRINGS
    Изработка на всякакви изделия от стъклопласт за леки и товарни автомобили-брони,прагове,калници,капаци,маски,надстройки и други!

Коментар

Като ги взимах също четох много разногласни мнения за марката, но пък моите излязоха читави. В началото се бях насочил към окап, но след като не намерих такива взех оптимала.
      "Без сърца, сме просто машини"
      Toyota Prius 1.5 Hybrid
      EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

Относно Оптимал. Миналата година сложих отзад такива амортисьори. След монтажа веднага натиснах задницата, за да се изкефя, но колата се залюля и продължи да се клати надолу-нагоре още 5 сек. От там директно в магазина (магазинче на Сливница, след Опълченска, в посока Люлин). Поискаха ми тест на амортисьорите. Направих (10 лв) след 2 дни и 500 км каране, защото трябвало време новите да "влезнат" в работно състоние и резултатите бяха: предни (оригиналните, на 10г.) - 20% износване, ЗАДНИ (новите, на 2 дни) - 50% износване. Оптимала ги смених с Каяба (срещу доплащане), от които засега съм доволен.
        Stop giving directions, just say "Follow me."
        Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
        Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit

Коментар

sok1 написа:
          Оптимала ги смених с Каяба (срещу доплащане), от които засега съм доволен.
          Каяба е истината. Много добро качество.
          Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

Здравейте, колеги налага ми се да сменя задните амортесьори и ми предлага следните:1. Ауко- 68 лв./бр. с 1 год.гаранция2. Каяба- 74 лв./бр. с 1 год.гаранция3. Монро- 84 лв./бр. с 3 год.гаранцияМоля, за съвет какви са вашите надблюдения и към коя марка да се насоча/ аз съм за по-скъпите с 3 год.гаранция, но практиката може да покозва друго/ :D /

Коментар

vili151279 написа:
              Здравейте, колеги налага ми се да сменя задните амортесьори и ми предлага следните:1. Ауко- 68 лв./бр. с 1 год.гаранция2. Каяба- 74 лв./бр. с 1 год.гаранция3. Монро- 84 лв./бр. с 3 год.гаранцияМоля, за съвет какви са вашите надблюдения и към коя марка да се насоча/ аз съм за по-скъпите с 3 год.гаранция, но практиката може да покозва друго/ :D /
              От изброените не виждам дилема - МОНРО
              Grande Punto 1.4 16V 95hp

Коментар

Фиатите заводски са с монро, предните са ми оригиалните (по километраж са на 190 хиляди) и съм впечатлен от тяхната издражливост, задните са ми китайски буквално( в александър ауто всичко е внос от Китай!) и 2ра година карат, за разлика от китайските накрайници и носачи (2 до 4 хиляди)Каяба са много хубави също, доколкото знам са с по половин година гаранция (което ги прави по нежелани от монрото)закс мислех, че правят само съединители(поне съединителите им са на високо ниво) за амортесиори чак сера газбрахмога да ти кажа само да не си купуваш на OPTIMAl уж са немски, но карат няколко месеца до тотално изпускане....
                мненията и ГЪЗовете много си приличат - всеки го има ама не винаги е уместно да го показва

Коментар

Предстои ми смяна на предни амортисьори ходих до AXM там ми предложиха само Fast с две години гаранция въпросами е имали някой колега който е с такива за да каже как се държат.
                  Fiat Bravo 1.4 12v Turbo Makaron

Коментар

аз сложих RECORD френски маслени на 72лв.бр.
                    Fiat Marea 1.9TD

Коментар

iask написа:
                      аз сложих RECORD френски маслени на 72лв.бр.
                      Уф, това не знам дали е за радост. Последните такива дето използва един приятел изкараха около половин година. Дано имаш късмет.

Коментар

Здравейте,Може ли да ми препоръчате предни амортисьори за Fiat Bravo 1.4 12v sx ?И ориентировъчна цена за смяната им ?
                        Bravo 1.4 sx 12V

Коментар

Колеги, в КОСЕР ми предложиха предни амортисьори КАЯБА-газови за 120лв/бр. с 2г. гаранция за Браво 1.6 16в 00" какво Ви е мнението Мерси

Коментар

Каяба е доста добро само да е истинско, но щом е от Косер сигурно е истинско.

Коментар

Здравейте, колеги! Четох доста из форума, но не намерих никъде сравнение на возията между различните марки. Време ми е да сменям амортсьори и сега искам да вкарам малко комфорт в живота си. Като качество оставам с впечатление, че Monroe събира най-много гласове. Интересно ми е обаче какви са впечатленията ви от возията - кои возят меко и комфортно, кои са по-твърди? P.S.: Карам Bravo 1.9 TD 75
                              Bravo SX 1.9TD 75

Коментар

аз съм твърдо за каяба-много издържливи са

Коментар

Working...
                                X