Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какви амортисьори да взема ?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Искрен написа:
    А какво вие мнението за монро оригинал, пак газово маслени? понеже миги предлагат на 123 лв , а за монро рефлекс ми искат по 145 лв?
    Monroe оригинал кое е, обикновеното Monroe? Ако е то е с 2 години гаранция и не те съветвам да го слагаш. Разликата в цената не е много голяма межу 2-те. Баща ми преди сложи на Tipo-то такива и не изкараха и 1 година. И 2-та бяха протекли, след което бяха 2 часа разправии, докато ги заменят... дори момчетата, които монтираха заменените амортисьори в сервиза, казаха че идвали от някаква "друга" фабрика, каквото и да рече това и не стрували за разлика от Reflex-a. Сега може и да са подобрили качествто, все пак това беше преди 2-3 години, но ме съмнява. За това по-добре слагай Reflex, ако си се спрял на Monroe.
    ex - Broom Yellow Fiat Coupe 1.8 -> 2.0 16VT
    Speed Red Fiat Coupe 2.0 16VT R.I.P
    Jet Black E46 M3

Коментар

ogi28b написа:
      Racer GT написа:
      Airfan написа:
      Монро Рефлекс най-малко.
      И аз съм за тях.Возията е малко по-твърда,но пък стегната.Имат и 3 години гаранция.Взимах ги по 135лв броя предните и задните около 75 мисля бяха.Сега са с по -10% надолу.
      Откъде могат да се закупят задни на тази цена? В момента цената в Тех-ко е 84 лв за Рефлекс и 73 лева за "обикновен". В ахм цената на обикновен е 78 лева. В Стиви Ауто цената е 84 лева за Рефлекс.
      На мен ми ги взе приятел,работи в сервиз и ползвах тяхната отстъпка в ТЕХ-КО.Ако искаш утре ще питам какви пари може да ги вземем,и ще пиша.
      Fiat Bravo GT 1.8 16V 113hp с малко тЮнинг (снегорин)
      KONI SPORT SUSPENSHION+EIBACH SPORT SPRINGS
      Изработка на всякакви изделия от стъклопласт за леки и товарни автомобили-брони,прагове,калници,капаци,маски,надстройки и други!

Коментар

Аз отпред съм с "Рефлекс", а отзад с "Оригинал". Рефлекса са двойнодействащи до колкото знам.
        Fiat Bravo - 1.8GT /115hp 1997г.
        Audi A4 - 1.9TDi /110hp 1998г.
        Mazda 121 - 1.3GLX / 75hp 1994г.

Коментар

То има ли единично-действащи? И какво точно ще рече "двойно"?

Коментар

ogi28b написа:
            То има ли единично-действащи? И какво точно ще рече "двойно"?
            Газта действа и при сгъване и при разгъване. Така ги водят - двойнодействащи. Има схема на работа на сайта на Монро.

Коментар

Exactly, това имах в предвид. Ама са малко твърдички като че ли
              Fiat Bravo - 1.8GT /115hp 1997г.
              Audi A4 - 1.9TDi /110hp 1998г.
              Mazda 121 - 1.3GLX / 75hp 1994г.

Коментар

PaUnOff написа:
                Exactly, това имах в предвид. Ама са малко твърдички като че ли
                Моята Мареа си е излезнала с газови двойнодействащи от завода, така че при мен разлика във возията нямаше.

Коментар

А какво ще рече газово маслен!? И дали да си взема такива на monroe или на fast!? Някой имал ли е наблюдения и става въпрос за предните
                  Tipo 1.4 i.e. 92g. 160A1.046 -ex
                  Chevrolet Tacuma 1.4 - ex
                  Fiat Bravo 1.4 120k.с.

Коментар

Boge Sport Sachs Advantageв никакъв случай Kayaba от България или Billstein евтините серии.Може и Monroe Reflex но са скъпи.
                    Grande Punto 1.4 16V 95hp

Коментар

Здравейте колеги, и аз сложих Monroe Reflex задни, и мога да кажа че колата се промени доста , разликата е осезаема , остава да си взема и предни Monroe Reflex че сега те са наред. Задните ги взех по 81 лв от ауто плюс .
                      темпра 1,9тд

Коментар

Избирай тези които са с най - голяма гаранция и от там кадето ги купуваш да я уважават че по нашите пътища каквито и даса ше издъхнат.
                        FIAT BRAVA 16.16V.ELX Абе, ако ме блъсне Селянин, важи ли Гражданската отговорност !

Коментар

Nocturne) написа:
                          Boge Sport Sachs Advantageв никакъв случай Kayaba от България или Billstein евтините серии.Може и Monroe Reflex но са скъпи.
                          аз съм с BILLSTEIN B 4 за около 130 лв. предни.това от евтините серии ли е.
                          FIAT STILO 1.6 16V 3 врати

Коментар

Аз съм с маслени Optimal отпред за 70 лева бройката. Малко твърдичко вози, ама до колкото разбирам с всички е така. Сметнах, че не е нужно да давам двойно повече пари за разни маркови амортисьори.
                            "Без сърца, сме просто машини"
                            Toyota Prius 1.5 Hybrid
                            EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

M5kov написа:
                              Аз съм с маслени Optimal отпред за 70 лева бройката. Малко твърдичко вози, ама до колкото разбирам с всички е така. Сметнах, че не е нужно да давам двойно повече пари за разни маркови амортисьори.
                              На колко хиляди са?
                              Фиат Мареа 1,8 16В, 1999г

Коментар

Над 20. Немога да кажа с точност, понеже за известно време не ми работеше километража.Стила ми на каране е меко казано варварски. Не жаля дупки и ходя често за риба Дори до 30 хил. да изкарат ще съм доволен, защото с парите, които давате за монро ще си взема още едни такива Edit: В грешка съм. Смених ги 2009 август месец и километрите, които съм минал от тогава са доста повече от 30 000.
                                "Без сърца, сме просто машини"
                                Toyota Prius 1.5 Hybrid
                                EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

Working...
                                X