Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Части / Марка / Км - сравнение

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

alvanovo написа:
    alvanovo написа:
    Биалетка НК замина за 5000 км. Сега ще слагам АС метал от Ауди 80.
    Корекция - билетката е здрава и много стегната. Чукането излезе от шарнира на носач МУГ - на 12 000 км.
    Пазиш ли му опаковката на Муг-а ,че принципно са два чишита,на едните след номера има едно P.Ама къв ще да е............
    Fiat Marea 1.9 JTD 105hp Weekend
    Alfa Romeo 147 1,9 JTD 115hp
    I am in love with my cars

Коментар

Re: Части / Марка / Км - сравнение

ogi28b написа:
      Понеже много се разочаровах миналата седмица, когато за пореден път в автосервиза ми казаха че са разбити части, които няколко пъти съм сменял, реших да пусна тази тема, в която ще опиша всички части по окачването, които съм сменял по колата, и по колко км са изкарали. В момента колата ми е на 178 730 км според таблото.Външно каре дясно / ГЛО / сложено на 153650 км / в момента е на 25 000 км и е ок. Десен носач / TST (за такива ми ги продадоха, но бяха 1:1 като Технорот) / Сложен на 153650 / издържа до 165 115 или около 11 500 км, поради скъсан още отначало маншон.Биалетка дясна / Делфи / Сложена на 153650 / издържа до 173 190 - почти 20 000 км , скъса се при стягане на гайкатаВъншен кормилен накрайник - десен / Делфи / Сложен на 153650 / Издържа до 170 000 км - 16350 км.Ляв носач / TST, уж / Сложен на 153650 / и до момента е на колата, 25000 кмБиалетка лява / Делфи / Сложена на 153650 / до момента е на колатаВъншен кормилен накрайник - ляв / Делфи / сложен на 153650 / до момента е на колата, но ще бъде сменен след 3 дни. Скъсан му е маншонът, и има едва доловим луфтЗадни амортисьори / Марели (етикет-лепенка на тях) / сложени на 162 585 / сега от левия нищо не ставаДесен носач / ОКАП / сложен на 165615 / Издържа до 173 190 или <8 000 км. Още на около 169 000 се разтропа един от тампоните.Външен кормилен накрайник - десен / ФРАП / сложен на 170 010 / След 3 дни ще го сменям. Издържа почти 9000 км. Тампони Мак-ферсон / НЕИЗВЕСТНА МАРКА / Сложени на 170010 / Засега са ОКВътрешен кормилен накрайник - десен / Фиорела / Сложен на около 172 000 км / Засега е окЛагер на главината преден ляв / SNR / Сложен на 172 400 / Засега е ОКДесен носач / MOOG / сложен на 173190 / Засега е ОККойто желае, може също да каже какво е сменил, каква марка е, дали е ок, или след колко км го е сменил пак. Така може би ще е по-ясно кои марки се чупят бързо и кои - не чак толкова. Биалетка дясна / MOOG / Сложена на 173 200 / Засега е ОК
      Цитирам това мнение защото не мога да повярвам.1.В сервиз за ходова част постъпвам само за реглаж.Не обръщам внимание на преглеждащия окачването ,че това и онова било разбито.2.Ще направя вече 100000 км. с носачи Ас метал десния мисля ,че върнах този с който купих колата 2006.3.Чудя се на Мареа окачването по-здраво ли е?4.Ако се наложи подмяна на на носач или накрайник задължително го рециклирам ,а не купувам нов боклук.
      Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
      Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Колега, на Мареа-та досега по ходова част съм сменял само биалети, и затова може би само те ми се скапват. Несъмнено повечето авточасти по магазините са Гаражпром и Маза ООД, но кажи ми как да си рециклирам ши....ните биалети. Писна ми да ги сменям с маслото.
        Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Носачи FAST за Stilo JTDизминати километри - 7 000Състояние - силиконови маншони - здрави, задни тампони - скъсани, ще се ходи до Ямбол за рекламация.Като държа да отбележа, че се кара изклюително внимателно, не уцелвам дупки, а и такива в СТЗ са много малко.
          F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Dido_Lyubenov написа:
            но кажи ми как да си рециклирам ши....ните биалети. Писна ми да ги сменям с маслото.
            Давай насам към Казанлък едни разбити биалети TRW и 22 лв. и си готов.
            Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
            Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Маншони на каретата на полуоските BirthПредни спирачни маркучи Akron-Malo - за 20 000 км са за боклука. То се е видяло, че ще свалям това лято и двете полуоски.

Коментар

Re: Части / Марка / Км - сравнение

ogi28b написа:
                Ляв носач / TST, уж / Сложен на 153650 / и до момента е на колата, 25000 км
                Днес посетих сервиз за проверка, заради странно силно чукане на метал в метал, но много рядко и без всякаква логика. Понякога от най-дребата неравност (не дупка, а само хлътнало в асфалта) се чува. Но като цяло е рядко - веднъж на ден-два. При каране по павета - не се чува нищо подозрително. При проверката установихме, че шарнирът на левия носач има голям луфт, видимо 2-3 мм при напъване с лост. Маншонът му е скъсан от вътрешната страна, много малка дупчица, като се натисне - излиза черна грес от там. Не се чува никакво постоянно хлопане откъм този носач, обаче! Това е положението с този носач. За цената си от 55 лв - издържа достатъчно - около 28 000 км. Тампоните му са "бетон".Имам също луфт в тампоните на стабилизиращата щанга и усещам как настъпват последните и часове.

Коментар

Потропването започва да се чува все по-често. Днес си купих ляв носач от уникалната марка ABS, пък да видим какъв ще му е късмтетът. Сега вече имам 2 леви и 3 десни носача, и от тук нататък мисля да не купувам повече, а да ги рециклирам.

Коментар

ogi28b написа:
                    Потропването започва да се чува все по-често. Днес си купих ляв носач от уникалната марка ABS, пък да видим какъв ще му е късмтетът. Сега вече имам 2 леви и 3 десни носача, и от тук нататък мисля да не купувам повече, а да ги рециклирам.
                    пиши своевременно какво се случва
                    Фиат Мареа 1,8 16В, 1999г

Коментар

Шарнир ОКАП - 60 000км и има още хляб. Единия тампон май го сменях, ама не съм сигурен, сега е пак за смяна. На шарнира днес му смених маншончето за 3 или 4 път....Изненадан съм....приятно
                      Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                      Fiat Bravo'97 1,6 16v
                      Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

При мен последните наблюдения са:Биалетки OCAP ( от МОДЕРИРАНО) / 9000км / И двете биалетки бяха с доволен луфт.Ляв носач FAST (от МОДЕРИРАНО) / 9000км / шарнир е заминал, тампони заминалиДесен носач FAST (от МОДЕРИРАНО) / 9000км / шарнира е ок, тампоните - дроб. След смяна на тампони навъртя 4000км и вече похлопва (не знам кое точно: тампоните или шарнира)Само да обърна внимание на факта, че карам доста внимателно .... Предишните носачи бяха оригиналните и изкараха известно време по нашите пътища - 30000. Заминаха си заради скъсани маншони на шарнирите.
                        Fiat Marea 1.8 16V ELX

Коментар

tedynaidenov написа:
                          При мен последните наблюдения са:Биалетки OCAP ( от МОДЕРИРАНО) / 9000км / И двете биалетки бяха с доволен луфт.Ляв носач FAST (от МОДЕРИРАНО) / 9000км / шарнир е заминал, тампони заминалиДесен носач FAST (от МОДЕРИРАНО) / 9000км / шарнира е ок, тампоните - дроб. След смяна на тампони навъртя 4000км и вече похлопва (не знам кое точно: тампоните или шарнира)Само да обърна внимание на факта, че карам доста внимателно .... Предишните носачи бяха оригиналните и изкараха известно време по нашите пътища - 30000. Заминаха си заради скъсани маншони на шарнирите.
                          рециклирай старите в казанлък

Коментар

alvanovo написа:
                            tedynaidenov написа:
                            Не знам дали има смисъл от рециклиране на неоригиналните носачи - особено тези . Може би си струва ако бях запазил тези с които я купих, уви .... в мен е само единия. До модераторите: не разбирам защо не може да се публикува магазина от където са закупени частите. Още повече, че на предишната страница от тази тема, колега е вече е написал тази информация без да бъде модериран. Да разбирам, че има тенденциозно отношение или?
                            Fiat Marea 1.8 16V ELX

Коментар

tedynaidenov написа:
                              alvanovo написа:
                              tedynaidenov написа:
                              Не знам дали има смисъл от рециклиране на неоригиналните носачи - особено тези . Може би си струва ако бях запазил тези с които я купих, уви .... в мен е само единия. До модераторите: не разбирам защо не може да се публикува магазина от където са закупени частите. Още повече, че на предишната страница от тази тема, колега е вече е написал тази информация без да бъде модериран. Да разбирам, че има тенденциозно отношение или?
                              Всички знаят от къде се купуват тези части!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Коментар

казвал съм го на много места във форума- ако се погрижите добре за шарнира преди да монтирате носачите, ще изкарат много повече.
                                Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                                Fiat Bravo'97 1,6 16v
                                Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Working...
                                X