Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Скъсах носач

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

между другото имам наблюдение, че носач и шарнир падат с малка скорост. нямам обяснние защо, обаче знам поне 3 случая такива и все са с малка скорост. В общи линии имаш да черпиш.
    Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
    Fiat Bravo'97 1,6 16v
    Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

pakumba написа:
      между другото имам наблюдение, че носач и шарнир падат с малка скорост. нямам обяснние защо, обаче знам поне 3 случая такива и все са с малка скорост. В общи линии имаш да черпиш.
      +1 И аз така Колко Жигулки и Лади съм виждал с килнати предни колела,но винаги това се случва със скорост около 30 км/ч. п.п.Извънземните ни пазят от високи скрости
      EX...Fiat Marea JTD 150+ Сега Опел Вектра 1.6 16в и Мазда Трибют 2.0 бензин/газ

Коментар

itan75 написа:
        pakumba написа:
        +1 И аз така Колко Жигулки и Лади съм виждал с килнати предни колела,но винаги това се случва със скорост около 30 км/ч. п.п.Извънземните ни пазят от високи скрости
        Или няма преживели при висока скорост, за да разкажат...

Коментар

коцев написа:
          Ами ако се беше скъсал на магистралата със скорост 120-130 км /час ? Просто не ми го побира ума каква каша щеше да стане.
          Предполагам, че в завой натоварването е било по-голямо, отколкото в права. Ама си е гадно, шуплата се вижда и е най-гадното възможно място, не, че някой се взира чак толкова в прашните си носачи, когато е под колата.
          Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum

Коментар

абе страшна работа гаранция няма никога, четох наскоро някой спомена за чисто ново рено клио симбол чупи спирачен диск на магистрала, по таван и жертви....
            Fiat Bravo'97 1,6 16v
            Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

itan75 написа:
              pakumba написа:
              и аз имам такива наблюдения един познат със 190ка преди много години по магистралата 100-120 няма нищо намалява до около 30-40 да излезне от магистралата и му се вади шарнира късмет
              фиат мареа 103 понита
              спринтер 122 понита
              пасат с 90 умрели понита

Коментар

mimo MS написа:
                itan75 написа:
                pakumba написа:
                и аз имам такива наблюдения един познат със 190ка преди много години по магистралата 100-120 няма нищо намалява до около 30-40 да излезне от магистралата и му се вади шарнира късмет
                Късметлия си колега.Не съм много съгласен за това със скороста.Преди години с един сеат инка(баничарка)на завой с 80км.ч.скъсах шарнирен болт.Тогава и аз извадих касмет,че валеше и след няколко завъртания и пързаляне странично колата спря в канафката.На 28 декември 2010г.на тръгване от паркинга при пълен десен завой се скъса шарнирния болт.И при мен се извади полуоската от скоростната кутия и истече малко масло,но без други поръжения.Жалко че незапазих снимките за да видите ,че болта са е държал само на няколко милиметра.Предполагам,че ако бях тръгнал на право а не да го натоваря при пълен завои можеше да реши да се скъса и по магистралата.

Коментар

С две думи - като минавате покрай църква палете си по една свещ.

Коментар

абе как се къса болта, аз разбирам да се извади ябълката отгоре, ама да се скъса това дебелото желязо...Навремето скъсахме носач с ладата- направо скъсан, но там е някаква тенекия, не е чугун и май е понасял удар и отттам е тръгнал. Пак стана при сравнително ниска скорост 30-40 км вземи насрещното и така. И гума ни е падала, а аз няколко пъти ги усещам преди да паднат гумите.... Трябва да се внимава
                    Fiat Bravo'97 1,6 16v
                    Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Много лесно се къса болт ,като е със шупла За умора на материяла не мисля ,че е уморен не се умаря толкова лесно ако е перфектен без шупли.Що изстри снимките тъкмо те похвалих
                      NO PAIN NO GAIN fiat COUPE

Коментар

абе пази боже такива работи ... общо взето безаварийна и така офф : .. това пак ок .. щях да се подпаля в движение .. маркучето на помпата за бензина се цепва в последствие къса и цялата ми задна седалка беше мокра и беше в бензин буквално а аз както съм пушач .. да може да си представите .. пак имам късмет ами ... господ ни пази : )

Коментар

11

Само да допълня това, че такива отговорни детайли не се отливат а се коват задължително и то от стомана. След коване задължително високотемпературна нормализация и след това студена обработка. Едва ли има инженер-металург, който би проектирал нещо такова от чугун -дори и темперован. Радвам се че колегата се е оттървал леко.Добре че не винаги става това което може да се случи!
                          Умные не бывают учены; ученые не бывают умны. - Лао-цзы FIAT BRAVA TD100

Коментар

пфф ужас, винаги ме е било страх да не ми се скъса носач, онзи ден подпрях нещо на един бордюр и може би е било някои от носачите, сега като видях тази тема, ще ида да ги видя след малко

Коментар

СЕФТЕ! 1971-72 ФИАТ 124 (Жигули) късаха сарнири докатo руснаците не ги направиха каквито триабва да бъдат - грубой но здравой п.п. Иасо паликари.
                              LANCIA Y10 1.1 Bosch monomotronik AGU Zavoli Голф 3 1.8
                              ВАЗ 2101-73г-екс ВАЗ 2101-74г.екс, самара-екс заз 965а екс Опел кадет екс

Коментар

Ужасна работа!Този носач или е менте или производителя е под всякаква критика!За каква умора на материала говорите?!?Шуплата е концентратор на напрежение и носача се къса през нея при натоварване.Аз съм работил в чужда фирма за производство на носачи и ще ви кажа,че носачите се водят т.нар. SECURITY PARTS,което ще рече части осигуряващи сигурност.По всякакви норми и технически изисквания за тях е задължителен 100% рентгенов контрол и при откриване на шупла с тези размери носача отива за претопяване.Просто нямам думи...само Бог да ни пази!
                                Fiat Brava 1.2,16в

Коментар

Working...
                                X