Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поставяне на гресьорка на шарнир

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

veskobravo написа:
    Откъде си ги взел тези полиуретанови маншини ако недай си Боже се наложи да ги сменям моите скоро
    Дурафлекс - Пловдив
    Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

Danchojn написа:
      veskobravo написа:
      Откъде си ги взел тези полиуретанови маншини ако недай си Боже се наложи да ги сменям моите скоро
      Дурафлекс - Пловдив
      Това по принцип е много добра идея, обаче не разбирам едно нещо - като пълниш отдолу с грес, старата къде отива? Когато купих колата единият маншон на левия шарнир беше скъсан и смених двата носача профилактично с оригинални. Вече 50000км карам с тях, въпреки, че след зимата не съм ги проверявал и вече нещо тропа, дано да не е шарнира.

Коментар

Аз като сменях маншоните, всичката стара грес излезна покрай болта. После поставих маншона. Сега шарнирите са заредени с изключително добър продукт и не смятам често да ги обслужвам. Преди като ги гресирах, леко разтворих маншона и от там си излезе доста от старата.

Коментар

Аз миналата година смених маншона на единия шарнир и напълних с нова грес. С този шарнир карам вече 95 хил км в БГ, а преди това незнам колко са били километрите.Другия шарнир се разби на 80 хил км и го рециклирах в Казанлък. Досега 15 хил е добре.При следващото рецикрилане на шарнир ще си сложа гресьорки - за експеримент.
          Фиат Мареа 1,8 16В, 1999г

Коментар

Аз пък сменям носачи всяка година от сезон до сезон и им отиват само шарнирите. Може би спортните макферсони спомагат в случая и сега съм решил да пробвам с рециклиране да видим колко ще изкарат уж здравите AS METAL Някой има ли представа дали има нещо от сорта на спортни или поне подсилени носачи щото аз такова не намирам никъде по интернета А относно тея гресьорки.... то ако имаше нужда сигурно в завода щяха да ги поставят. А и най малките стружки попаднали там с налягането от гресьорката ще идат "точно на място" и ефектът е ясен. Това са само мои предположения де :D
            Opel Astra Coupe Bertone Turbo Z20LET 200 hp
            Fiat Bravo 1.6 16v 118 hp ПРОДАДЕН !!!

Коментар

biricata написа:
              Аз пък сменям носачи всяка година от сезон до сезон и им отиват само шарнирите. Може би спортните макферсони спомагат в случая и сега съм решил да пробвам с рециклиране да видим колко ще изкарат уж здравите AS METAL Някой има ли представа дали има нещо от сорта на спортни или поне подсилени носачи щото аз такова не намирам никъде по интернета А относно тея гресьорки.... то ако имаше нужда сигурно в завода щяха да ги поставят. А и най малките стружки попаднали там с налягането от гресьорката ще идат "точно на място" и ефектът е ясен. Това са само мои предположения де :D
              Носачи Ас Метал за Браво/Брава/Мареа няма. Продали са ти нещо друго за Ас Метал...За да не съм голословен: http://www.asmetal.com/en/index.php?...1&model_id=672

Коментар

biricata написа:
                Със спортни амортисъори ли си или само пружини?Щото аз съм взел червени Пружини EIBACH и днес ще ги слагам А относно гресъорката.......ако от завода правеха "вечни" части какво се получава.Според мен една стружка ако въобще попадне там няма да направи по-големи поразий от един изсъхнал шарнир.На Фиата не съм карал до сега с гресъорки,но на Ладата всичко беше с гресърки и ефекта съм го написал в по-горния си пост.
                FIAT Bravo GT 1.6 16V 1999 - Pandora's Box
                Единствено в България "селянин" е обидна дума.

Коментар

veskobravo написа:
                  biricata написа:
                  Със спортни амортисъори ли си или само пружини?Щото аз съм взел червени Пружини EIBACH и днес ще ги слагам А относно гресъорката.......ако от завода правеха "вечни" части какво се получава.Според мен една стружка ако въобще попадне там няма да направи по-големи поразий от един изсъхнал шарнир.На Фиата не съм карал до сега с гресъорки,но на Ладата всичко беше с гресърки и ефекта съм го написал в по-горния си пост.
                  Ами и амортисьорите се оказаха спортни с по-къси стебла но незнам точно какви са защото ги взех така готова конфигурация и скоро се разтропа отпред и се бях заблудил че са за смяна а се оказаха шарнирите но имай предвид че твърдоста на пружините износва доста бързо другите компоненти по окачването. Бях писал тема наскоро за това та ако те интересува.. http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...6442#1026442А за носачите мисля че бяха ТЕКНОРОТ и се бъркам с кормилните накрайници. Като ги сваля ще ги снимам .
                  Opel Astra Coupe Bertone Turbo Z20LET 200 hp
                  Fiat Bravo 1.6 16v 118 hp ПРОДАДЕН !!!

Коментар

в завода няма как да сложат гресорки защото целта е 50 000км и нов.текнорот и те са боклуци,чувам наистина добри отзиви за ас метал.по принцип най -добре е да се вземе от някоя морга оригинален носач със стегнат шарнир и здрави тампони , да се сложи гресорка и да се напълни с грес.иначе на магазина мук или трв

Коментар

Гресьорката си е нещо чудно според мен. Доста машини излизат от завода с такива. Например JEEP. На нас производителите на автомобили ни спестяват доста неща с комерсиална цел.

Коментар

точно така -даже и грес слагат по съвсем малко

Коментар

повторих същата операция с десния носач....
                          Прикачени файлове

Коментар

Станало е чудесно. Браво. Задължително си постави капачки на гресьорките.

Коментар

Danchojn написа:
                              Станало е чудесно. Браво. Задължително си постави капачки на гресьорките.
                              Благодаря....капачки слагам винаги (има едни от ладово задно спирачно цилиндърче-перфектни са просто!!!)

Коментар

Working...
                              X