Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Блокирал амортисьор

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Блокирал амортисьор

Блокирал ми е предния ляв амортисьор,карам с него вече 2 седмици и се чудя дали сега да мина 150 км извънградско.Но незнам опасно ли е,не се мърда нито нагоре нито надолу.Иначе ако можете да ми препоръчате марка и откъде направо да си ги взема.Става въпрос за Пунто 1.7 ТД 1998 г
    Fiat Punto 1.7TD ELX 70hp 1998 г.
    Seat Arosa 1.0 50hp 1998 г.

No one ever really dies

Чудя се дали пък не е замръзнал но от две седмици насам не са се дигали температурите за да разбера??????

No one ever really dies

Коментар

Купи си нов- на Пунто е проблем блокирането на амортисьор или ако купуваш от автоморга- искай го без пружината и го раздвижи с ръка- не трябва да има много усилия да го събереш или издърпаш за да не попаднеш отново на блокирал.Иначе можеш без проблем да си караш и хиляди километри нищо няма да и има на колата, но возенето си е некомфортно.
      Brava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.

Коментар

Мислиш ли?Аз се притеснявам да не се убия по пътя.Иначе какъв да си купя?

No one ever really dies

Коментар

Няма да откажа и на още няколко мнения

No one ever really dies

Коментар

Добре е да не отлагаш със смяната на амортисьора. При нормално положение точно амортисьорът поема вибрациите заедно с пружината. Като ти е блокирал амортисьора в цялото окачване някой друг обира вибрациите при пътуване и то със значително по-малка амплитуда отколкото амортисьора. Например носач, стабилизираща щанга, биалетки и точката на окачване на амортисьора към купето, мисля че лагерът. Започва да се разбива това което се окаже най-слабия елемент - вероятно тампоните.
            Bravo 1.6 / 16

Коментар

Носача даже по малко ще се разбива като не мърда, но наистина тампона горе ще го отнесе, Също и цялата кола ще е подложена на повече вибрации, пласмаси и такива.Аз като карах пунто ми е замръзвал, и едвам минах 2-3 км така. Нечовешко мъчение си е да караш така с блокирал по дупките
              http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
              Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
              FIAT БРАВО 1.2 16v
              ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
              FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Коментар

А може ли да ми кажете какви са симптомите на замръзнал амортисьор.

Коментар

gituli написа:
                  А може ли да ми кажете какви са симптомите на замръзнал амортисьор.
                  Замръзнал амортисиор - не се движи и всичките неравности ги усещащ в колата, като покараш 2-3 километра най често се разджва
                  http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
                  Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
                  FIAT БРАВО 1.2 16v
                  ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
                  FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Коментар

Днес го смених с нов AL-KO 126 лв заболя ме главата и 25 лв за труд в сервиз D & N в Овча Купел.Но пък сега вече съм спокоен.

No one ever really dies

Коментар

само единият ли аморт. сменидоколкото знам се сменят и дватане става по единичнокак се държи колата сега със един стар и "разработен" и новият стегнат???
                      ...хладилник, карам хладилник...

Коментар

Еми както казваш се държи,но какво да се прави като нямам пари за два,а ме е страх да не се посуча така с един блокирал!!!

No one ever really dies

Коментар

Колега,пазариш се и търсиш офертата,така стигнах от цена 240 на 200 кинта за амортесьорите /Крафт/ и уговорката че, ако взема от същият магазин и прахоуловителите противоударните и евентуално тампон макфърсон и тяхната цена да се калкулира във остъпкатаКриза е все пак!
                          ...хладилник, карам хладилник...

Коментар

Нямам време за пазарлъци и обиколки по магазините,макар че в този сервиз трябваше да ми направят отстъпка.Колата ми трябва всеки ден и постоянно съм на работа,а и пътувам 2 пъти седмично и извънградско.Не вози лошо,сега взима неравностите с финес

No one ever really dies

Коментар

Въпреки това,ти препоръчвам ако ти изпадне някоя кинта да си подмениш и другия.
                              Fiat Tipo
                              Corsa b комби !

Коментар

Working...
                              X