Блокирал ми е предния ляв амортисьор,карам с него вече 2 седмици и се чудя дали сега да мина 150 км извънградско.Но незнам опасно ли е,не се мърда нито нагоре нито надолу.Иначе ако можете да ми препоръчате марка и откъде направо да си ги взема.Става въпрос за Пунто 1.7 ТД 1998 г
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Блокирал амортисьор
Collapse
X
-
Купи си нов- на Пунто е проблем блокирането на амортисьор или ако купуваш от автоморга- искай го без пружината и го раздвижи с ръка- не трябва да има много усилия да го събереш или издърпаш за да не попаднеш отново на блокирал.Иначе можеш без проблем да си караш и хиляди километри нищо няма да и има на колата, но возенето си е некомфортно.Brava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.
Коментар
-
Добре е да не отлагаш със смяната на амортисьора. При нормално положение точно амортисьорът поема вибрациите заедно с пружината. Като ти е блокирал амортисьора в цялото окачване някой друг обира вибрациите при пътуване и то със значително по-малка амплитуда отколкото амортисьора. Например носач, стабилизираща щанга, биалетки и точката на окачване на амортисьора към купето, мисля че лагерът. Започва да се разбива това което се окаже най-слабия елемент - вероятно тампоните.Bravo 1.6 / 16
Коментар
-
Носача даже по малко ще се разбива като не мърда, но наистина тампона горе ще го отнесе, Също и цялата кола ще е подложена на повече вибрации, пласмаси и такива.Аз като карах пунто ми е замръзвал, и едвам минах 2-3 км така. Нечовешко мъчение си е да караш така с блокирал по дупкитеhttp://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
FIAT БРАВО 1.2 16v
ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата
Коментар
-
gituli написа:А може ли да ми кажете какви са симптомите на замръзнал амортисьор.http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
FIAT БРАВО 1.2 16v
ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата
Коментар
-
Нямам време за пазарлъци и обиколки по магазините,макар че в този сервиз трябваше да ми направят отстъпка.Колата ми трябва всеки ден и постоянно съм на работа,а и пътувам 2 пъти седмично и извънградско.Не вози лошо,сега взима неравностите с финесFiat Punto 1.7TD ELX 70hp 1998 г.
Seat Arosa 1.0 50hp 1998 г.
No one ever really dies
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар