От скоро време колата започна да ми губи спирачната течност! Миналата седмица, когато ми светна лампата долях казанчето до горе, тръгнах към морето и някаде на 400-500км. започна отново да ми премига лампата. Помислих, че нещо датчика прави мизерии, но не! Наистина нивото беше спаднало до минимум. Огледах около гумите данеби някой маркуч да е издал багажа, но не забелязах да има умасляване някакво.До тук бях аз! Според вас, къде може да бъде проблема? Да я карам ли на майстор? Колата е с ABS, спирачтната течност която ползвам е Shell(мисля) помня, че на етикета пишеше за сертификат DOT3, DOT4Поздрави..
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Губи спирачна течност... Brava 1.4
Collapse
X
-
Re: Губи спирачна течност... Brava 1.4
source написа:От скоро време колата започна да ми губи спирачната течност! Миналата седмица, когато ми светна лампата долях казанчето до горе, тръгнах към морето и някаде на 400-500км. започна отново да ми премига лампата. Помислих, че нещо датчика прави мизерии, но не! Наистина нивото беше спаднало до минимум. Огледах около гумите данеби някой маркуч да е издал багажа, но не забелязах да има умасляване някакво.До тук бях аз! Според вас, къде може да бъде проблема? Да я карам ли на майстор? Колата е с ABS, спирачтната течност която ползвам е Shell(мисля) помня, че на етикета пишеше за сертификат DOT3, DOT4Поздрави..
-
Не е задължително да е маркуч, на мен ми беше изгнила метална тръбичка. Гадно е, защото изисква много детайлен оглед, ама няма начин, с това шега не бива.На канала - един парцал и проследяване на целия път на спирачната течност. Ако не го откриеш поне ще си избърсал всичко и след това няколко резки спирания и обратно на канала и пак бърсане с парцала и гледаш къде ще се намокри. Имай предвид, че парцала няма да подгизне, просто капчициАнтверп, Аалст, Люцерн, Слован, Олимпия, Беверен, Публикум, Тампере, БАТЕ (Борисов), ЖИЛИНА и Дебрецен ... следва продължение...
Коментар
-
Най вероятно имаш задно цилиндърче с изтървали уплътнения. Свали задните гуми и виж някоя джанта дали не е цялата яко омаслена отвътре.На типото поне помня че се сменяше цялото цилиндърче - беше към 15лв с 10 труд. Задължително търси дефекта и го отстранявай, аз така не бих си карал колата изобщо...Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
Yavor написа:Най вероятно имаш задно цилиндърче с изтървали уплътнения. Свали задните гуми и виж някоя джанта дали не е цялата яко омаслена отвътре.На типото поне помня че се сменяше цялото цилиндърче - беше към 15лв с 10 труд. Задължително търси дефекта и го отстранявай, аз така не бих си карал колата изобщо...http://free.bol.bg/dodo155/AlfaRomeo/Punto_JTD_all.JPG
Alfa Romeo 147 07' 1.9 JTDm Q2
FIAT Punto 02' 1.9 JTD
FIAT Punto 99' 1.7 TD
Коментар
-
Мерси момчета, ще направя това което казахте и ще пиша, ако стане нещо!"..разбушувалите се емоции в мен катализираха горчива сълза, която сякаш
дирижирана от изкусен режисьор тупна точно върху ключодържателя ми "Фиат" , на който стои ключът към "сърцето" на моят автомобил.." :]
Brava 1.4 12V
Коментар
-
Днес с вуйчо ми прегледахме колата! Той имаше съмнения, че можеби спирачната течност се пълни в серво апарата, но като проследих целият път видях, че точно до последното гърне две тръбички бяха доста омаслени! Зачистих ги добре и утре, ще погледна отново дали точно от там се губи, ако да, ще трябва да ги заварявам ли незнам. Трябва да разбера от какъв метал са и тогава ще действам, а засега ще доливам спирачна течност, ако ми святка лампата.Ще пиша като има развитие"..разбушувалите се емоции в мен катализираха горчива сълза, която сякаш
дирижирана от изкусен режисьор тупна точно върху ключодържателя ми "Фиат" , на който стои ключът към "сърцето" на моят автомобил.." :]
Brava 1.4 12V
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар