Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Спешна помощ.Амортисьори от Ланчия на Брава.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Спешна помощ.Амортисьори от Ланчия на Брава.

Здравейте колеги.Както разбирате от заглавието чудя се и се мая дали ще стане тази маниполация.Работата е следната.Имам почти чисто нови да не кажа и нови на около 5 месеца амортисьори от Ланчия Делта(мисля че беше-ония малките хетчбеци) предни газови комплект със пружините и тампоните.Абе от до.Мисълта ми е следната-гледам аз моята каляска Брава 1.6 (ланчията сашо е 1.6) и виждам следните прилики.Горе на макферсона захвашането е същото като на ланчията(с трите болта).Окс горе сме перфектни.Свалям надолу и виждам(и измервам разбирасе) че и двата отвора за захващането също са едно кам едно.Та питам ви и ви се моля за отговор да почвам ли разглабянето или не.Какво мислете вие.Ще станат ли или и друго ще има което е от значение освен захващането горе и долу.Надявам се някои който му идва на ум нещо да го сподели ще съм му много благодарен.Мерси предварително

Колега, щом имаш всичко, манипулацията е за не повече от 10 мин. Свашяш отдоло двата болта, дърпаш главината, да дойде напред и после трите болта отгоре. Ако не стане, връщаш обратно.
    Fiat Bravo 1.6 99г. - Г.И.
    Fiat Stilo 1.6 02г. - Г.И.

Коментар

Мерси колега за бързия отговор.И аз така мисля в крайна сметка да направя.Мисълта ми беше да няма някаква разлика от към размери височина и т.н. което в последствие да създаде проблем.

Коментар

Мисля че на делта са друг тип,спрямо браво.То дори на Браво има 2 вида в зависимост от годината......
        Fiat Marea 1.9 JTD 105hp Weekend
        Alfa Romeo 147 1,9 JTD 115hp
        I am in love with my cars

Коментар

По-скоро няма да станат, от Типо или Темпра ако бяха имаше по-голяма вероятност да паснат. Сравни им оригиналните номера в ЕПЕР или в axm-auto.com
          Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

Разлика ако има ще е долу в разтоянието между двата болта, които се хващат в шенкела
            Теоритиците си лаят, голфа си върви!

Коментар

Valiosport написа:
              Разлика ако има ще е долу в разтоянието между двата болта, които се хващат в шенкела
              Абе и самите тампони май са типовския вариант с отделен лагер..........
              Fiat Marea 1.9 JTD 105hp Weekend
              Alfa Romeo 147 1,9 JTD 115hp
              I am in love with my cars

Коментар

Replay написа:
                Valiosport написа:
                Абе и самите тампони май са типовския вариант с отделен лагер..........
                Остави ги тампоните, той ще си сложи неговите, ама ако отдолу отворите не пасват няма как да станат ... Трябва да се измери
                Теоритиците си лаят, голфа си върви!

Коментар

Колеги долу разтоянието на болтовете е абсолютно еднакво а що се отнася до тампона както спомена колегата,аз ще си сложа директно тия от Ланчията.Мисълта ми беше има ли разлика в нещо друго или само горе и долу.Защото горе и долу работата ще стане и то перфектно.На мен ми се върти из главата че тия Ланчии са по високи и маи при мен ще се получи кофти с височината.Какво ще кажете имам ли някакъв вариант да разбера с точност колко са дълги и двата и дали имат друго за сравнение освен горе и долу.

Коментар

Коментар

Едно към едно са!Слагай смело. Моя майстор си прехвърли от Бравото на ланчията-обратната процедура на твойта и всичко е едно към едно!

Коментар

Благодаря ти много колега.Тва исках да чуя-човек който е бил свидетел или е чувал че става.Мерси отново.

Коментар

Working...
                        X