Колеги основно знам какво ще ме посъветвате (смяна и да карам по-бавно ), но искам да знам какво се случва като ти изпушат спирачките? Порових малко в търсачката ама не намерих някой да е писал. Проблема е такъв, че преди седмица ми се наложи да тръгна от Добрич в 08ч, а трябваше да съм в Бургас в 09:45... Както и да е стигнах точно на време, но точно преди Слънчев бряг ми изчезнаха спирачките. Успях да спра със сваляне на предавки и ръчната. Слязох от колата и какво да видя, от предните две гуми страшна пушилка и адска миризма. Дисковете бяха леко сини на цвят и пушеше наистина много! Изчаках 5-6 минути понеже нямах повече време и тръгнах като за щастие след СБ няма почти никакви завои и почти не съм използвал спирачки. В момента спирачките ми хващат може би около 30% по слабо от преди тази случка. В момента обмислям вариант за вентилирани и перфорирани дискове и по добри накладки. Но все пак ми е интересно какво точно влошава толкова качеството и какво се случва с дисковете и накладките при прегряване освен, че...прегряват...и двете ли в такъв случай се скапват или само феродото или само дисковете? Въпросът ми е дали ако временно сменя само едното ще си върна спирачките както трябва?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Изпушили спирачки на Стило! Буквално изпушили!!
Collapse
X
-
emzo написа:- стара спирачна течност- помпа- дефектирал спирачен апаратRenault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.
Коментар
-
на дисковете нищо им няма, след като не са се пукнали или изкривили още тогава. по-вероятно е да си изпекъл накладките и затова сега спира по-лошо.а педалът ти е пропадал, защото остарялата спирачна течност има по-ниска точка на кипене.следи дали апаратите не задържат, което е едната причина да изпушиш.другата е ти да си попрекалил с натискането.FIAT STILO 1.6 16V 3 врати
Коментар
-
Един съвет , хайде 2 да са.1. Не слагай Стейнхоф, пълна пародия са.2. Иди на сервиз, ама сигурен сервиз и си ревизирай спирачните апарати, смени си спирачната течност и ако дисковете са ти за смяна, следната комбинация:диск текстар - накладка текстар , вземи ги от mitaka_71 (-18% дава на съфорумци)Все пак това са спирачки, за тях пари не се жалят.F9Q750 @ 151hp/332.2Nm
Коментар
-
Re: Изпушили спирачки на Стило! Буквално изпушили!!
kiselo написа:Колеги основно знам какво ще ме посъветвате (смяна и да карам по-бавно ), но искам да знам какво се случва като ти изпушат спирачките? Порових малко в търсачката ама не намерих някой да е писал. Проблема е такъв, че преди седмица ми се наложи да тръгна от Добрич в 08ч, а трябваше да съм в Бургас в 09:45... Както и да е стигнах точно на време, но точно преди Слънчев бряг ми изчезнаха спирачките. Успях да спра със сваляне на предавки и ръчната. Слязох от колата и какво да видя, от предните две гуми страшна пушилка и адска миризма. Дисковете бяха леко сини на цвят и пушеше наистина много! Изчаках 5-6 минути понеже нямах повече време и тръгнах като за щастие след СБ няма почти никакви завои и почти не съм използвал спирачки. В момента спирачките ми хващат може би около 30% по слабо от преди тази случка. В момента обмислям вариант за вентилирани и перфорирани дискове и по добри накладки. Но все пак ми е интересно какво точно влошава толкова качеството и какво се случва с дисковете и накладките при прегряване освен, че...прегряват...и двете ли в такъв случай се скапват или само феродото или само дисковете? Въпросът ми е дали ако временно сменя само едното ще си върна спирачките както трябва?FIAT MAREA WEEKEND ELX TD100 98
Коментар
-
Наясно съм за какво каране говориш! Наясно съм и със завоите на Обзорски проход. Натоварването на спирачките е наистина повече от възможностите на сериния автомобил. Добре, че не са отказали посредата на прохода. Правил съм го от Варна до Бургас за час и 10 - 15 минути (като забирах Краси за към Карандила). Та по темата - имаше нещо подобно пуснато във форума, но младежа беше запалил спирачките си на аладжата. Тогава пак се коментираха нещата, но истината е една - и Илиян (ici) тогава го беше написал и на него и сега и аз ти го казвам - за такова спортно каране трябват спортни спирачки. От обикновените части - каквото и да сложиш - пак ще ги палиш - оправия няма.
Коментар
-
Изпекъл си накладките.В резултат феродото става по твърдо, а от там педала също се втвърдява. Също така дисковете се износват по бързо.На дисковете нищо им няма, освен ако не са се изкривили.Също така смени и спирачната течност защото голяма вероятност има да е кипнала._/''''''''''''''''''''''''\_
//---------------\\
[( )== //// ==( )]
|_|'------------'|_| ....Punto
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар