Колеги основно знам какво ще ме посъветвате (смяна и да карам по-бавно
), но искам да знам какво се случва като ти изпушат спирачките? Порових малко в търсачката ама не намерих някой да е писал. Проблема е такъв, че преди седмица ми се наложи да тръгна от Добрич в 08ч, а трябваше да съм в Бургас в 09:45... Както и да е стигнах точно на време, но точно преди Слънчев бряг ми изчезнаха спирачките. Успях да спра със сваляне на предавки и ръчната. Слязох от колата и какво да видя, от предните две гуми страшна пушилка и адска миризма. Дисковете бяха леко сини на цвят и пушеше наистина много! Изчаках 5-6 минути понеже нямах повече време и тръгнах като за щастие след СБ няма почти никакви завои и почти не съм използвал спирачки. В момента спирачките ми хващат може би около 30% по слабо от преди тази случка. В момента обмислям вариант за вентилирани и перфорирани дискове и по добри накладки. Но все пак ми е интересно какво точно влошава толкова качеството и какво се случва с дисковете и накладките при прегряване освен, че...прегряват...и двете ли в такъв случай се скапват или само феродото или само дисковете? Въпросът ми е дали ако временно сменя само едното ще си върна спирачките както трябва?

Коментар