Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Изпушили спирачки на Стило! Буквално изпушили!!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Изпушили спирачки на Стило! Буквално изпушили!!

Колеги основно знам какво ще ме посъветвате (смяна и да карам по-бавно ), но искам да знам какво се случва като ти изпушат спирачките? Порових малко в търсачката ама не намерих някой да е писал. Проблема е такъв, че преди седмица ми се наложи да тръгна от Добрич в 08ч, а трябваше да съм в Бургас в 09:45... Както и да е стигнах точно на време, но точно преди Слънчев бряг ми изчезнаха спирачките. Успях да спра със сваляне на предавки и ръчната. Слязох от колата и какво да видя, от предните две гуми страшна пушилка и адска миризма. Дисковете бяха леко сини на цвят и пушеше наистина много! Изчаках 5-6 минути понеже нямах повече време и тръгнах като за щастие след СБ няма почти никакви завои и почти не съм използвал спирачки. В момента спирачките ми хващат може би около 30% по слабо от преди тази случка. В момента обмислям вариант за вентилирани и перфорирани дискове и по добри накладки. Но все пак ми е интересно какво точно влошава толкова качеството и какво се случва с дисковете и накладките при прегряване освен, че...прегряват...и двете ли в такъв случай се скапват или само феродото или само дисковете? Въпросът ми е дали ако временно сменя само едното ще си върна спирачките както трябва?
    Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
    BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
    BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.

- стара спирачна течност- помпа- дефектирал спирачен апарат
    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
      - стара спирачна течност- помпа- дефектирал спирачен апарат
      Само да вметна! Спирачките не изпушиха ей така както си карам. Карах доста бързо и определено доста ги използвах. Все пак по пътя има доооста остри завой и почти постоянно ми се налагаше да ги използвам защото спирането не става само на скорост. Емзо относно спирачната течност вече съм си купил ДОТ4 и сега като съм отпуск мисля да я закарам за смяна. Спирачните апарати...само задните...ми ги сваляха и раздвижваха преди месец като им сменях накладките. Предните не съм им правил никаква профилактика засега, но колата спира равномерно не дърпа като спирам и не държат стиснати (няма загряване при нормално каране). Ефекта като "изчезнаха" беше по скоро такъв, че аз натискам педала той стана малко по-мек , а колата спираше дооооста бавно...

Коментар

Смени дисковете. Прегрятите дискове са много опасни за да се използват отново. Това е моя съвет. А каква е причината за прегряването е друга тема.
        Fiat Marea 1.8i 16V
        Fiat Tipo 1.4i 8V
        Fiat Punto 1.6i 8V
        www.italauto-bg.net/forum/

Коментар

Лошото е, че ми предстои около 1200км пътуване...ще се радвам на повече мнения за да знам дали да сменям всичко преди да тръгна или да не се притеснявам...

Коментар

на дисковете нищо им няма, след като не са се пукнали или изкривили още тогава. по-вероятно е да си изпекъл накладките и затова сега спира по-лошо.а педалът ти е пропадал, защото остарялата спирачна течност има по-ниска точка на кипене.следи дали апаратите не задържат, което е едната причина да изпушиш.другата е ти да си попрекалил с натискането.
            FIAT STILO 1.6 16V 3 врати

Коментар

Смени си спирачната течност има спортна такава която издържа на по високи натоварвания,за по сигурно смени и накладките и газ до дупка
              Peugeot 307 2.0i ГИ
              ex: Fiat Brava 1.6 16V 90hp

Коментар

Ако дисковете ти са станали сини от нагряване приблизително същата е била и температурата на главините. За твое успокоение може да погледнеш дали са добре маншоните на външните каренца и спирачните маркучи.
                Bravo 1.6 / 16

Коментар

Някой знае ли дали къде мога да намеря на Steinhof перфорираните дискове за стило 1.9 ЖТД гледам в АХМ има само за 1.6 пък ми харесват доста и си мисля да се накича с такива?!

Коментар

Един съвет , хайде 2 да са.1. Не слагай Стейнхоф, пълна пародия са.2. Иди на сервиз, ама сигурен сервиз и си ревизирай спирачните апарати, смени си спирачната течност и ако дисковете са ти за смяна, следната комбинация:диск текстар - накладка текстар , вземи ги от mitaka_71 (-18% дава на съфорумци)Все пак това са спирачки, за тях пари не се жалят.
                    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Ако изявяваш желание драсни едно Л.С да те свържа с едно момче което може да ти набави ЕБЦ перфорирани на доста примамлива цена :D.
                      Fiat Stilo 1.9 JTD 2003г.

Коментар

Re: Изпушили спирачки на Стило! Буквално изпушили!!

kiselo написа:
                        Колеги основно знам какво ще ме посъветвате (смяна и да карам по-бавно ), но искам да знам какво се случва като ти изпушат спирачките? Порових малко в търсачката ама не намерих някой да е писал. Проблема е такъв, че преди седмица ми се наложи да тръгна от Добрич в 08ч, а трябваше да съм в Бургас в 09:45... Както и да е стигнах точно на време, но точно преди Слънчев бряг ми изчезнаха спирачките. Успях да спра със сваляне на предавки и ръчната. Слязох от колата и какво да видя, от предните две гуми страшна пушилка и адска миризма. Дисковете бяха леко сини на цвят и пушеше наистина много! Изчаках 5-6 минути понеже нямах повече време и тръгнах като за щастие след СБ няма почти никакви завои и почти не съм използвал спирачки. В момента спирачките ми хващат може би около 30% по слабо от преди тази случка. В момента обмислям вариант за вентилирани и перфорирани дискове и по добри накладки. Но все пак ми е интересно какво точно влошава толкова качеството и какво се случва с дисковете и накладките при прегряване освен, че...прегряват...и двете ли в такъв случай се скапват или само феродото или само дисковете? Въпросът ми е дали ако временно сменя само едното ще си върна спирачките както трябва?
                        моят съвет може да бъде само един от ситуацията която описваш - КАРАЙ ПО-БАВНО, щото от Добрич за Бургас за час и 45 означава че си карал като тези дето ги псувам като ги видя по пътя. Успех с ремонта
                        FIAT MAREA WEEKEND ELX TD100 98

Коментар

Ако го раздваш рейсърски - има на EBC green или red серията ама и цените са ........
                          F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Наясно съм за какво каране говориш! Наясно съм и със завоите на Обзорски проход. Натоварването на спирачките е наистина повече от възможностите на сериния автомобил. Добре, че не са отказали посредата на прохода. Правил съм го от Варна до Бургас за час и 10 - 15 минути (като забирах Краси за към Карандила). Та по темата - имаше нещо подобно пуснато във форума, но младежа беше запалил спирачките си на аладжата. Тогава пак се коментираха нещата, но истината е една - и Илиян (ici) тогава го беше написал и на него и сега и аз ти го казвам - за такова спортно каране трябват спортни спирачки. От обикновените части - каквото и да сложиш - пак ще ги палиш - оправия няма.

Коментар

Изпекъл си накладките.В резултат феродото става по твърдо, а от там педала също се втвърдява. Също така дисковете се износват по бързо.На дисковете нищо им няма, освен ако не са се изкривили.Също така смени и спирачната течност защото голяма вероятност има да е кипнала.
                              _/''''''''''''''''''''''''\_
                              //---------------\\
                              [( )== //// ==( )]
                              |_|'------------'|_| ....Punto

Коментар

Working...
                              X