Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Заден мост от Купе на Мареа комби?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Заден мост от Купе на Мареа комби?

Здравейте, колеги имам въпрос - тампоните на задния мост са поразбити и задницата ми е нестабилна...та взех един цял мост от Купе, със здрави тампони. Та - освен жилата за ръчната, друго различно има ли и като цяло да се захващам ли да я правя тази интервенция или има нещо несъвместимо...доколкото виждам, разликата е, че моя е с барабани, от Купето е с дискове... мисля подир час да събарям моста :D
    '99 FIAT Marea Weekend TD75

Изглежда си първия навил се да прави такава трансплантация ,много ми интересно и щети следя темата .Като растояние и захват еднакви ли са.
    FIAT BRAVA 16.16V.ELX Абе, ако ме блъсне Селянин, важи ли Гражданската отговорност !

Коментар

Разликата се яви в това, че от Купето е с дискове, а моя е с барабани...иначе 1:1...разпределителя на спирачното усилие е на същото място, тръбичките са същите, само жилата за патерицата са различни. Струва ми се, че пружините от Купе са по-меки от тези на Мареа комби, но може и да съм в заблуда, но за всеки случай ще си сложа моите пружинки и амортисьори, понеже са новички. Изтърках и боядисах апаратите и предпазните ламарини на дисковете, както и самата конструкция на моста. Апарати + тенекии - светло сини, червеното ми е натрапчиво някак...а моста черен - какъвто си е попринцип. Не гоня фабричен вид, просто обичам да е прегледно това е засега, "новия" мост е на земята, готов за монтаж, а колата ще се търкаля до следващите почивни дни, когато евентуално ще монтирам

Коментар

Отзад ще ти трябват и късите маркучи, че е малко по-различна схемата на свързване на спирачките.

Коментар

Това че е с дискове е по скоро +.
          Fiat Tipo
          Corsa b комби !

Коментар

Отзад ще ти трябват и късите маркучи, че е малко по-различна схемата на свързване на спирачките.
            Цял мост ще слагам, маркучите са си по него тръбичките са на същото място и се получава плъг енд плей

Коментар

Steffcho написа:
              Цял мост ще слагам, маркучите са си по него тръбичките са на същото място и се получава плъг енд плей
              Ок, това е супер. Все пак можеш да ги подмениш, не са скъпи.Измери ли междуосието на единия и другия мост? Да не се окаже, че гумите ще излезнат извън калниците или ще влезнат по-навътре после?

Коментар

не е свален моя от колата и засега е мистерия...докато не го смъкна, не мога да кажа...паля свещи да са еднакви разстоянията, привидно е така, но все пак...ако се окажат различни става голям филма - такива тампони, заради които и сменям целия мост, не се продават...що за простотия?! :D а не ми се кара с нестабилна люлееща се задница...

Коментар

Steffcho написа:
                  не е свален моя от колата и засега е мистерия...докато не го смъкна, не мога да кажа...паля свещи да са еднакви разстоянията, привидно е така, но все пак...ако се окажат различни става голям филма - такива тампони, заради които и сменям целия мост, не се продават...що за простотия?! :D а не ми се кара с нестабилна люлееща се задница...
                  В Александър Ауто са ми доставяли доста екзотични части по оригинален номер. Там опита ли? Втори вариант съм чувал, че тампоните от Брава също ставали с някакво пригаждане - това съм го чувал от ахм-ауто. Трети вариант да говориш с някой, който изработва тампони от полиуретан, например Ферариста, дали няма да ти произведе по калъп от твоите.

Коментар

Ако стане трансплантацията, няма да ги търся или правя от полиуретан...а ако не стане, сигурно ще предпочета варианта с полиуретана. Става въпрос за тампоните, които крепят моста към купето. В Александър не съм пробвал...ако не стане номера ще пробвам и там.

Коментар

колега докъде стигна, че и мен ме чака същата работа, ама не съм намерил мост още.Сега ми излезна$ един от купе и следя темата ти с интерес.

Коментар

Моста е с по-широка стъка, но не мисля че ще имаш проблем с оригиналните джанти! Само с летите трябва да внимаваш! Ако все пак имаш проблем то калниците могат да се "ролнат". И да пружините на купето са по меки щото му е мо лека задницата. Т.е те не са меки, по твърди са от на стандартните фиати ама имат някакъв толеранс на улягане.
                        ||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
                        // Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //

Коментар

на типото ми слагах нови тампони на задния мост, даже големите тампони имаха щампата на фиат и оригинален номер мостовете на мареа и типо мисля, че нямат никаква разлика така че щом ти се занимава няма лошо
                          '93 Tipo 1.8 16V 138hp++?
                          '97 Coupe 16VT 262WHP+

Коментар

Приятел продаваше купе на части и задният мост го купи едно момче с Браво. Няколко дена по късно бравото беше в движение, така че явно мостовете са еднакви.
                            Marea Weekend HLX Jtd 110

oO(_)____////____(_)Oo

Коментар

Да се включа и аз. Тампони за задния мост на Мареа се сменяват. Моите са сменени. Старите бяха много зле и се разпаднаха при демонтажа.
                              FIAT Marea Weekend HLX 2.0 20V (147 hp)
                              LPG System BRC Just

Коментар

Working...
                              X