Здравейте, колеги имам въпрос - тампоните на задния мост са поразбити и задницата ми е нестабилна...та взех един цял мост от Купе, със здрави тампони. Та - освен жилата за ръчната, друго различно има ли и като цяло да се захващам ли да я правя тази интервенция или има нещо несъвместимо...доколкото виждам, разликата е, че моя е с барабани, от Купето е с дискове... мисля подир час да събарям моста :D
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Заден мост от Купе на Мареа комби?
Collapse
X
-
Разликата се яви в това, че от Купето е с дискове, а моя е с барабани...иначе 1:1...разпределителя на спирачното усилие е на същото място, тръбичките са същите, само жилата за патерицата са различни. Струва ми се, че пружините от Купе са по-меки от тези на Мареа комби, но може и да съм в заблуда, но за всеки случай ще си сложа моите пружинки и амортисьори, понеже са новички. Изтърках и боядисах апаратите и предпазните ламарини на дисковете, както и самата конструкция на моста. Апарати + тенекии - светло сини, червеното ми е натрапчиво някак...а моста черен - какъвто си е попринцип. Не гоня фабричен вид, просто обичам да е прегледно това е засега, "новия" мост е на земята, готов за монтаж, а колата ще се търкаля до следващите почивни дни, когато евентуално ще монтирам'99 FIAT Marea Weekend TD75
Коментар
-
Steffcho написа:Отзад ще ти трябват и късите маркучи, че е малко по-различна схемата на свързване на спирачките.
Коментар
-
не е свален моя от колата и засега е мистерия...докато не го смъкна, не мога да кажа...паля свещи да са еднакви разстоянията, привидно е така, но все пак...ако се окажат различни става голям филма - такива тампони, заради които и сменям целия мост, не се продават...що за простотия?! :D а не ми се кара с нестабилна люлееща се задница...'99 FIAT Marea Weekend TD75
Коментар
-
Steffcho написа:не е свален моя от колата и засега е мистерия...докато не го смъкна, не мога да кажа...паля свещи да са еднакви разстоянията, привидно е така, но все пак...ако се окажат различни става голям филма - такива тампони, заради които и сменям целия мост, не се продават...що за простотия?! :D а не ми се кара с нестабилна люлееща се задница...
Коментар
-
Моста е с по-широка стъка, но не мисля че ще имаш проблем с оригиналните джанти! Само с летите трябва да внимаваш! Ако все пак имаш проблем то калниците могат да се "ролнат". И да пружините на купето са по меки щото му е мо лека задницата. Т.е те не са меки, по твърди са от на стандартните фиати ама имат някакъв толеранс на улягане.||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
// Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар