Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Marea weekend 1.9 jtd ABS???

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Marea weekend 1.9 jtd ABS???

Здравейте колеги,наскоро сменях накладки,и при теста след смяната се оказа, че при рязко спиране задните ми колела блокират не тотално,но все пак блокират-има приплазване!?!?С колегата с който правихме смяната бяхме доста озадачени от това.И сега въпроса ми е дали нашите Марийки имат АБС на 4те колела!?Правя уточнение,че преди да купя автомобила,правихме проверка в сервиз на ФИАТ с компютър и той не отчете грешка,или поне не ми казаха за такава!!!По таблото също не ми светят лампи за някаква неизправност по спирачната система.Наистина странно,и признавам че и въпроса ми може би е лаишки,но ако ми дадете някакви съвети или по подробна инфомрация относно спирачната система ще съм ви безкрайно благодарен!!!!
    kovach
    Fiat Marea Weekend 1.9 JTD ELX

А ти сигурен ли си, че имаш АБС?
    Stop giving directions, just say "Follow me."
    Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
    Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit

Коментар

sok1 написа:
      А ти сигурен ли си, че имаш АБС?
      Естествено,нали го усещам по педала!!!Въпроса е дали е възможно да има АБС само на предните колела,а на задните да няма,понеже са барабани.
      kovach

Коментар

Не е възможно. Този АБС е 4-канален. А само по педала ли преценяваш дали имаш АБС, под капака не погледна ли, все пак да се увериш с очите си е по-добре. Но щом и диагностика е правена, би трябвало да има.

Коментар

няма как да имаш абс само на предните колела.невъзможно.имай предвид че спирачното усилие е много по голямо отпред и когато нахакаш спирачките има вероятност абс-а да се пуска само отпред след като не е отчело че има блокиране на задните колела или колело.за проба сложи някой приятел да гледа и засили колата.набии спирачки и виж как се превърта задното колело дали е стъпково или си влачи.
          bravo 1.6

Коментар

bassssa написа:
            няма как да имаш абс само на предните колела.невъзможно.имай предвид че спирачното усилие е много по голямо отпред и когато нахакаш спирачките има вероятност абс-а да се пуска само отпред след като не е отчело че има блокиране на задните колела или колело.за проба сложи някой приятел да гледа и засили колата.набии спирачки и виж как се превърта задното колело дали е стъпково или си влачи.
            Провлачва,не много но го има.
            kovach

Коментар

Ти наясно ли си принципа на работа на АБС-а всъщност? И там има блокиране ,но след блокирането следва отпускане,после пак леко блокиране,пак отпускане. На утъпкан сняг при рязко натискане на спирачките се вижда по следите как работи- примерно 20см влачене, 60см отпуснато, пак 20см влачене и т.н . А ако отзад си с кофти гуми в комбинация с лека (спрямо предницата) задница е нормално да ти провлачват повече задните колела.
              Фиат Крома 1.9 16v+
              Фиат Браво 1.6 16v
              Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

Да добавя и това, че този АБС е снабден с електронно разпределение на спирачното усилие между двата моста.

Коментар

Колеги благодаря ви за вниманието,сега като чета вашите мнения ,започвам да си обяснявам някои неща.Наясно съм с принципа на работа на АБС,предишната ми кола беше Пежо 306-то спираше перфектно!!!!Според мен 4 дискови спирачки е в пъти по -добре от 2 дискови и 2 барабанни! Вероятно е от гумите,които въпреки че са ми комплект са поизносени,а и когато ги слагах тази зима,логично сложих по износените отзад!Освен това ,смятам че ако имам проблем в АБС системата на задните колела,то би трябвало това да се отразява и на предните,и изобщо да има проблеми в системата.
                  kovach

Коментар

Working...
                  X