Здравейте колеги,наскоро сменях накладки,и при теста след смяната се оказа, че при рязко спиране задните ми колела блокират не тотално,но все пак блокират-има приплазване!?!?С колегата с който правихме смяната бяхме доста озадачени от това.И сега въпроса ми е дали нашите Марийки имат АБС на 4те колела!?Правя уточнение,че преди да купя автомобила,правихме проверка в сервиз на ФИАТ с компютър и той не отчете грешка,или поне не ми казаха за такава!!!По таблото също не ми светят лампи за някаква неизправност по спирачната система.Наистина странно,и признавам че и въпроса ми може би е лаишки,но ако ми дадете някакви съвети или по подробна инфомрация относно спирачната система ще съм ви безкрайно благодарен!!!!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Marea weekend 1.9 jtd ABS???
Collapse
X
-
няма как да имаш абс само на предните колела.невъзможно.имай предвид че спирачното усилие е много по голямо отпред и когато нахакаш спирачките има вероятност абс-а да се пуска само отпред след като не е отчело че има блокиране на задните колела или колело.за проба сложи някой приятел да гледа и засили колата.набии спирачки и виж как се превърта задното колело дали е стъпково или си влачи.bravo 1.6
Коментар
-
bassssa написа:няма как да имаш абс само на предните колела.невъзможно.имай предвид че спирачното усилие е много по голямо отпред и когато нахакаш спирачките има вероятност абс-а да се пуска само отпред след като не е отчело че има блокиране на задните колела или колело.за проба сложи някой приятел да гледа и засили колата.набии спирачки и виж как се превърта задното колело дали е стъпково или си влачи.kovach
Fiat Marea Weekend 1.9 JTD ELX
Коментар
-
Ти наясно ли си принципа на работа на АБС-а всъщност? И там има блокиране ,но след блокирането следва отпускане,после пак леко блокиране,пак отпускане. На утъпкан сняг при рязко натискане на спирачките се вижда по следите как работи- примерно 20см влачене, 60см отпуснато, пак 20см влачене и т.н . А ако отзад си с кофти гуми в комбинация с лека (спрямо предницата) задница е нормално да ти провлачват повече задните колела.Фиат Крома 1.9 16v+
Фиат Браво 1.6 16v
Фиат Мареа 1.6 16v
Коментар
-
Колеги благодаря ви за вниманието,сега като чета вашите мнения ,започвам да си обяснявам някои неща.Наясно съм с принципа на работа на АБС,предишната ми кола беше Пежо 306-то спираше перфектно!!!!Според мен 4 дискови спирачки е в пъти по -добре от 2 дискови и 2 барабанни! Вероятно е от гумите,които въпреки че са ми комплект са поизносени,а и когато ги слагах тази зима,логично сложих по износените отзад!Освен това ,смятам че ако имам проблем в АБС системата на задните колела,то би трябвало това да се отразява и на предните,и изобщо да има проблеми в системата.kovach
Fiat Marea Weekend 1.9 JTD ELX
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар