Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Стоманени/тефлонови спирачни маркучи

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Забрави да кажеш, как спира . Разлика с преди?
    00' Bravo 105 JTD

Коментар

nikolce написа:
      Забрави да кажеш, как спира . Разлика с преди?
      Колега, едва ли има разлика в спирането.Според мен няма как да има разлика.Но нека авторът каже.
      Fiat Tipo
      Corsa b комби !

Коментар

Абе при първо натискане ми се стори, че закова много здраво, после натисках по-внимателно. Може би защото през деня карах друга кола, служебна, която спира по различен начин, и бях свикнал на нея. Като минах няколко светофара - бих казал, че спирането не е по-лошо. Може би една идея по-добре. Обаче педалът на съединителя коренно си промени поведението - стана супер мек. При първото натискане - направо щях да пробия пода! Защото натискам както аз си знам, и съм му свикнал. Отделя и малко по-ниско, което малко ме съмнява, че е нормално и си мисля дали не е влязъл въздух, макар че няма откъде, защото смяната на течността е правена с машина, която не пуска въздух отникъде.Ред.: BO, преди да тръгна - "набрах се" много зверски на педала - не изпусна отникъде Мисля, че издържа достатъчно.

Коментар

Направих картинки при пълно навито дясно колело надясно:
          Прикачени файлове

Коментар

Сега в ТО-1 триабва да вклиуцис освен гресиране с такаламита и оглед на лъскавата оплетка на маркуците за прокъсваниа . Ай цестито!
            LANCIA Y10 1.1 Bosch monomotronik AGU Zavoli Голф 3 1.8
            ВАЗ 2101-73г-екс ВАЗ 2101-74г.екс, самара-екс заз 965а екс Опел кадет екс

Коментар

Абе колега, направо си пускай мненията в бисерите, ще ми спестяваш малко време. Дали сте проверийавам за прокъцвания или сте проверйавам гумените за цепнатини - не е ли едно и цъсто?

Коментар

Не е едно и също. Колко пъти ще прегънеш металният маркуч преди да се скъса оплетката.... и колко гуменият.А гумите не спират да се движат нагоре/надолу. Още повече вътре самият тефлон или каквото е там също не се знае колко ще издържи на огъвания...........

Коментар

chaveto написа:
                  Не е едно и също. Колко пъти ще прегънеш металният маркуч преди да се скъса оплетката.... и колко гуменият.А гумите не спират да се движат нагоре/надолу. Още повече вътре самият тефлон или каквото е там също не се знае колко ще издържи на огъвания...........
                  Движението на маркуча е доста доста минимално и далеч от "прегъване".

Коментар

Airfan написа:
                    chaveto написа:
                    напротив маркуча доста се движи, най-вече при завой. затова са и тези пластмасови неща, които не са сложени парвилно според мен. трябва да са преди сгъвката към апарата и двете, а на едната снимка единия протектор е баш на сгъвката. Не знам какви са свойствата на оплетката, обаче трябва да е нещо сериозно, за да не се прокъса скоро. Ако сте виждали отрязан спирачен маркуч, има 4 слоя гума- първо са 2, после оплетка и после пак 2. Като се нацепи най-външната има много време до скъсването на следващите, а това е индикацията за смяна. При тези метални истории не знам как ще се разбира кога е за смяна. И мнго внимавайте как ги монтирате тези протектори, толкова са важни, че може за 300 км да ви се среже новия маркуч и йок спирачки. И да знаете, че уж двата кръга на спирачките, които имат нашите коли не действат. Почне лид а изтича отнякъде, няма грам спирачка- тествано с 4 фиата.
                    Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                    Fiat Bravo'97 1,6 16v
                    Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Airfan написа:
                      chaveto написа:
                      Не мога да разбера защо много хора си тълкуват думите както на тях им е кеф.Идеята на прегъването е когато двата маркуча са сложени един до друг на нещо което ще ги огъва/прегъва......... и аджеба от това нещо да разберем колко ще изкарат на автомобила А движението на маркуча хич не е минимално, постоянно има движение.А на местата където пък въпросната оплетка има триене бедете сигурни, че ще се протрие много по бързо от маркуча Не знам дали сте чували "мекото яде твърдото" или гумата изяде желязото Не ми се спори....... аз когато си сменям маркучите ще си заложа отново на гумените.

Коментар

За какво триене става въпрос? Ето още една снимка, при свалена гума:
                        Прикачени файлове

Коментар

ogi28b написа:
                          Капака на предавателната кутия ти е отрупан с масло и пепел търси от къде ти тече масло.
                          Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                          Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

От капака на клапаните при вакуум-помпата.

Коментар

Tornado написа:
                              ogi28b написа:
                              Капака на предавателната кутия ти е отрупан с масло и пепел търси от къде ти тече масло.
                              Това е щит
                              A20DTH ЖТД ама не баш
                              1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                              Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

този теч го имат всички фиати с климатик Не е от кутията а от цилиндричното тяло филтър ли е кво ли е на климатика.Сори за спама.
                                Прикачени файлове
                                NO PAIN NO GAIN fiat COUPE

Коментар

Working...
                                X