Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Смяна тампони на задния мост

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Смяна тампони на задния мост

Имам питане как става смяната защото ми предстои и тази операция. Разгледах това в линка поместено от колегата emzo обаче ме интересува следното нещо .Днеска след обед ходих при майстора си та сменихме предните маркучета и огледахме хубаво как ще стане смяната на тампоните .Стигнахме до извода че трябва да се развият трите болта които държат втулката в която се поставят тампоните захваната към шасито. Като се развият трябва ли нещо още нещо да се прави или самия мост ще се наклони надоло и тогава вече да се маха стария тампон . Също със скоба ли го избихте стария тампон или с бой с чука . Нещо да имам в предвид преди да почнем да млатим яката . Амортисьорите са сухи и при пробите уж показват че са добре . Тампоните на вид също са добре, но като се разклати купето се вижда как имат и страничен луфт . По време на движение като мина през копка много ясно се чува едно клопане все едно се удря желязо в желязо докато сега както и да я клатихме колата не се чува това чукане . Освен от тампоните от нещо друго дали е възможно ако някой е патил де . Смяната ще е като стане топло времето края на април или май месец, но искам да се подготвя още от сега . :D А някой има ли и фабрични снимки на тия тампони как са захванати . Ето линка на emzo.http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...Набарах една снимка от предишното ми Стило та нещо по нея ако може да се каже .Отплеснах се днеска да бях направил снимки ама пустия му акъл .
    Прикачени файлове
    Фиат Панда 1.2 2006година
    Синджира си идва ,а козата я няма...

Aми .... по спомени, щото аз не присъствах много.....Моста увисваше и с дорник ги избиха старите, а после как са сложени не знам.Знам, че имат посока на монтаж.
    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Благодаря за светкавичния отговор . Аз поемам ангажимента при смяната им да направя снимки от начало та до края . :D

Коментар

Аз май имам още снимки, сега ще видя дали ще ги намеря и ще ги кача.На работа на компа са, утре ще ги кача.
        F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

С това разполагам:
          F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Да разбирам ли че това показано със стрелката е крик ?

Коментар

Подпора - да.Колата на снимките е на подемник, а моста се подпира на няколко места.
              F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Благодарско . :D

Коментар

Коцев, ето детайлно как се прави http://dox.bg/files/dw?a=be3c8957f7
                  F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Оше веднаж благодаря. То е ясно че такава скоба нямаме и ще пада бой с чука . Така като гледам май ще е най добре да се свали целия заден мост за да може по спокойно да се избият старите тампони . Моя майстор разполага само с канал и телфер .Ходих и в един сервиз дето имат крик и могат да я вдигнат на метър високо и да се работи по удобно под нея. Та следващата седмица ако е живот и здраве ще реша къде ще се мъчим. :D

Коментар

Working...
                    X