Имам питане как става смяната защото ми предстои и тази операция. Разгледах това в линка поместено от колегата emzo обаче ме интересува следното нещо .Днеска след обед ходих при майстора си та сменихме предните маркучета и огледахме хубаво как ще стане смяната на тампоните .Стигнахме до извода че трябва да се развият трите болта които държат втулката в която се поставят тампоните захваната към шасито. Като се развият трябва ли нещо още нещо да се прави или самия мост ще се наклони надоло и тогава вече да се маха стария тампон . Също със скоба ли го избихте стария тампон или с бой с чука . Нещо да имам в предвид преди да почнем да млатим яката . Амортисьорите са сухи и при пробите уж показват че са добре . Тампоните на вид също са добре, но като се разклати купето се вижда как имат и страничен луфт . По време на движение като мина през копка много ясно се чува едно клопане все едно се удря желязо в желязо докато сега както и да я клатихме колата не се чува това чукане . Освен от тампоните от нещо друго дали е възможно ако някой е патил де . Смяната ще е като стане топло времето края на април или май месец, но искам да се подготвя още от сега . :D А някой има ли и фабрични снимки на тия тампони как са захванати . Ето линка на emzo.http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...Набарах една снимка от предишното ми Стило та нещо по нея ако може да се каже .Отплеснах се днеска да бях направил снимки ама пустия му акъл .
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Смяна тампони на задния мост
Collapse
X
-
Оше веднаж благодаря. То е ясно че такава скоба нямаме и ще пада бой с чука . Така като гледам май ще е най добре да се свали целия заден мост за да може по спокойно да се избият старите тампони . Моя майстор разполага само с канал и телфер .Ходих и в един сервиз дето имат крик и могат да я вдигнат на метър високо и да се работи по удобно под нея. Та следващата седмица ако е живот и здраве ще реша къде ще се мъчим. :D
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар