Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Слаби спирачки Фиат Типо

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Слаби спирачки Фиат Типо

Здравейте колеги, декември месец минавах на ГТП и ми казаха, че предните спирачки са ми слаби, а задните изобщо ги няма Накладките са почти нови и предните и задните, дисковете не са износени, барабаните и те, педала не пада долу и за това изключвам спирачната помпа, сервото също е наред защото като е изгасена и натисна 2-3 пъти педала и тогава става твърд, а като запаля веднага омеква (колата няма ABS) и съм се спрял на "кантарчето" на задния мост ... Само да се пооправи времето и ще го премахна Въпроса ми е след като премахна "кантарчето" и спирачките ще станат 50/50 предни и задни, ще ми отслабнат ли още предните спирачки ?
    Теоритиците си лаят, голфа си върви!

Със сигурност не махай кантара, защото в завой ще се завъртиш.
    http://www.pljuvalnik.com
    Форумът за политически дискусии и теми. Изкажи свойто недоволство.

Фиат Брава 1.6 16 клапана 1998

Коментар

thedon написа:
      Със сигурност не махай кантара, защото в завой ще се завъртиш.
      Нямам избор, всяка година не мога да минавам без спирачки

Коментар

Никой ли не е махал "кантарчето" :D

Коментар

Valiosport написа:
          АЗ съм го махнал кантара още като купих Ферарито.Не слушай такива митове и легенди,че ще се въртиш в завоите .А по хубаво ли е да нямаш спирачки и да убиеш някое дете примерно.Има много теми за кантарчето..върни се назад в целия раздел "Спирачна система и окачване"и ще намериш много изписано.Успех.
          EX...Fiat Marea JTD 150+ Сега Опел Вектра 1.6 16в и Мазда Трибют 2.0 бензин/газ

Коментар

itan75 написа:
            Valiosport написа:
            АЗ съм го махнал кантара още като купих Ферарито.Не слушай такива митове и легенди,че ще се въртиш в завоите .А по хубаво ли е да нямаш спирачки и да убиеш някое дете примерно.Има много теми за кантарчето..върни се назад в целия раздел "Спирачна система и окачване"и ще намериш много изписано.Успех.
            Аз изчетох всичко колега що е писано за типо :D И аз така си мисля, че няма да има проблем да го махна, обаче четох, че се махало при малките мотори 1.4 и 1.6 които са с малките барабанчета отзад, а моето е двувалка и е с големите барабани ... А какво точно ще ми трябва за да го изолирам това "кантарче" някакви други тръбички ще трябват ли

Коментар

Колега, кантарът разпределя усилието, не го произвежда, нито го унищожава. Ако наистина нямаш спирачно усилие - търси проблемите в спирачната течност, в спирачните маркучи, в помпата и по-точно в главния спирачен цилиндър, а не в кантарчето.

Коментар

Не се вкарвай във филми колега,не е от кантара.Провери си помпата и дали нямаш запушени тръбопроводи,макар и частично.Освен това каза,че накладките са нови,да не са някое менте,че при мен се е случвало от едни твърди накладки да не спира.Успех!
                Fiat Brava 1.2,16в

Коментар

Може също така да са и блокирали (задържали спирачни цилиндърчета) ефекта е същия. Ти трябва сам да разбереш какво е точно, или да я занесеш на сервиз. От нас толкова само предположения. Греят ли ти (топли ли са) предните колелета?
                  FIAT Punto ELX /1.6 / 90HP ГИ LOVATO EASY FAST

Коментар

Не съм ги слагал накладките аз, че да знам какви са просто като отворих барабана се вижда, че не са мръднали, запушени тръбички не може да има при положение, че като ги обезваздушавам хвърля много яко течност, помпата също не може да е, защото ако е от нея педала ще пада долу ... Сега като се отопли времето ще махна "кантара" и ще смена спирачната течност и ще видим какъв ще е ефекта

Коментар

marmil написа:
                      Може също така да са и блокирали (задържали спирачни цилиндърчета) ефекта е същия. Ти трябва сам да разбереш какво е точно, или да я занесеш на сервиз. От нас толкова само предположения. Греят ли ти (топли ли са) предните колелета?
                      Не, не греят, защото аз почти не ползвам спирачки

Коментар

Кантарчето се сменя единствено когато протече, в противен случай липсата на задни е заради помпа и задни маркучета.
                        Brava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.

Коментар

КИМИ написа:
                          Кантарчето се сменя единствено когато протече, в противен случай липсата на задни е заради помпа и задни маркучета.
                          Кой е казал, че ще го сменям Аз направо го махам и свързвам тръбичките директно Не може да е от маркучетата при положение, че хвърля такава голяма струя спирачна течност, а ако е помпа не трябва ли да пада педала долу

Коментар

Не не е задължително да пада педала!Ама ти си се заинатил на това кантарче и това е
                            Fiat Brava 1.2,16в

Коментар

tipo33 написа:
                              Не не е задължително да пада педала!Ама ти си се заинатил на това кантарче и това е
                              Колега ще сменя и маркучите и течността, но съм 90% сигурен, че не е от маркучите ... А това "кантарче" съм сигурен, че се е заклинило от ръжда ... Другото което съм нарочил са компенсаторите за износването на накладките и като почна да се занимавам ще ги раздвижа, ще ги смажа и ще ги натегна да видим какво ще стане че и ръчна спирачка нямам Дори и да е във ред това "кантарче" пак ще са по слаби с него отколкото без него и като ида на преглед пак ще ме върнат, че нямам спирачки

Коментар

Working...
                              X