Колеги лесно ли се сменят предните амортесйори.Ако има някой ръководство или някой тема ако е прави макар че аз не успях да намеря такава.Грешен раздел -> ПреместенаМодераторски екип на fiat-bg.org
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Смяна на амортесиори
Collapse
X
-
Ако нямаш скоби свиваш пружината с крик и стягаш с тел ( с много тел) след което вадиш амортисьора сменяш го и слагаш обратно пружината с телта. После режеш телта и пружината се изпъва. Лично аз не те съветвам да го правиш това, въпреки че съм виждал хора да го правят. Трябва да внимаваш много и да си сигурен, че пружината няма да скъса телта, че тогава може да убие някой (това съвсем сериозно го казвам). Успех!Play Golf ,but not drive golf!!!
Brava 1,6 16V 99' с ФОБОС
C4 1,4 16V 2007- Stag 300 Premium
Коментар
-
2 пъти сменях(преди 10-тина години) по следния начин-набавих си 8 парчета верига, с не много големи звена,и електроди,приятел натисна предницата за свие пружината ,слагам парчетата верига симетрично на пружината,вързвам с електродите и разглобявам.ОБАЧЕ ! това беше едно време на дъртото Ритмо,сега смяна на амортесьор е 20 лв и не си строва да се бъхтиш....1234567890
Коментар
-
Колега аз го правих с тел първия път и бжеше касапница.Телта беше 3мм стоманена и беше на 4 места двойна и я скъса,после се наложи да свиваме пужините с колонната бормашина пак тел много тел и станаха нещата.трябва ти и специален ключ за гайката на макферсона, за да се държи кола на амортисьора,ако имаш гайковърт може и без него.Ключа е Г образен квадрат за камък на гедория,със дупка за шестограм 6 минваща през камъка(погледни бомбето и ще ме разбереш за какво ти говоря.Успехalfa romeo 145 1.3 boxer-моята гордост
fiat bravo TD100-печката на брата
Коментар
-
vintiliran написа:Вярно че за 20 лв не си заслужава но намен ми се занимава и мисля да пробвам не е кой знай какво.Мерси на всички.Fiat Bravo - 1.8GT /115hp 1997г.
Audi A4 - 1.9TDi /110hp 1998г.
Mazda 121 - 1.3GLX / 75hp 1994г.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар