От един месец в дясната част на окачването ми се чу леко хлопане, което леко се усили от тогава. Лятото бях сменил биалетката и носача с МУГ. От тогава съм мина 7-8 хил километра, като съм пазил колата.Проверих окачването и се усети лек луфт в горния шарнир на биалетката. Купих нова биалетка NК за 15лв и днес я смених.Наистина горния шарнир е разбит, като причината е малка дупка в ваншона от където са влезли вода пепел.Предполагам дупката е от прищипване на гумата в самия шарнир.Сега ще си купя силикоови маншони и при следващата смяна на биалетка ще ги поставям веднага, катопод маншона поставям по едон пръстенче от стария маншон.Мисля, че ако се прави така и маншона е здрав биалетката ще кара доста повече - примерно 20-30 хил км.Долния шарнир на биалетката е със здрав маншон и шарнира е стегнат.Това е изводът ми то цялата ситуация.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Разбита биалетка
Collapse
X
-
Re: Разбита биалетка
alvanovo написа:От един месец в дясната част на окачването ми се чу леко хлопане, което леко се усили от тогава. Лятото бях сменил биалетката и носача с МУГ. От тогава съм мина 7-8 хил километра, като съм пазил колата.Проверих окачването и се усети лек луфт в горния шарнир на биалетката. Купих нова биалетка Крафт за 15лв и днес я смених.Наистина горния шарнир е разбит, като причината е малка дупка в ваншона от където са влезли вода пепел.Предполагам дупката е от прищипване на гумата в самия шарнир.Сега ще си купя силикоови маншони и при следващата смяна на биалетка ще ги поставям веднага, катопод маншона поставям по едон пръстенче от стария маншон.Мисля, че ако се прави така и маншона е здрав биалетката ще кара доста повече - примерно 20-30 хил км.Долния шарнир на биалетката е със здрав маншон и шарнира е стегнат.Това е изводът ми то цялата ситуация.EX...Fiat Marea JTD 150+ Сега Опел Вектра 1.6 16в и Мазда Трибют 2.0 бензин/газ
-
itan75 написа:alvanovo написа:От един месец в дясната част на окачването ми се чу леко хлопане, което леко се усили от тогава. Лятото бях сменил биалетката и носача с МУГ. От тогава съм мина 7-8 хил километра, като съм пазил колата.Проверих окачването и се усети лек луфт в горния шарнир на биалетката. Купих нова биалетка Крафт за 15лв и днес я смених.Наистина горния шарнир е разбит, като причината е малка дупка в ваншона от където са влезли вода пепел.Предполагам дупката е от прищипване на гумата в самия шарнир.Сега ще си купя силикоови маншони и при следващата смяна на биалетка ще ги поставям веднага, катопод маншона поставям по едон пръстенче от стария маншон.Мисля, че ако се прави така и маншона е здрав биалетката ще кара доста повече - примерно 20-30 хил км.Долния шарнир на биалетката е със здрав маншон и шарнира е стегнат.Това е изводът ми то цялата ситуация.Фиат Мареа 1,8 16В, 1999г
Коментар
-
Добре де какви са тия маншони където ги слагат...... моите на кормилните накрайници и на шарнирите или са оригинални или са някакви много читави, защото не са мръднали грам от както купих колата(3 години), а не карам кой знае колко кротко по дупките и съм с гуми 195/50/15. Никъде не ги виждам да са нацепени. TRW пише на повечето неща по окачването, с изключение на биалетките, които смених и за една година тампоните са се нацепили повече от старите.TRW като сте чели коментари хубава марка ли е по принцип?Fiat Bravo - 1.8GT /115hp 1997г.
Audi A4 - 1.9TDi /110hp 1998г.
Mazda 121 - 1.3GLX / 75hp 1994г.
Коментар
-
PaUnOff написа:Добре де какви са тия маншони където ги слагат...... моите на кормилните накрайници и на шарнирите или са оригинални или са някакви много читави, защото не са мръднали грам от както купих колата(3 години), а не карам кой знае колко кротко по дупките и съм с гуми 195/50/15. Никъде не ги виждам да са нацепени. TRW пише на повечето неща по окачването, с изключение на биалетките, които смених и за една година тампоните са се нацепили повече от старите.TRW като сте чели коментари хубава марка ли е по принцип?Фиат Мареа 1,8 16В, 1999г
Коментар
-
itan75 написа:...Тези биелетки по принцип нямат оправия и затова,аз лично ги извадих като едната скъсах от ръжда и хванах стабилизиращата щанга за купето с по 3 миши опашки за да не се мандахерца нагоре-надолу.Не мога си позная колата колко меко и безшумно вози сега...Stop giving directions, just say "Follow me."
Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit
Коментар
-
sok1 написа:itan75 написа:...Тези биелетки по принцип нямат оправия и затова,аз лично ги извадих като едната скъсах от ръжда и хванах стабилизиращата щанга за купето с по 3 миши опашки за да не се мандахерца нагоре-надолу.Не мога си позная колата колко меко и безшумно вози сега...EX...Fiat Marea JTD 150+ Сега Опел Вектра 1.6 16в и Мазда Трибют 2.0 бензин/газ
Коментар
-
PaUnOff написа:Добре де какви са тия маншони където ги слагат...... моите на кормилните накрайници и на шарнирите или са оригинални или са някакви много читави, защото не са мръднали грам от както купих колата(3 години), а не карам кой знае колко кротко по дупките и съм с гуми 195/50/15. Никъде не ги виждам да са нацепени. TRW пише на повечето неща по окачването, с изключение на биалетките, които смених и за една година тампоните са се нацепили повече от старите.TRW като сте чели коментари хубава марка ли е по принцип?EX...Fiat Marea JTD 150+ Сега Опел Вектра 1.6 16в и Мазда Трибют 2.0 бензин/газ
Коментар
-
Мисля, че ако се поддържат здрави маншоните на биалетките, няма да се разбиват толкова бързо и ресурс от 25-30 хил км ще е постижим. Сега ще направя такъв експеримент - ще следа внимателно маншоните и ще сменям със силиконови ако се наложи. Предполагам, че и биалетка от 15-20 лв ще е наред дълго време.Засега носача ми МУГ, кайто е на 7-8 хил км държи и няма проблеми.Фиат Мареа 1,8 16В, 1999г
Коментар
-
Не знам какви са биалетките при Мареа, сигурно от дългите, но аз за моите купих тампони пирели от хит-ко (май 3-4лв общо), изправих едната биалетка с чука, сложих новите тампони и спи града Само като видях биалетките на Birth направени като от кашкавал и се отказах и взех само тампони.Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)
Коментар
-
itan75 написа:PaUnOff написа:Добре де какви са тия маншони където ги слагат...... моите на кормилните накрайници и на шарнирите или са оригинални или са някакви много читави, защото не са мръднали грам от както купих колата(3 години), а не карам кой знае колко кротко по дупките и съм с гуми 195/50/15. Никъде не ги виждам да са нацепени. TRW пише на повечето неща по окачването, с изключение на биалетките, които смених и за една година тампоните са се нацепили повече от старите.TRW като сте чели коментари хубава марка ли е по принцип?Fiat Bravo - 1.8GT /115hp 1997г.
Audi A4 - 1.9TDi /110hp 1998г.
Mazda 121 - 1.3GLX / 75hp 1994г.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар