Напоследък за мое голямо разочарование спирачките ми съвсем сдадоха багажа. Преди известно време смених цилиндърче на задния барабан, че беше си таковало майката и течеше спирачна течност. Известно време всичко беше на 6, но сега спирачките никак не държат и сякаш отпускат. Имам предвид, че съм спрял някъде на малък наклон и съм натиснал спирачките до дупка, а се чува един странен звук и колата потегляНеприятно Та исках да се посъветвам с вас преди да предприема ремонти, защото всички знаем каво става в сервизите. "Ми тва ти се е развалило, ма може и да е онова" и сменят 100 неща, от които нито едно от нужните и се оказва, че си дал 100-тина лева и проблема си го има.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Спирачките не държат
Collapse
X
-
колеги, съветвам ви да сменяте цялата помпа. навремето и аз така се прее... с моето уно. свалях сменях то играчка слагам и няма пак не хваща както трябва. сложих друга помпа, на нея й сложих новите гумички и след седмица пак спря да хваща. просто там и микрони са важни, предтавете си какви са усилията вътре от такова малко цилиндърче да се извади такова сериозно налягане. и да си смените гумичките най-вероятно няма да изкара и месец. съвет, пък вие си правете както знаете. в крайна сметка помпата се сменя веднъж в живота на колатLancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
Аз на джипа имах такъв случай от въздух в системата и след месеци наред обезвъздушаване се оправи горе-долу.Иначе другото вероятно е помпата да е заминала.Както и колегата казва по-добре я смени цялата.А още по-добре иди при някой майстор (познат ако имаш по-добре) просто да погледна какво може да е.А гледал ли си да не тече течност от някъде?За да си провериш помпата направи следното - развии си тръбичките и както тече течност навии по едно винтче със съответната резба с тефлон за да уплътни.Много е важно да не оставиш да поеме въздух помпата (т.е. отгоре трябва да не остава без течност).След като затапиш всичките тръбички влизаш вътре и скачаш на педала с двтата крака.Натискаш (трябва да мръдне съвсем малко и да остане като камък) и ако почне да потъва отишла ти е помпата.Ако остане твърд не е помпа.След това оставяш затапен задния кръг и закачаш предния и пак пробваш.Ако започне да отпуска значи предния кръг е проблемен.Като натиснеш ще потъне малко и трябва да спре да потъва.Ако продължи проблема е в предния кръг.Ако не е и там закачи и задния и пак опитай.Така ще си сигурен.Само се пази да не влезе въздух в системата!Fiat Tipo DGT 1108cm3 Fire, VW Passat B3 1878cm3
Коментар
-
nasty написа:колега от къде и за колко пари и коя е фирмата че то и на мен ми потъва така педала и ми казват помпата а чак цяла помпа да се сменя няма нуждаТемпра 1.6-карб.-бързина на разумна цена.
Коментар
-
подобре е наистина да смениш помпата,преди около година и половина и на мен ми изпускаше но само единия кръг,некъв сменява гумички които издържаха до 3-то то натискане и после пак такабеше неделя и нямаше от къде да купя нова и взех втора употреба за 20лв,пича на който продадох колата още си кара с нея
Коментар
-
втората употреба просто трябва да гледаш да не е седяла някъде много време (т.е. да е яко прашна) и да не е ръждясала от задната страна (където се лови за сервото).Ако е седяла много гумичките са се удървили и няма да ти свърши работа.Ако пък е ръждясала отзад значи че е текла течност т.е. изпуска и пак не ти върши работа.То е нормално да има муничко ръжда ама аз говоря за повече и то най-вече като я гледаш както седи на сервото от долната страна отзад (принципно като протече тече оттам).Успех!Fiat Tipo DGT 1108cm3 Fire, VW Passat B3 1878cm3
Коментар
-
Втора употреба на спирачки Yellow_Flash_Colorz_PDT_37 .Най-малкото трябва да я отвориш и почистиш,защото може да има вътре всичко.После ти помпа втора употреба си имаш и в момента и то безплатно.Просто трябва да се прецени износването на буталцата и цилиндърчето-аз съм против готовите рецепти.Може да хвърлиш нови маратонки само защото им са се скъсали връэките,а да си купиш стари кондури.Темпра 1.6-карб.-бързина на разумна цена.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар