та значи проблема ми е следния: нямам задни спирачки, ама грам. естествено отворих да видя защо- барабана има ръб 1 мм, накладките чисто нови, абсолютно никога не търкали по този барабан, изглежда отдавна няма задни спирачки. това добре, пробвам цилиндърчетата и си бачкат нормално-отварят, не са клеясали дори изглеждат чисто нови още са с меден цвят. как да е работят не са запецнали. натискам спирачка, накладките се отварят и то доста, може би повече от половин сантим на накладка. слагам барабана и пак няма спирачка. насочвам се към това от което се регулира ръчната, т.е. една врътка която ги разтваря тези накладки, изглежда е някакъв компенсатор на износването на барабана, да кажем че просто барабана е прекалено износен /1-1,5 мм ръб много ли е?/ и буталцето отваря обаче накладките не достаигат до барабана. развивам тази врътка и компенсирам доста, вече барабана едва влиза. и пак няма спирачка. дори натягам нарочно ръчната отвътре от болта на жилото, натягам я с цел дори ако все още не може да се компенсира това износване и все още не стигат накладките до барабана тако по този начин да се задържат съвсем близо и като натисна крачна спирачка да е сигурно че има. вече ръчната почна да ми затяга от стягане на жилото обаче крачна спирачка пак няма. мисля си единственото възможно е този регулатор. обаче защо тогава когато вдигна колата и натисна спирачка се отварят накладките спокойно, а и от кранчето за обезвъздушаване си идва обилно течност. този регулатор по принцип запича в затворено положение и това е, или почва да работи некоректно и я пусне я не. със сигурност не е запецнала онази ос, на която е пружината, защото като са е вдигали на големия крик е гледах специално и се мърда нормално. аз нямам обяснение, освен този регулатор като вдигна гумата да пуска налягане, а като сваля колата на земята да затваря. някой има ли идея какво точно може да му се случва? знам, че има много теми, прочетох ги но разбрах че просто блокира в затворено положение и това е
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
задните спирачки /не е от кантара май/
Collapse
X
-
На сбирката при сточна гара и ти видя ,че мойто кантарче не беше изобщо закачено на системата.Това беше и за мене новост тогава.И аз искам да подобря малко спирачките си,но все не остава време .Задните ми спират ,но не достатъчно добре.Ще следя с интерес борбата ти в това благородно начинание. Успех!Темпра 1.6-карб.-бързина на разумна цена.
-
Re: задните спирачки /не е от кантара май/
pakumba написа:..... освен този регулатор като вдигна гумата да пуска налягане, а като сваля колата на земята да затваря. някой има ли идея какво точно може да му се случва? знам, че има много теми, прочетох ги но разбрах че просто блокира в затворено положение и това еСега Фруктиера в БГ и Додж навън
Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD
Коментар
-
icecool написа:pakumba смени си барабаните просто са прекалено износени аз смених единия от моите и сега това колело държи другия не съм го сменил защото ще си слагам дискови спирачки :")geshabeli какво си сложил вместо регулатор, директно си свързал тръбичките ли ?Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
Ем замислял ли си се дане би помпата да изпуска налягането на задния кръг. Т.е. без барабан ти отваря защото няма налягане обаче след това като трябв да спира не и стига налягане и не може да натисне яко към барабана.Пробвай друго - сложи колелото и накарай някой да ти натисне спирачката както в вдигната колата и виж дали задържа поне малко.Ако задържа малко значи проблема е в помпата щом със свален барабан разтяга доста.Fiat Tipo DGT 1108cm3 Fire, VW Passat B3 1878cm3
Коментар
-
zfa159 написа:Ем замислял ли си се данеби помпата да изпуска налягането на задния кръг. Т.е. без барабан ти отваря защото няма налягане обаче след това като трябв да спира не и стига налягане и не може да натисне яко към барабана.Пробвай друго - слжи колелото и накарай някой да ти натисне спирачката както в вдигната колата и виж дали задържа поне малко.Ако задържа малко значи проблема е в помпата щом със свален барабан разтяга доста.Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
icecool написа:Ами направи следното, вдигни колата подложи тухла под носача така че да не опира гумата в носача и спускаш колата така че носача да стои върху тухлата и да може да се върти гумата и тествай така как еLancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
icecool написа:pakumba смени си барабаните просто са прекалено износени аз смених единия от моите и сега това колело държи другия не съм го сменил защото ще си слагам дискови спирачки :")geshabeli какво си сложил вместо регулатор, директно си свързал тръбичките ли ?Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD
Коментар
-
geshabeli написа:icecool написа:pakumba смени си барабаните просто са прекалено износени аз смених единия от моите и сега това колело държи другия не съм го сменил защото ще си слагам дискови спирачки :")geshabeli какво си сложил вместо регулатор, директно си свързал тръбичките ли ?Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар