Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Предни вентилирани дискове от браво/брава на Типо..

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Предни вентилирани дискове от браво/брава на Типо..

Здравейте сигурно някъде в някоя тема е обсъждано но искам да питам дали предни вентилирани дискове с апаратите от браво/брава/мареа ще станат на типо?мисълта ми е дали ако имам пълен комплект(дискове,апарати) и махна нормалните които са на типото и сложа тях ще паснат ?

кола

май няма да стане точно така трябва и друго да смениш
    КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
    Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
    http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Ако шенкелите са еднакви, не знам дали има технологична пречка?

Коментар

колега мисля че са идентични шенкелите и не би трябвало да имаш проблем но все пак провери преди да ги купиш, за де не откриваш тема в раздел продавам :D

Коментар

Значи за шенкелите на Браво да ви кажа - те са 16 вида на бензиновите. Ако приемем че има леви и десни, остават 8 вида. Ако изключим и АБС-а (може би разликата е само в захващането на датчика), остават 6 вида, като три от тях са за ХГТ. Планката, която държи спирачния апарат за шенкела (тя е комплект с апарата) е една и съща за всички Браво, БРава, Мареа и други. Това навежда на мисълта, че самото захващане на планката към шенкела е 1:1. Има разлика в шенкелите, както казахме, но тя е в други детайли, и касае кормилната уредба. Произволен номер на шенкел от Браво преди промяната свързана с кормилната уредба, съвпада с шенкели на Типо. Така че СПОРЕД МЕН няма да има никакви проблеми, но не съм виждал нещата наживо.

Коментар

значи на мен идеята ми е да сложа дискове от 1.8 2.0 или 1.9(jtd) понеже са вентилирани..не ме притеснява абс датчици и т.н. защото аз така или иначе нямам и няма да слагам..идеята ми е просто ъпгрейд на предните спирачки с вентилирани дискове и въпроса е дали ще стане само със смяната им..?

Коментар

КАто че ли да. Ама дискове и апарати, нали? Ама от 2.0 - не, по-големи са, трябват ти други апарати, май че и друг шенкел вече трябва. Трябва да видиш на място дали съвпада захващането на планката на апарата към шенкела, ако не съвпада, трябва нов шенкел.... Така че не купувай от 2.0, освен ако не си сигурен, че става.

Коментар

На браво 1.6 дисковете не са ли вентилирани.
                Fiat Tipo
                Corsa b комби !

Коментар

pecata написа:
                  На браво 1.6 дисковете не са ли вентилирани.
                  НЕ!
                  ФИАТ БРАВО 1.8 16V GT
                  ФИАТ БРАВА 1.8 16V 1997г

Коментар

Понякога си твърде категоричен, колега. Провери ли преди този категоричен отговор? Аз проверих, преди да задам този въпрос.А версиите "Турция" и "Полиция" - и те ли не са с вентилирани дискове (Съвет: ако нямаш ЕПЕР - инсталирай си, страхотен помощник е!)Ред.: Версиите са на Брава, а не на Браво, но пак са 1.6.)

Коментар

ogi28b написа:
                      КАто че ли да. Ама дискове и апарати, нали? Ама от 2.0 - не, по-големи са, трябват ти други апарати, май че и друг шенкел вече трябва. Трябва да видиш на място дали съвпада захващането на планката на апарата към шенкела, ако не съвпада, трябва нов шенкел.... Така че не купувай от 2.0, освен ако не си сигурен, че става.
                      да естествено че и апаратите ще са с дисковете нямам предпочитания от кой мотор ще са свалени стига да не се налага да сменям шенкели и да си усложнявам работата с допълнителни занимания..просто искам да махна нормалните невентилирани дискове и да сложа вентилирани..ако знаеш точно от какъв модел фиат ще станат без проблем,само със смяна на диска и апарата хич няма да ти се разсърдя ако ми дадеш инфо

Коментар

Абе най-добре на място, че аз тука гледам по номера и сравнявам, ама да не те подлъжа и да купиш нещо грешно - по-добре на място. В допълнение към горния пост - на 1.6 автоматик също е с вентилиран диск.

Коментар

ogi28b написа:
                          Понякога си твърде категоричен, колега. Провери ли преди този категоричен отговор? Аз проверих, преди да задам този въпрос.А версиите "Турция" и "Полиция" - и те ли не са с вентилирани дискове (Съвет: ако нямаш ЕПЕР - инсталирай си, страхотен помощник е!)Ред.: Версиите са на Брава, а не на Браво, но пак са 1.6.)
                          Колега проверих и тогава отговорих (въпроса е за браво не бравА или марея за това отговорих така ) Да наистина епер нямам инсталиран -имам складова програма в служебния лаптоп в която гледам но ако ми посочиш точно кои епер си си инсталирал ще си го инстална за да гледам в него за отговори на подобни въпроси (няма да я използвам за служебни цели обещавам!)П.П. това не е заяждане но искам да разбера от къде черпиш инфо ти и да не заблуждаваме потребителите неволно с неточности и разминавания.
                          ФИАТ БРАВО 1.8 16V GT
                          ФИАТ БРАВА 1.8 16V 1997г

Коментар

А, моя е някакъв много стар, 16-та версия на изданието. Мисля че в момента е към 50-та. Ама на мен и моя си ми върши работа, за моята кола.(Не знам защо пишеш че "това не е заяждане", дори не съм си го помислил, аз не съм от тия дето всеки прочетен пост го считат за заяждане. Това че някой не разбира даден текст и си мисли че се заяждам - негов проблем. Винаги споря до доказване на истината. )

Коментар

проверявайте из тия ваши програмки и казвайте бързо от къв мотор да си търся дискове и апарати

Коментар

Working...
                              X