Здравейте сигурно някъде в някоя тема е обсъждано но искам да питам дали предни вентилирани дискове с апаратите от браво/брава/мареа ще станат на типо?мисълта ми е дали ако имам пълен комплект(дискове,апарати) и махна нормалните които са на типото и сложа тях ще паснат ?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Предни вентилирани дискове от браво/брава на Типо..
Collapse
X
-
Значи за шенкелите на Браво да ви кажа - те са 16 вида на бензиновите. Ако приемем че има леви и десни, остават 8 вида. Ако изключим и АБС-а (може би разликата е само в захващането на датчика), остават 6 вида, като три от тях са за ХГТ. Планката, която държи спирачния апарат за шенкела (тя е комплект с апарата) е една и съща за всички Браво, БРава, Мареа и други. Това навежда на мисълта, че самото захващане на планката към шенкела е 1:1. Има разлика в шенкелите, както казахме, но тя е в други детайли, и касае кормилната уредба. Произволен номер на шенкел от Браво преди промяната свързана с кормилната уредба, съвпада с шенкели на Типо. Така че СПОРЕД МЕН няма да има никакви проблеми, но не съм виждал нещата наживо.
Коментар
-
значи на мен идеята ми е да сложа дискове от 1.8 2.0 или 1.9(jtd) понеже са вентилирани..не ме притеснява абс датчици и т.н. защото аз така или иначе нямам и няма да слагам..идеята ми е просто ъпгрейд на предните спирачки с вентилирани дискове и въпроса е дали ще стане само със смяната им..?
Коментар
-
КАто че ли да. Ама дискове и апарати, нали? Ама от 2.0 - не, по-големи са, трябват ти други апарати, май че и друг шенкел вече трябва. Трябва да видиш на място дали съвпада захващането на планката на апарата към шенкела, ако не съвпада, трябва нов шенкел.... Така че не купувай от 2.0, освен ако не си сигурен, че става.
Коментар
-
Понякога си твърде категоричен, колега. Провери ли преди този категоричен отговор? Аз проверих, преди да задам този въпрос.А версиите "Турция" и "Полиция" - и те ли не са с вентилирани дискове (Съвет: ако нямаш ЕПЕР - инсталирай си, страхотен помощник е!)Ред.: Версиите са на Брава, а не на Браво, но пак са 1.6.)
Коментар
-
ogi28b написа:КАто че ли да. Ама дискове и апарати, нали? Ама от 2.0 - не, по-големи са, трябват ти други апарати, май че и друг шенкел вече трябва. Трябва да видиш на място дали съвпада захващането на планката на апарата към шенкела, ако не съвпада, трябва нов шенкел.... Така че не купувай от 2.0, освен ако не си сигурен, че става.
Коментар
-
ogi28b написа:Понякога си твърде категоричен, колега. Провери ли преди този категоричен отговор? Аз проверих, преди да задам този въпрос.А версиите "Турция" и "Полиция" - и те ли не са с вентилирани дискове (Съвет: ако нямаш ЕПЕР - инсталирай си, страхотен помощник е!)Ред.: Версиите са на Брава, а не на Браво, но пак са 1.6.)
Коментар
-
А, моя е някакъв много стар, 16-та версия на изданието. Мисля че в момента е към 50-та. Ама на мен и моя си ми върши работа, за моята кола.(Не знам защо пишеш че "това не е заяждане", дори не съм си го помислил, аз не съм от тия дето всеки прочетен пост го считат за заяждане. Това че някой не разбира даден текст и си мисли че се заяждам - негов проблем. Винаги споря до доказване на истината. )
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар