натегни, ако не си натегнал още, реши ли проблема ?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
натягане на ръчна спирачка на фиат браво 1.4 97 год..
Collapse
X
-
nedialk00
-
Механизма се прибира максимално - събираш челюстите на мах. След като монтираш барабана, с натискане на педала на спирачката и смъкната до долу ръчна, тези механизми се саморегулират. след това вече може да използваш ръчната нормално.Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
nedialk00 написа:натегни, ако не си натегнал още, реши ли проблема ?Кара - Фиат Браво, 1.6, 16V, 103 магарета, метални колектори, 1996г. бензин - газ
Коментар
-
колеги.много се извинявам обаче и аз имам проблем с ръчната.вчера сменях задните накладки.мри монтажа обратно навих прожинката така че да са максимално прибрани накладките, за да може после сама да се регулира и да са добре спирачките.обаче след като сложих джантите вече ми казаха да опъна ръчната и да помпя спирачката докато се саморегулира.обаче какво се получи напрактика спирачките са долугоре ок.нали имам малко да обезвъздушавам предните, защото не ковът веднага.обаче ръчната хич не държи,направо се изправя лоста и излиза маншона а на много лек наклон на свободна колата на опъната ръчна си тръгва.д свалям ли пак барабана и да правя някаква профилактика на механизма или да изчакам.и друго на барабана ми се е получил един ръб до края на накладните отвътре.и при демонтаж много трудно излиза.тъй като няма как отвън да събера накладките, понеже нали сами се регулират при износване и закачат на този ръб.та трябва ли да сменям барабаните, или е нормално това?fiat bravo sx 1.6 16V 103
Коментар
-
За ръчната е нормално да не хваща веднага след смяната. Първо натегни си лоста на ръчната от болта под лоста. Покарай 100-200км. Трябва да почне да лови.За барабаните не е нормално, по-добре смени ги, или поне ги закарай на стругар да обере ръба. Ама първо им измери вътрешният диаметър. На самият барабан от вътре трябва да пише максимално допустимият диаметър. Този ръб също не дава на накладката да легне хубаво.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар