Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

натягане на ръчна спирачка на фиат браво 1.4 97 год..

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

натягане на ръчна спирачка на фиат браво 1.4 97 год..

здравеите колеги. моят проблем е не знам как да си натягам ръчната спирачка. ще бъда благодарен от точните ви мнения..
    ZELENIQ ZVIAR

на бравото при изправни механизми не е необходимо да ги натягаш!
    ФИАТ БРАВО 1.8 16V GT
    ФИАТ БРАВА 1.8 16V 1997г

Коментар

На лоста за ръчната, под дръжката, има едно шестограмче ( мисля че с ключ 10 беше- може да натегнеш жилото) Хода на ръчната става по-къс. За друг проблем, колегата горе е писал, може да има нещо запечено назад по механизмите
      Fiat Bravo - 1.8GT /115hp 1997г.
      Audi A4 - 1.9TDi /110hp 1998г.
      Mazda 121 - 1.3GLX / 75hp 1994г.

Коментар

PaUnOff написа:
        На лоста за ръчната, под дръжката, има едно шестограмче ( мисля че с ключ 10 беше- може да натегнеш жилото) Хода на ръчната става по-къс. За друг проблем, колегата горе е писал, може да има нещо запечено назад по механизмите
        Да с ключ номер 10 е. Но става и на ръка. Сваляш гумения маншон на ръчната ВЪТРЕ В КУПЕТО и натягаш! Държи се на много малко и с една отверка като го подпреш отляво/отдясно и ще излезе. Но при неработещи механизми на барабаните за обиране на луфта между накладките и барабана на задните колела тази процедура по натягането ще е безсмислена
        Fiat Marea Weekend 1.9 JTD 105 2000
        Lancia Lybra 1.9 JTD 115 2002

Коментар

И аз имам такъв проблем. Извинявам се, че пиша в темата на колегата. Смених задно цилиндърче, и пак ми изпуска. Казаха, ми като направя 1000км пак да отида в сервиза, и нещо спирачките не ми спират както трябва. Някой знае ли нещо? Спира, ама при второ напомпване.
          http://www.pljuvalnik.com
          Форумът за политически дискусии и теми. Изкажи свойто недоволство.

Фиат Брава 1.6 16 клапана 1998

Коментар

Отиди сега, нищо че са ти казали след 1000 км, може да има въздух някъде. Иначе ако си сменял и накладки, може да не са се напаснали още
            Fiat Bravo - 1.8GT /115hp 1997г.
            Audi A4 - 1.9TDi /110hp 1998г.
            Mazda 121 - 1.3GLX / 75hp 1994г.

Коментар

PaUnOff написа:
              Отиди сега, нищо че са ти казали след 1000 км, може да има въздух някъде. Иначе ако си сменял и накладки, може да не са се напаснали още
              Всичко сменях и това смених.
              http://www.pljuvalnik.com
              Форумът за политически дискусии и теми. Изкажи свойто недоволство.

Фиат Брава 1.6 16 клапана 1998

Коментар

PaUnOff написа:
                14 камък и трисчотка
                мненията и ГЪЗовете много си приличат - всеки го има ама не винаги е уместно да го показва

Коментар

Провери си задните накладки, трябва да са максимално близо до барабана, толкова близо, че почти да не може да го поставиш без почукване. По-новите модели са с автоматично регулиране, но моята например няма и челюстите се регулират само ръчно.
                  Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

И аз имам проблем с ръчната след смяна на задни накладки и барабани. При голям наклон не държи и колата се придвижва леко :D Ръчната хваща доста нагоре(гумата под ръчната излиза). Натягане на ръчна или сваляне на барабаните?
                    Кара - Фиат Браво, 1.6, 16V, 103 магарета, метални колектори, 1996г. бензин - газ

Коментар

НЕ ПИПАЙТЕ ЖИЛАТА !!! Майсторите после ще ви теглят едни майни до деветнадесето коляно ! Ръчната на Браво , Брава и Мареа, както и по-новите модели (за по- старите не знам ) се регулиира автоматично ! Като разбутате жилата, при смяна на задни накладки след това става една х.йня, дето не Ви я пожелавам.Успех !
                      Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

колега, като за начало провери дали механизмите за саморегулиране работят, ако всичко е 6, просто я натегни под ръчната има един шестотстен мисля 13 или 14мм натягаш от там.

Коментар

Как се проверява този механизъм? за този на снимката говорим? Предполагам не се сваля барчето за натягане на ръчната, а само се вдига гумата под ръчната?
                          Прикачени файлове
                          Кара - Фиат Браво, 1.6, 16V, 103 магарета, метални колектори, 1996г. бензин - газ

Коментар

Този механизъм се намира ва барабана на задното колело, и стои между двете челщсти. Точно от него се регулира автоматично разстоянието от накладката до барабана. Като натягаш въженцата на ръчната, и ако този механизъм е бил заял, след това отпусне, ще си останеш на ръчна както то е долу лоста. Свалят се барабаните, прави се профилактика на този механизъм и след това ръчната работи нормално.
                            Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

При смяната на накладките бях го излъскал като нов :D Накладките бяха разтворени до положение при което барабана влиза трудно(не съм го набивал). Очаквах, че след известно време ще се саморегулират :D Затова питах дали пак да свалям барабаните или да натягам жилата?

Коментар

Working...
                              X