Хора, ше се скапят ли като се размръзнат, пръчките са газови и са от колата /в смисъл не са сменяни/че смяна на пролет като събера кинтиГрешен раздел - ПреместенаМодераторски екип на fiat-bg.org
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
замръзнали амортисьори
Collapse
X
-
Те щом са замръзнали значи не са наред ( ще сменяш на пролет)... а и на 80 % са за смяна като се има впредвид здравостта им :DКато се позатопли, качи се в някое Пунто със сменени амортисьори да осетиш разликата и ако пак не я осетиш, отиди на диагностика да ти раздрусат колата и да си покаже колко са здрави,ама те щом замръзват това е достатъчно, за да не са безопасниFiat Bravo - 1.8GT /115hp 1997г.
Audi A4 - 1.9TDi /110hp 1998г.
Mazda 121 - 1.3GLX / 75hp 1994г.
-
хора,пунтата е с газови,и замръзват вече редовно под -10 градуса,предполагам че е нещо със влагата във амортесьора, все пак газовият е един вид помпа и като се образува лед по вътрешната стена на амортесьора и се ограничава движението на буталото, поне така си го обяснявам@Нено, да може !!!
Коментар
-
Не, не е нормално да замръзват амортесьорите, просто при първият път като замръзнаха не знаех дали ще се оправя, все ми се струва че вече са много по меки отколкото трябва, все пак да изавдя 300 лв. за ремонт ... малко тъжно ми става, все пак са 300 кинта и то само частите, работа от мен и братовчеда!Но ремонта предстои! Здните са заминали, като единият е със скъсан тампон и тропа на метал, но учудващо държът на студа, досега само едн път ги усетих да замръзнат и то във зверски студ, но за предните сутрин ако е под -10, колата става като трупчеСега въпросът е за марка и цени за частите, до тук 320лв за "Каяба" газови и то без прахоуловители и противоударни тампони и с със остъпката!?!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар