Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

замръзнали амортисьори

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

замръзнали амортисьори

Хора, ше се скапят ли като се размръзнат, пръчките са газови и са от колата /в смисъл не са сменяни/че смяна на пролет като събера кинтиГрешен раздел - ПреместенаМодераторски екип на fiat-bg.org
    ...хладилник, карам хладилник...

Те щом са замръзнали значи не са наред ( ще сменяш на пролет)... а и на 80 % са за смяна като се има впредвид здравостта им :DКато се позатопли, качи се в някое Пунто със сменени амортисьори да осетиш разликата и ако пак не я осетиш, отиди на диагностика да ти раздрусат колата и да си покаже колко са здрави,ама те щом замръзват това е достатъчно, за да не са безопасни
    Fiat Bravo - 1.8GT /115hp 1997г.
    Audi A4 - 1.9TDi /110hp 1998г.
    Mazda 121 - 1.3GLX / 75hp 1994г.

Коментар

Възможно ли е от студа да се влоши работата на амортисьорите?
      Fiat Punto 1,1- 1996г.
      газ-бензин , "Lovato"

Коментар

Възможно е разбира се, все пак е студено а в тях има масло и познай какво е станало с него. Ако щете вярвайте, но зимата също така при замръзнали амортисьори, и пружини ако се мине с голяма скорост през неравност следва счупване на пружината .

Коментар

хора,пунтата е с газови,и замръзват вече редовно под -10 градуса,предполагам че е нещо със влагата във амортесьора, все пак газовият е един вид помпа и като се образува лед по вътрешната стена на амортесьора и се ограничава движението на буталото, поне така си го обяснявам@Нено, да може !!!

Коментар

Аз като съм с газови, защо не ми замръзват и на -15 ? Искаш да кажеш, че това е нормално ли, не те разбрах?
            Fiat Bravo - 1.8GT /115hp 1997г.
            Audi A4 - 1.9TDi /110hp 1998г.
            Mazda 121 - 1.3GLX / 75hp 1994г.

Коментар

Не, не е нормално да замръзват амортесьорите, просто при първият път като замръзнаха не знаех дали ще се оправя, все ми се струва че вече са много по меки отколкото трябва, все пак да изавдя 300 лв. за ремонт ... малко тъжно ми става, все пак са 300 кинта и то само частите, работа от мен и братовчеда!Но ремонта предстои! Здните са заминали, като единият е със скъсан тампон и тропа на метал, но учудващо държът на студа, досега само едн път ги усетих да замръзнат и то във зверски студ, но за предните сутрин ако е под -10, колата става като трупчеСега въпросът е за марка и цени за частите, до тук 320лв за "Каяба" газови и то без прахоуловители и противоударни тампони и с със остъпката!?!

Коментар

Добрият стар "Москвич" никога не е имал този проблем.Сега падне ли температурата под -10гр. все едно карам ютия. Щом се затопли проблема изчезва.
                Fiat Punto 1,1- 1996г.
                газ-бензин , "Lovato"

Коментар

Хора,предлагат ми аморт. на Крафт - Полша за 240 лева със пампони и прахоуловители, това за предни и задни, цената не ме притеснява а това че не съм чувал за тях,някакви мнения???

Коментар

Средно качество е това.Офертата която са ти дали за цялата кола компле е добра.
                    Fiat Tipo
                    Corsa b комби !

Коментар

Working...
                    X