Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Защо замръзва предния амортисьор ?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Защо замръзва предния амортисьор ?

Колеги някой знае ли от какво ми замръзва единия преден амортисьор . Щом стане по студено и блокира напълно. Когато е над нула градуса си работи перфектно!!! Колата е пунто мк1 97г. 1242, 73к.с. Не е от натрупан лед по окачването, самия преден амортисьор блукира напълно!!!
    "Успехът е въпрос на късмет"- казал провалът.

Ами замръзва,защото е свършил вече.Преди и на моето Пунто ми замръзваха,но като ги смених вече нямам проблеми.
    ex. punto elx 1.2i
    Lancia Libra 1.6

Коментар

Сигурно е влезнала води и като стане студено....

Коментар

колега, аз съм със същата диагноза, но при мен са и четрита и сега е ужасТпролетта ме чака смена, но дали ще издържат...
        ...хладилник, карам хладилник...

Коментар

Замръзват, защото има вода вътре.А най-интересно става, когато колата е стояла под някакъв вид наклон с различно натоварване върху пружините/амортисьорите. След това като тръгне по равен път картинката е една супер хубава :D
          A20DTH ЖТД ама не баш
          1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
          Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Вкарах колата в гараж за полувин час и амортисьора почна да си работи. Свалих гумата и видях че на амортисьора маншончето го няма, от там е влезнало малко вода и белята е станала. За да сложа нов маншон трябва ли да се сваля целия амортисьор с прожина и тн.? Сега го напръсках обилно с WD но не вярвам да помогне. Нов амортисьор е 70лв.

Коментар

А като свалих гумата видях че и скоростите са целите в масло. Реших да не доливам а направо да го сменя и о изненадааа Yellow_Flash_Colorz_PDT_37 като отвих пробката не изтече нищо, нито капка.Пое около1,8л. Тече някаде от към жилото за скоростомера, но не разбрах точно от каде На пролет ще ги измия и то ще се види от каде е теча.

Коментар

Колега, не чакай пролетта, че ще хвърлиш скоростите.
                Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

...замръзва щото плаче за нов.В раздела продава си намериш втора ръка кутия,ако чакаш до пролетта.
                  Fiat Tipo
                  Corsa b комби !

Коментар

Working...
                  X