Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Странно задействане на АБС

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

nikolovvd написа:
    Имаш прекъсване от датчика до електрония блок. Когато минеш през неравност кабела прекъсва и електрониката си мисли, че колелото е спряло.
    И аз си обяснявам задействане на ABS при преминаване през неравност с проблем в датчик, куплунг, или кабел на датчик, който лъже контролера.
    FIAT Marea Weekend ELX TD100, Bravo 1.9 Multijet 16V

Коментар

Само дето при прекъснат кабел или кофти датчик ше светне чека.Това си е нещо софтуерно.Моята откакто съм я купил си ръмжи из дупките,и със сигурност нямам лош контакт или кофти датчик.Беше ми отказал абс,и първо проверих всички кабели и датчиците,след което презапоих всичко до което стигнах в компа,но ръмженето си остана.Отначало мислех че е стабилизираща система ,но я завъртях няколко пъти на лед без спирачки и абс не се включва
      FIAT MAREA 1.6 16V Weekend 99

Коментар

Оказа се, че магнитната гривна на главината се е разтопила.Вероятн бронята на ръчната е опряла в главината.Вече е оправено. Разликата с EBD и без е огромна.
        04/2000 Fiat Brava 1.9 JTD 105+

Коментар

И моята е така, при неравност включва помпата Мареа 1,6, мисля че е нарочно, защото осввн Абс това е и Ебд т. е. Електронно разпределение на мостоввте. Смятам че при неравности се появява разлика в скоростта на колелата и затова се задейства помпата. Не е бъг а е нарочно.

Коментар

Working...
          X