Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Потропване от дясната страна

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Потропване от дясната страна

Здравеите колеги,от няколко дни се чува потропване от дяасната страна....проверено е окачването - носач,биалетката,накраиника,както и амортисиора...всичко това е здраво...Колата е Браво тд75

Нещата, които не си споменал са: другия накрайник, тампона на щангата, лагера на амортисьора - проверени ли са?

Коментар

Колега само тампона на стабилизиращата щанга не е проверен...

Коментар

Здравей колега,някъде бях чел,че се откачала тромбата отвътре между подкалника и бронята.Оставала да виси на кабелите и потраква отвътре по пластмасите.След като провериш въпросния тампон на стабилизиращата щанга,ако тропа пак-провери и това .Успех!
        Fiat Brava 1.2,16в

Коментар

tipo33 написа:
          Здравей колега,някъде бях чел,че се откачала тромбата отвътре между подкалника и бронята.Оставала да виси на кабелите и потраква отвътре по пластмасите.След като провериш въпросния тампон на стабилизиращата щанга,ако тропа пак-провери и това .Успех!
          Мерси колега...и това проверих

Коментар

tipo33 написа:
            Еее, не!! Ако и при колегата тропа от нещо такова, ще падна направо. На колегата Stefanaki пък му тропаха няколко забравени гайки при тампона на амортисьора, под капачката. Не че нямаше и разбити носачи де, ама като махнаха капачката, и като чух въпроса "Абе кви са тия гайки тука бе?!" 4api - кажи нещо повече - кога тропа, при пропадане на колелото, при удар в издатина, при завой, ако минаваш само с дясното колело през неравност, или пък само с лявото? Или с двете едновременно?При мен например предния тампон на десния носач изскърцваше само ако съм навил пълен десен, колата се е движила назад, и после тръгна напред с пълен ляв - в момента в който воланът е горе-долу прав - тогава се чуваше удар на метал в метал, в никакъв друг случай, Освен някакви огромни неравности, като паветата на руски паметник в София, ама то тогава не чука и не тропа само тапицерията.

Коментар

При мен леко потропваше единия тампон на носача. При преглед и оглед всичко беше наред, нямаше пукнатини и скъсано.Като го свалих се оказа, че има лек луфт между гумата на тампона и планката, с която е захванат. Явно от там е тропало.
              Фиат Мареа 1,8 16В, 1999г

Коментар

Случвало ми се е да чука самия прът на полуоската, тоест осовия луфт в шлиците. Това се чува най-често на последователни малки неравности.

Коментар

Working...
                X