Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

НЕравномерно разпределение на спирачките HELP! FIAT-Bravo

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

ogi28b написа:
    tipo33 написа:
    Тъй наречения от теб"кантар" или разпраделител на спирачното усилие го има и още как...
    Не може да твърдиш, че има или Аняма "кантар", докато колегата още не е казал дали има АБС или не. Но в случая позна, че има кантар, защото няма АБС.
    Аз твърдя само това в което съм сигурен!Моето браво има абс и ИМА КАНТАР,сменял съм го.Нещата които твърдя са само такива които съм видял с очите и докоснал с ръцете си.Друг е въпроса ако между спирачните системи има модификации в годините,но такива не са ми известни.
    Fiat Brava 1.2,16в

Коментар

Колите с АБС имат обикновено, електронно разпределение на спирачното усилие между преден и заден мост. Но има и случаи, при които автомобила е с АБС и си има кантар.
      Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

Danchojn написа:
        Колите с АБС имат обикновено, електронно разпределение на спирачното усилие между преден и заден мост. Но има и случаи, при които автомобила е с АБС и си има кантар.
        И двете коли от подписа са с ABS и кантарче :D
        Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
        Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

Твърдението беше, че "има кантар и още как", преди да е известна информацията, че колата няма АБС. Това твърдение не може да е вярно, защото има модели на Браво ТД 100, които са с електронно разпределение. Колега tipo33 - ако си виждал колата и знаеш че има кантар - ок, но ако не си я виждал, няма начин да си сигурен, че има кантар. Ето, вече ти е известна една модификация на спирачната система: ТД 100 с АБС с електронно разпределение.

Коментар

ogi28b написа:
            Твърдението беше, че "има кантар и още как", преди да е известна информацията, че колата няма АБС. Това твърдение не може да е вярно, защото има модели на Браво ТД 100, които са с електронно разпределение. Колега tipo33 - ако си виждал колата и знаеш че има кантар - ок, но ако не си я виждал, няма начин да си сигурен, че има кантар. Ето, вече ти е известна една модификация на спирачната система: ТД 100 с АБС с електронно разпределение.
            О.К.Наистина вече съм информиран,съжалявам за прибързания извод,но понеже бях виждал точно брава тд100 с абс и кантар и наистина не ми беше известна такава модификация без.Исках да помогна и съжалявам,че темата експандира в тази полемика.
            Fiat Brava 1.2,16в

Коментар

Колеги оказа се, че кантара не се мърда както трябва, размърдах го малко но пружинката не го връща и когато си иска, спира колата повече отзад когато си иска, спира нормално! Заради обилния снеговалеж, не съм сменил пружината! Мисля, проблема идва от там! Ако има нещо друго ще пиша! Суветвам колегите, които имат подобен разпределител на спирачките да го смажат, защото курозията там е уникално голяма и прави проблеми!поздрави

Коментар

Working...
              X