Здравейте колеги, проблемът е следния!От известно време започна да ми лови повече задницата вместо предницата! Когато натисна спирачката ((дори и леко) забива задницата все едно дърпам ръчна!Предните накладки са чисто нови, дисковете също, жилото на ръчбата НЕ е заяло!Незнам какво оправлява 2-ата кръга на спирачното усилие! Мисля че тези коли нямат "кантар",за да е блокирал!Колата е FIAT BRAVO TD100HELP!!! HELP!!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
НЕравномерно разпределение на спирачките HELP! FIAT-Bravo
Collapse
X
-
Тъй наречения от теб"кантар" или разпраделител на спирачното усилие го има и още как,намира се над задния мост в дясно до резервоара.Мисля,че проблема ти е там.Неговата функция е да намалява спирачното усилие на задните колела когато задницата не е натоварена,именно за това ти забиват първо задните колела,явно усилието отзад е голямо при ненатоварена задна ос.Fiat Brava 1.2,16в
Коментар
-
Danchojn написа:Ако са вързани предни и задни, може помпата да прави този проблем, т.е. предните просто да не държат.
Коментар
-
tipo33 написа:Тъй наречения от теб"кантар" или разпраделител на спирачното усилие го има и още как,намира се над задния мост в дясно до резервоара.Мисля,че проблема ти е там.Неговата функция е да намалява спирачното усилие на задните колела когато задницата не е натоварена,именно за това ти забиват първо задните колела,явно усилието отзад е голямо при ненатоварена задна ос.
Коментар
-
ALCPT написа:Възможно ли е помпата да го прави, да пуска на предния кръг по-малко усили от колкото на задния! И как да отсраня този проблем! Възможно ли е да имам въздух в този кръг, но не съм имал течове или тем-подобни, накладките си ги сменях АЗ, и само съм разтварял челюстите!!!Благодаря ти колега!???Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
-
ALCPT написа:tipo33 написа:Тъй наречения от теб"кантар" или разпраделител на спирачното усилие го има и още как,намира се над задния мост в дясно до резервоара.Мисля,че проблема ти е там.Неговата функция е да намалява спирачното усилие на задните колела когато задницата не е натоварена,именно за това ти забиват първо задните колела,явно усилието отзад е голямо при ненатоварена задна ос.Fiat Brava 1.2,16в
Коментар
-
Това, което ще споделя не съм го правил лично. 1. Много хора в Оффроода този кантар го махат и това не води до проблем описан от колегата. Махат го защото се прецаква и няма повече задни спирачки. Тук, в нашият форум също има колеги, които са правили това нещо. 2. Много коли без АБС нямат такъв кантар изобщо. Това го твърдя със сигурност, защото имам личен опит. Подобни ситуации при тези коли са се получавали при пренатегнати тресчотки на задните спирачни механизми.Затова, Аз мисля, че проблема няма да е там. Според мен дори кантара да е заседнал в напълно отворено положение, както би трябвало да е при натоварена кола, не бива задните да спират преди предните, за да не се завърти автомобила. Може и там да се окаже в крайна сметка, но ще е много странна тази спирачна уредба, която разчита на един тъп кантар, да запази колата стабилна. Аз мисля, че е другаде проблема.Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар