Здравейте колеги, от известно време имам наблюдение над браво жтд, сутрин рано като запаля и педала на спирачката е твърд, но след палене веднага омеква(на студено) иначе като е топло педала си е мек( при първо натискане) сменях спирачни маркучи, дискове, накладки.и другия проблем е, едното предно колело ми спира повече от другото ( на тежническия преглед го разбрах) и понякога задно дясно ми спира преди всички останали.Някакви предложения?? Спирачна помпа ли да е или сервото ?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Лек проблем със спирачките !
Collapse
X
-
Колега имах 100% същия проблем, но на ХЛОПЕЛ Астра. Оказа се че като качествено обезвъздуших с-мата точно този проблем изчезна. Помисли малко дали и при теб не е така Проблема със: сутрин рано като запаля и педала на спирачката е твърд (при мен беше за около 1мин. без значение колко пъти натискаш педала), но след палене веднага омеква(на студено) иначе като е топло педала си е мек( при първо натискане) И: едното предно колело ми спира повече от другото.Забравих да споделя,че на опела ако има нарушен вакум вдига оборотите и от 750-850 ги вдига на 1100-1500об/минКара Bravo SX 1.4 12V
Коментар
-
VIN написа:Ако при запален двигател спирачките работят нормално и педала е добре не търси причина в обезвъздушаването.мненията и ГЪЗовете много си приличат - всеки го има ама не винаги е уместно да го показва
Коментар
-
AthlonXP написа:VIN написа:Ако при запален двигател спирачките работят нормално и педала е добре не търси причина в обезвъздушаването.
Коментар
-
VIN написа:AthlonXP написа:VIN написа:Ако при запален двигател спирачките работят нормално и педала е добре не търси причина в обезвъздушаването.мненията и ГЪЗовете много си приличат - всеки го има ама не винаги е уместно да го показва
Коментар
-
При мен проблемът го има винаги, мнооого рядко го няма. Като съвет ми казаха да сипя малко сапун върху клапанчето което влиза в сервото, защото от времето може там да не уплътнява добре, а сапунът като изсъхне - ще го уплътни. Не знам дали ще подейства. Факт е че като разбутам там малко, понякога има ефект, и за известно време се оправя.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар