Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Лек проблем със спирачките !

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Лек проблем със спирачките !

Здравейте колеги, от известно време имам наблюдение над браво жтд, сутрин рано като запаля и педала на спирачката е твърд, но след палене веднага омеква(на студено) иначе като е топло педала си е мек( при първо натискане) сменях спирачни маркучи, дискове, накладки.и другия проблем е, едното предно колело ми спира повече от другото ( на тежническия преглед го разбрах) и понякога задно дясно ми спира преди всички останали.Някакви предложения?? Спирачна помпа ли да е или сервото ?
    мненията и ГЪЗовете много си приличат - всеки го има ама не винаги е уместно да го показва

Имаш пропукан вакум маркуч някъде и поема въздух, явно дупчицата е малка и като пости по дълго време педала се втвърдява. Огледай за напукани маркучи и сменяй, ако не е от това може би сервоусилвателя прави беля, за друго не мога да се сетя но при всички положения се губи вакум от някъде.

Коментар

Колега имах 100% същия проблем, но на ХЛОПЕЛ Астра. Оказа се че като качествено обезвъздуших с-мата точно този проблем изчезна. Помисли малко дали и при теб не е така Проблема със: сутрин рано като запаля и педала на спирачката е твърд (при мен беше за около 1мин. без значение колко пъти натискаш педала), но след палене веднага омеква(на студено) иначе като е топло педала си е мек( при първо натискане) И: едното предно колело ми спира повече от другото.Забравих да споделя,че на опела ако има нарушен вакум вдига оборотите и от 750-850 ги вдига на 1100-1500об/мин
      Кара Bravo SX 1.4 12V

Коментар

Кой от двата проблема, които са описани от автора, е изчезнал след обезвъздушаване?

Коментар

ами ще поглъедна маркуча към сервото, а за обезвъздупаването, как го правите? аз лично развивам една по една пробките докато непотече течност на самотек и затягам.
          мненията и ГЪЗовете много си приличат - всеки го има ама не винаги е уместно да го показва

Коментар

Ако при запален двигател спирачките работят нормално и педала е добре не търси причина в обезвъздушаването.

Коментар

VIN написа:
              Ако при запален двигател спирачките работят нормално и педала е добре не търси причина в обезвъздушаването.
              Значи или ми изпуска сервото, или имам пробит маркуч по путя за сервото ?Мерси, а как да проверя маркуча дали издиша ?

Коментар

AthlonXP написа:
                VIN написа:
                Значи или ми изпуска сервото, или имам пробит маркуч по путя за сервото ?Мерси, а как да проверя маркуча дали издиша ?
                Така мисля, друго не виждам какво може да е.Колко време трябва да мине за да стане твърд педала?

Коментар

VIN написа:
                  AthlonXP написа:
                  VIN написа:
                  Така мисля, друго не виждам какво може да е.Колко време трябва да мине за да стане твърд педала?
                  Ами влиае се от времето, ако е било топло през ноща ( нз какво да разбирам под топло знам, че лятото не ми се случва) педала си е нормален, но ако е било студено сутрин е твърд така е от както я имам всяка зима, но мисля,че е време да сложа край на този проблем!

Коментар

При мен проблемът го има винаги, мнооого рядко го няма. Като съвет ми казаха да сипя малко сапун върху клапанчето което влиза в сервото, защото от времето може там да не уплътнява добре, а сапунът като изсъхне - ще го уплътни. Не знам дали ще подейства. Факт е че като разбутам там малко, понякога има ефект, и за известно време се оправя.

Коментар

Working...
                    X