Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с заден носач

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем с заден носач

Здравейте колеги.Наложи се да свалям джантите на пунтото и при слагането им забелязах че пристягане на болтовете задна дясна гума излиза навън.Хванах гумата от горната страна с две ръце,започнах да дърпам и отново излиза с около сантиметър.Викнах един приятел казах му да дърпа, аз аз се заврях главата от долу да гледам.Оказа се че не само гумата се мести а и носача барабар с всичките работи понего.Понеже нямам възможност да отида на канал или на майстор се обръщам къв Вас колеги и да ми дадете някой съвет или идея от какво може да се получава тази аномалия.Гледам в АХМ има ремонтни комплекти обаче дали ше се размина само с тях?

Re: Проблем с заден носач

ivan_cirkov90 написа:
    Здравейте колеги.Наложи се да свалям джантите на пунтото и при слагането им забелязах че пристягане на болтовете задна дясна гума излиза навън.Хванах гумата от горната страна с две ръце,започнах да дърпам и отново излиза с около сантиметър.Викнах един приятел казах му да дърпа, аз аз се заврях главата от долу да гледам.Оказа се че не само гумата се мести а и носача барабар с всичките работи понего.Понеже нямам възможност да отида на канал или на майстор се обръщам къв Вас колеги и да ми дадете някой съвет или идея от какво може да се получава тази аномалия.Гледам в АХМ има ремонтни комплекти обаче дали ше се размина само с тях?
    Сигурно си за рем.комплект заден носач.
    Fiat Marea 1.9 JTD 105hp Weekend
    Alfa Romeo 147 1,9 JTD 115hp
    I am in love with my cars

Коментар

А примерно ако покарам така известно време има и някаква опастност?По принцип нямам навика да качвам повече от 2-ма отзад ?

Коментар

Тропа и в завой със дупка отскача в обратна посока,така поне два пъти щях да изкоча от завой!Така че до смяната умната, че да не стане сакатлъкА между другото това доста си го разбил за да мърта в хоризонтал...Цени на рем. комплекти около 40 лв. /аз ги сменях когато бяха 58 кинта, мамка му/ и за работа средно 30 кинта /на колело/, при слука със работата /да не се закучи нещо/ до 2-3 часа сняма, поне при нас в Кн-то
        ...хладилник, карам хладилник...

Коментар

Днеска отидох до един канал.Накарах един приятел да дърпа а аз гледах от долу.Там където минава болта през носача от външната страна ясно се вижда луфта,явно лагера е заминал.Ще покарам така известно време пък дано не стават мизерии..

Коментар

Здравей колега, точно това е , трябва ти ремонтен комплект за задан носач, аз лятото смених на лява задна, а вчера при смяна на гумата от дясно се окза че и там е свършил.Искат ми от 30 - до 50 лв само за работа, та въпроса ми е може ли аз да си го сменя и трудно ли е , трябват ли някакви специални инструменти и как става самата процедура?Предполагам няма само на мен да ми е полезна това инфо
            ----------------------------------------------------------------------------
            Fiat Bravo 1.6 97г.(90к.с.), LPG Lovato
            ex.Fiat Punto 1.1 96г.(55к.с.),LPG Lovato
            ex. Fiat Tipo ATG 91г. 1.6(83 к.с.) бензин + газ

Коментар

намерих това което ми трябваше : http://axm-auto.com/pBB2/viewtopic.php?t=767

Коментар

Като гледам си е трудоемка смяната,специално за болта който държи носача ми казаха че с зор се вади.Аз все още си карам така понеже този месец ме удари в джоба.Живот и здраве догодина ще го оправя

Коментар

Абре и аз ще покарам така още малко ама си е грозна работа като се разтропа още повече , мисля си че 2 ма човека с необходимите инструменти и това нагледно ръководство ще се справят на няколко часа.В тая криза 30 - 40 кинта за работа да спести човек са добре дошли.

Коментар

Не невъзможно, но ако нямаш инструменти и условия, по-добре не се захващай, ще ядеш големия. Казвам го от опит.
                    FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
                    Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Коментар

Я и аз да питам тука ако задните колела изглеждат леко разтворени това признак ли е за нужда от такъв ремонтен комплект. Не е нещо фрапиращо ама все пак се забелязва, а и износва гумите малко повече от вътрешната страна.
                      Chrysler Voyager 2.5TD/ 2000г.
                      ex. Fiat Tempra /`91 / 1.9TDS

Коментар

Working...
                      X